Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze sie wtrącić

kiedy pierwszy raz

Polecane posty

Gość musze sie wtrącić

z córka do ginekologa???

Gość katrinQa
a ile córka ma lat??

Gość musze sie wtrącić
14

Gość katrinQa
to jescze za wcześcnie pierwszą wizytę zaleca, się w 18 roku zyci, cyba ze są jakieś problemy, np, nieregularne missiączki, badz jej brak

Gość katrinQa
NO ALBO CIĄŻA!!!

katrinQa, a Tobie się wydaje, że dzieci nie muszą chodzić do ginekologa??? Jest takie pojęcie jak \"ginekolog dziecięcy\" :-)

Gość katrinQa
tak ciekawe, jak nie ma problemów to po co to

Gość _aster_
a u specjalisty od chorób płuc już z nią byłaś, a u urologa też, a kardiolog już ją widział?? obkolęduj wszystkich specjalistów (p.s. innego hobby nie masz?)

Gość musze sie wtrącić
pytam dlatego że mi osobiscie się wydawało i dalej tak uwazam ze jest za wcześnie A tu moja pani doktor powiedziała żebym przyszła z nia na cytologie

Gość katrinQa
dajcie kobiecie sposób jak chce isc niech idzie, byleby tylko nic na siłę, nastolatki, sprzeciwiają się temu, przeciez to dość intymne, radziłabym poszukać raczej pani ginekolog

Gość katrinQa
A po huja cytologia

Gość _aster_
ja uważam że takie badanie, obojętne dla osoby starszej, dla 14-latki może być nieomal traumatyczne, aż bałabym się że utrwali jakiś uraz... po co więc jeśli nie ma jakichś obaw? no chyba że ginekolożka na podstawie problemów matki ma obawy że coś może być nie w porządku z córką, to co innego

Gość pikaczuu
poczekaj jeszcze 2 lata i wtedy z nia idź wazne, żebys ją zataszczyła na te pierwsza wizytę, moja mama tego nie dopilnowała , jakos pozostawiła ten problem mnie, nigdy o tym nie było rozmowy - jak miałam 18 lat , to sobie myslałam, że powinnam iść , ale jakos nie wiedziałam, od której strony sie do tego zabrac , a skoro mama nic nigdy na ten temat nie mowiła , to jakos - nie wiem, głupio mi było , wstydziłam się z tym tematem wyjechać potem miałam pon ad 20 i tak odwlekałam, odwlekałam, poszłam dopiero w wieku 28 lat :X bardzo, bardzo późno a nie jestem z jakiej rodziny z ciemnogrodu, wszyscy wyższe wykształcenie - az sie wierzyć nie chce, co ? w każdym razie od tamtejpory chodzę regularnie :P najgorszy pierwszy raz

Gość pikaczuu
spytaj swojej lekarki, czy ma jakies powody, żeby córka juz w tak młodym wieku do niej przyszla, czy chodzi o jakies dziedziczne sprawy jak nei to ja bym jeszcze te 2 lata poczekała, na dzis to byłoby dla niej być może jakieś traumatyczne przezycie i możliwe, że zaciełaby się niech się najpierw poczuje kobietą , bo na razie to dziecko

Gość musze sie wtrącić
powodów brak ale ona powiedziała że mozna już bo matki przychodza z córkami w wieku 13 lat ja tez nie kumam po co tak wczesnie Dlatego pytam na kafe Bo to moze ja jestem zacofana

Gość pikaczuu
no to ja bym poczekała , aż będzie miała 16-17 lat w tym wieku potrafię sobie wyobrazić , że nawet jestem dumna, bo już chodzę do ginekologa i jestem traktowana jak kobieta :P w wieku 14 lat to pamietam, jak jakoś znachor czy coś zbadał mi cycki i było to dla mnie cos strasznego