Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no pomóżcie głupiej

Proszę, pomóżcie - nie wiem co mam zrobić -

Polecane posty

Gość no pomóżcie głupiej

Problem jest złożony :-( Biorę yasminelle, ale to już ostatni blister - następny będzie mercilon (zmieniam). Teraz jestem w 3 tyg. przyjmowania Yasminelle no i okazało się, że wczoraj nie przyjęłam tabletki. W ulotce napisali, i tak zrobiłam, żeby wziąć szybko zapomniana, nawet jeśli to będą 2 na raz i dalej brac do konca, a potem zacząć nastepne opakowanie bez robienia 7-dniowej przerwy. Tak zrobię. Tyle że ulotka dotyczy yasminelle a następny mam mercilon - a jeszcze nie kupiłam i nie wiem, czy to będzie ok. Ale nie chcąc tracić cennego czasu wzięłam już te tabletki. No i najgorsze jest to, że akurat bieżący blister wzięłam bez robienia 7-dniowej przerwy, więc teraz byłby kolejny brak tej przerwy. Powiedzcie mi proszę, jak mam się zachować, tabletki anty biorę dopiero 4 miesiące i jestem laikiem. Bardzo się boje, nie wiem co robić - czy ochrona przed ciążą będzie zmniejszona i musze sie dodatkowo zabezpieczać?

Ja biorę mercilon i w mojej ulotce jest napisane dokładnie to samo co w Twojej. Zrób tak- zacznij mercilon bez robienia przerwy (wbrew pozorom yasminelle maja tyle samo estrogenu co mercilon) i zabezpieczaj sie dodatkowo 7 dni. Powinno być ok, nie martw sie ;)

aha przerwy można nie robić max 3 razy pod rząd- ty nie zrobisz jej w tym wypadku dopiero 2 raz wiec spokojnie :)

Gość no pomóżcie głupiej
Dziękuję Moniak! Już mi któryś raz tu pomogłaś (moje nicki bywały różne) Pozdrawiam serdecznie:-)