Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usana

rasizm w anglii?

Polecane posty

No wlasnie, higiena, Polacy innych wyzywaja od brudasow, podczas gdy w Polsce norma jest, ze idzie sie spac nie wziawszy prysznica. I choc zawsze na forum wszyscy zapewniaja, ze codziennie sie kapia (albo i kilka razy dziennie), to juz nie raz spotkalam sie ze zdziwieniem cudzoziemcow, ktorzy mieszkali z Polakami i zauwazyli, ze oni nie kapia sie codziennie! Niektorzy, zwlaszcza panowie po 40, nawet nie myja zebow, ale innych chetnie wyzywaja od brudasow. Tradycja sobotnich kapieli tez jest bardzo polska i w niektorych domach wciaz aktualna.

PS. Na orkucie istnieje nawet specjalne forum pt \"Czy Polacy lubia sie kapac?\" http://www.orkut.com/CommMsgs.aspx?cmm=10959335&tid=2534749196852059135 \"poloneses gostam de tomar banho?? Uma duvida que tenho que tirar:) nao sei se sao os brasileiros que sao acostumados a tomar banho todo dia ou sao oa poloneses que nao sao muito chrgados a agua:) estou morando aqui e quase todo mundo que conheco nao toma banho todo dia(salvo alguns que tomam todo dia) e normal ficar sem tomar nao e nenhum problema:) oq vcs acham???\" Tlumaczenie: Musze sie podzielic pewna watpliwoscia. Nie wiem czy to my, brazylijczycy ze jestesmy tak przyzwyczajeni do codziennych kapieli, czy to Polacy i unikaja wody. Mieszkam tutaj [w Polsce] i prawie wszyscy, ktorych znam nie kapia sie codziennie (tylko niektorzy) i normalne jest nie kapanie sie codziennie i nikt nie ma z tym problemu. Co o tym sadzicie?

Gość mickey
wiekszosc czarnych to lenie i rasisci.Popatrzcie jak oni sie za kolkiem zachowuja.Nie dobrze sie robi. W pracy sa powolni, nie przemeczaja sie, a jak tylko cos sie im powie to od razu mowia ze to rasizm. Z doswiadzczenia wiem ze jesli juz sie zatrudni czarnego, to cholernie ciezko sie go pozbyc. ponadto nie moge zrozumiec co biale kobiety widza w czarnych?

Gość mickey
a ze Polacy nie lubia sie kapac to norma...... znam i dziewczyny i chlopakow ktorzy nie przepadaja za woda... ja natomiast jestem z tych co siedza pod prysznicem 2 godziny wieczorem i 15 minut rano. Kiedy przyjezdzam do Polski do rachunki za wode podskakujea trzykrotnie

Gość dobre to
mickey - mam nadzieje ze mydełka uzywasz, bo 2h stanie pod wodą moze nie pomoc

Gość mickey
a no uzywam, ale tylko szare bo inne wysuszaja skore:)

Gość mickey
Poza tym trzepie kapucyna z 15 razy... jakos czas leci.

Gość ja tez uwazam..
ze czarni to lenie..i moge wrzucic wszystkich bez wyjatku do tego worka, ktorych mialam w pracy na szkoleniu..a bylo ich ok 10 jak narazie..z bialymi jakos nie mialam problemow..i to nie jest tylko moja opinia..oczywiscie sa wyjatki, ale chyba niewiele, bo mnie sie jeszcze nie udalo spotkac tego "wyjatku" I tez potwierdzam, ze to czarni sa najwiekszymi rasistami, a rasizm jest ich najwieksza obrona, jak im tylko na cos zwrocisz uwage to od razu jestes rasista

Gość degustibus
Bylam w Brazylii i tamtejsi faceci sa okropni. Chyba maja kompleksy i musza pojechac po polakach....

Gość mickey
trzepie tylko dywany na swieta Bozego Narodzenia..... nie podszywac sie do cholery, brak wam wyobrazni zeby nicka sobie wymyslic czy co?

Gość twardy orzech1
Rasisci w UK dziela sie na jawnych i ukrytych. Wsrod jawnych najwiecej jest obywateli krajow nowoprzyjetych do UE, w tym niestety Polakow, wiaze sie to z faktem, ze w krajach Europy wschodniej malo jest emigrantow odmiennej rasy vzy religii. Stad nieprzystosowanie np Polakow do chociazby udawania tolerancji. A jest nas tu coraz wiecej. Oczywiscie nie mowie o wszystkich ale o znacznej wiekszosci. Sami mieszkancy UK to typ 'rasistow ukrytych', tzn na zewnatrz pokazuja jacy to oni tolerancyjni a tak naprawde to slowo 'tolerancja' jest im obca. Ponownie nie mam tu na mysli ogolu Brytyjczykow ale znaczna wiekszosc. Pracuje w dziale finansowym i mam na codzien okazje zaobserwowac jacy to oni sa 'tolerancyjni'. Od razu widac drastycznie inne podejscie dla przedstawicieli inego koloru skory, czy wyznania. Nawet na szczeblu kariery zawodowej widac rasizm. W moim miejscu pracy jest ok 5 menadzerow, a czego tylko jeden obcokrajowiec- kobieta z Hiszpanii. NIc by do niej nie mieli gdyby nie fakt, ze ma sniada cere i pochodzi z rodziny muzulmanskiej. Jest naprawde dobrze wyksztalcona profesjonalistka ale dla nich zawsze bedzie gorsza.