Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebe_30

Jak dlugo trwa zrobienie testu na obicazenie glukoza?

Polecane posty

Gość bebe_30

Czy ktos moze mi powiedziec, na czym polega i jak dlugo trwa test na obciazenie glukoza? ila czeka sie na wyniki,i jaka jest norma? z gory dziekuje.

U mnie trwalo 2godziny. Najpierw naczczo pobrano mi krew(z ucha) na poziom cukru, potem musialam wypic rozwor glukozy i kolejne badanie jej poziomu bylo za godzine(nadal nie mozna bylo jesc i pic),po kolejnej godzinie bylo jeszcze jedno badanie i dopiero wtedy moglam zjesc sniadanko. Mieszkam w Niemczech i tu wyglada to w ten sposob. W Polsce co przychodnia to inny obyczaj. Mozliwe, ze bedzie podobnie jak u mnie. Wiem ze krew pobieraja z palca i badaja glukometrem, wiec wynik powionnac miec najpozniej dzien po badaniu :) Pozdrawiam! 🌻

Gość mala mii
a mi nie pobierali z palca i nie badali glukometrem tylko pobierali z zyly i wyniki mialam po 2 dniach

Gość bebe_30
ojejku, 2 godziny spedzic w przychodni to troche dlugo:(ale coz zrobic.

Jakos wytrzymasz, kazda z nas to musi przejsc. Wez sobie jakas gazete albo ksiazke, zebys sie nie zanudzila. ja przeczytalam prawie calego \"alchemika\" ;)

Gość podpowiedzcie
ja mialam pobierana z zyly po godzinie od wypicia jeszcze raz-ja poszłam do domku bo mam w miare blisko

Widze że co przychodnia to inaczej.Ja musiałam stawić się w przychodni z glukozą.Babka rozrobiła mi ten proszek i stała i pilnowała ehehhe tak jak bym miała wylać to :D I godzine musiałam odczekac,kiedy godzinka zleciała pobrali mi z palca krew i wynik miałam po 10 minutach.2 raz kiedy maiłam te badania było za dużo ludzi więc kazali mi przyjść za godzinke

Zależy, jak duże obciążenie masz mieć. Ja robiłam 2 razy: po glukozie 50 dwa pobrania (z żyły) raz przed glukozą drugi raz po godzinie od wypicia po glukozie 100 cztery razy raz przed glukozą a potem co godzinę: po godzinie, po dwóch i po trzech. Długie, nudne i obrzydliwe ale do przeżycia ;)

Ja miałam obciażenie glukozą 75g - trwało to dwie godziny najpierw pobranie na czczo, wypicie glukozy, po godzinie pobranie i po dwóch godzinach pobranie - a przez ten czas nie wolno jeść i pić, lepiej też się za intensywnie nie ruszać.