Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorwacja

Ketonal nie pomaga....

Polecane posty

Gość chorwacja

Brałam o piątej rano, na ból głowy. Boli mnie od wtorku. Chyba powinnam wziąć wcześniej.. Teraz już nie pomogł... Nie wiem ile to może jeszcze potrwać. Chcę umrzeć, nie daję rady.

Gość gufufdf
jaki to byłketonal zwykly czy forte?

Gość chorwacja
zwykły, pięćdziesiątka....

Idź do lekarza. Niech przepisze Ci zastrzyk z pyralginy. Bolesny jak diabli, ale pomaga. Znam z autopsji, bo cięrpię na ostrą postać migreny.

Gość chorwacja
Lekarz przepisał mi aulin, ale tez kiepsko pomaga.. Nic z paracetamolem na mnie nie działa. Saridon, nie wiem, nie próbowałam... Ałaaaa..... chlip, chlip....:(

Gość aniaSG
ja ostatnio mialam tragiczne bóle-głowy i kręgosłupa pomógł mi IBUM FORTE w kapsułkach.

Gość chorwacja
zauważyłam ze często mam takie napady tuż przed okresem.. Jak ide do lekarza, zawsze dostaję w dupsko Ketonal i cos na D.., potem mam łeb jak z drewna przez kolejne 24 godziny... Staram się żyć normalnie, poszłam dzis zapłacić rachunki, przyszłam i ryczę bo mnie tak napieprza... I to już od wtorku tak.. :(

Gość gufufdf
zwykły ketonal nei jest taki silny chyba?/ on ma 500 mg paracetamolu? jesli tak to tyle co APAP. jeżeli nei pomógł weź jeszcze jeden ale np apap właśnie. Jest tez lek przeciwbólowy( bez recepty) rozpuszczalny, oprócz paracetamolu ma kofeinę przez co zwieksza sie jego siła działenia, wypadła mi z głowy nazwa ale w aptece będą wiedzieli o co chodzi. Jak ta druga tabletka nei pomoże to idźkoneicznie dolekarza on może da coś silneijszego, npketonal forte. Ja byąłm z bólem głowy nawet na ostrym dyrzuże.

Saridon ma paracetamol i propyfenzol czy coś takiego... I trochę kofeiny. Mi pomagał. Bo sam Apap tez jest chujowy. I jeszcze jedno- Ketonal Forte używam jak mam okres i zdycham, też mi często nie pomaga:O Aulin w ogóle nie działa, jest za słaby i do tego rozwala żołądek, szkoda się truć. Panadole itd. zawierają skłądniki, które są magazynowane głównie w wątrobie ponoć i strasznie ja niszczą, przyśpieszją starzenie się narządów, są kumulowane w organizmie i skracają życie po prostu. Przyjmowanie paracetamolu kilka razy w tygodniu działa na wątrobę tak samo jak picie wódki. Nie wiem dokłądnie, bo ja raczej nie biorę leków, chyba, ze muszę, ale mozesz sobie o tym poczytać🖐️

Gość aniaSG
Ketonal Forte wogóle mi nie pomógł na bóle kręgosłupa-krzyża i głowy a przez ostatnie 2 dni nie mogłam wstać z łóżka-ból głowy był tak silny, że zbierało mnie na wymioty-IBUM FORTE mi pomógł:))

Gość chorwacja
a etopiryna..? Mam w domu ale nie wiem czy warto brać... Chyba pojde po ten zastrzyk....

wiesz co... ja mam okropne bole miesiaczkowe... umieram doslowanie wtedy... kiedys przypadkiem bylam u chlopaka rozbolal mnie brzuch;/ i jego mam miala tylko ibuprom max... lyknelam 2 i co... i po 15 minutach jak reka odjal... bol poszedl w zapomnienie.. probowalam roznych specyfikow i nic nie pomagalo.. a t zwykly ibuprom... kup i wez... a noz i tobie pomoze...

Gość aniaSG
Ibuprom to to samo co IBUM FORTE :) z tym, że ibum forte ma 400mg ibupromu i jest w kapsułkach, szybciej sie rozpuszcza:) POLECAM!

Gość gufufdf
I najważneijsze nei daj się zbyć i nakaż przepisanie sobie badań... To nei jest normalne. Muszą pozanć przyczynę takich mocnych bóli.

Ojej, ale mi na moje bóle miesiączkowe nie pomaga ani ibiprom, ani nic innego. Nawet Ketonal forte mi juz nie pomaga. Ani tabletki hormonalne, ani ziołowe, ani nic innego. Aczkolwiek ostatnio jest jakby lepiej i juz nie biorę nic, tylko dogorywam w spokoju;) No nie wiem, jak mój tata miał uraz kręgosłupa, to brał Ketonal i mu pomógł. I na schorzenia stawów itd. też się używa ketoprofenu, tylko w maściach itd. Najlepiej dziewczyno nic już nie bierz, tylko się wyśpij. A ból głowy ma na pewno swoja przyczynę, i to z nią sobie musisz poradzić, a nie łykać tabletki, żeby sobie pomóc.

Gość chorwacja
dziewczyny, dzięki, ale ja mam w domu całą masę leków, Aulin, Ketonal, Etopirynę, Nurofen ultra fast, ibuprom zywkły... Zaden mi nie pomaga. Ile mam jeszcze teg kupowac...? Zyc się nie chce.... Ból idzie od oczu i jest głeboko osadzony gdzies za oczodołami i w częsci czołowej.. Ale tak jakoś głeboko, bo jak masuje sobie głowe, to czuje że ten ból jest gdzies w srodku.. daleko.... Dlatego żadna kompresy ani masaże nie pomagają...

To może masz np. wadę wzroku albo astygmatyzm?????????? Wiesz, jak bolą oczy, jak się ma astygmatyzm, albo jak się dopiero robi?:O MNie bolała strasznie głowa, a jak zaczęłam nosic cyngle z odpowiednimi szkłami od astygmatyzmu po raz pierwszy, to przez TYDZIEŃ nie mogłam wychodzić z domu, bo nie wiedziałam, gdzie jest podłoga a gdzie sufit, wszystko krzywo widziałam, kręciło mi sie w głowie i bolała mnie łepetyna strasznie.

powiem ci ze mnie tak boli od zmiany pogody badz od klimatyzacji... i ibuprom max pomaga mi zlikidiwac bol... moze rzeczywscie przespij sie.. napij sie cieplej herbaty...

Gość chorwacja
Wczoraj miałam faceta w domu, przyszedł mi naprawić junkers.. Długo siedział, nie wiedziałam co do mnie mówi, błagałam tylko w mysłach żeby już poszedł.. Potem walnęłam sie do wyra w ciuchach, nie wiem nawet która była godzina, nie wiem jak zasnełam, nic nie pamietam, tylko o 5 sie obudziłam, czuję że boli, wzięłam ten Ketonal, znowu spac.. Obudziłam sie, poszłam zapłacić te rachunki i teraz siedzę i zastanawiam się czym się zahakać...

Hmmmmmmm... Ja bym się napiła:classic_cool: Ale poważnie- nie bierzcie tyle leków:O Matko.... Toż to jakaś lekomania w tym kraju. Są kraje, gdzie się wszystkie leki, łącznie z antybiotykami, Viagrą, lekami na nowotwory, sprzedaje bez recept. Bo tam każdy jest normalny. Jakby cos takiego zrobili w Polsce, to by połowa społeczeństwa zeszła:O

Gość chorwacja
Deska, rozumiem twoje oburzenie, ale powiedz sama.. ten ból zyc nie daje.. To normalne ze człowiek chwyta sie wszystkiego w skrajnej desperacji... Nma sczęscie dziś siedze w domu, nie wiem co by było gdybym musiala pracowac... I tak musze obiad ugotować, posprzatać, pranie jakies zrobić, a najchętniej lezłalabym i wyła do poduszki... Jak żyć..? Kurde, jak życ..? Ja rozumiem, dzien, no, nawet dwa da się przeżyć, ale u mnie to już 4 dzień.. Nie wiem ile to jeszcze może potrwac.. jestem blada jak duch, rzygac mi się chce, wszystko mnie drażni, ktoś cos do mnie mówi to nie dociera.. :( Cierpienie po prostu.....

deska jak bys przy okresie umierala bo ja tak sie czuje... mam odruch wymiotny robi mi sie na przemian zimno i goraco nie wiem gdzie jestem czuje jak by mi ktos wyrywal narzady to pewnie tez bys nic nie brala nie w ogole... pewnie bys sobie pozwalaby cie tak bolalo

Gość niebieskookaizolda
co na to tato????????

Gość aniaSG
Mój ostatni ból trwa do dziś ale osłabł znacznie: Ból był silny, pulsujący-jakby mi ktoś łupał w głowie-myślałam, że mam nadciśnienie ale nie-głowa bolała mnie od kęgosłupa a ten bolał 100 razy mocniej niż sama głowa:( Brałam Ketonal Forte-nic nie pomagał. Pomógł mi jedynie Ibum Forte-1 tabletka ma 400 mg... Głowa może boleć na tle migrenowym, może boleć od kręgosłupa-szczegolnie tak silny ból...