Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krem i inne produkty

krem, tonik,maseczka itd.Dla szesnastolatki,jakie produkty wybrac?Skora mieszana

Polecane posty

a wiec tak na czole troche zaskornikow(wagry) niekiedy wieksze pryszcze nos praktycznie caly w wagrach, rowniez zdarzy sie pryszcz broda duzo wagrow strefa T sie swieci policzki nie widac suchej skory ale sie nie swieci hmm... normalna po prostu, wagry rzadko sie pojawiaja, wiekszych pryszczy brak, sa za to tzw. kaszaki no i co ja mam kupic jakie kosmetyki podawajcie linki... dzielcie sie swoim doswiadczeniem... poradzcie cokolwiek mysle ze krem tak do 60zl...

ty ja mam tak samo, wyciskam jak głupia a potem zaluje

Gość Rudra_
nivea visage young, krem vichy skinset polecam

Gość bebiss
ja mam nową serie Ziaja Nuno, niezła nawet. :P jak za tą cene to naprawde warto!! lepsza niz niektóre drogie. a na noc Brevoxyl i jest o niebo lepiej, mam 17 lat i tez cere mieszaną.. pelno wągrów, ropne syfy aah znam ten ból. Ale teraz to juz rzadkosc:)

dzieki za rady :) i czekam na wiecej...

up

krem i inne produkty-> mam cerę taką samą jak ty i też 16 latek i powiem Ci, że im więcej używałam kremów i kosmetyków, tym było gorzej. Na dwa dni zaprzestałam tego wszystkiego i od razu mam cerę o wiele lepszą i wszystkie te krostki znikają a skóra się nie przetłuszcza;) Myślę tylko, co z tymi wągrami zrobić i muszę właśnie wypróbować nowy sposób...

mam niczego nie uzywac? tylko zelem myc twarz i koniec?

a na wagry to ponoc peelingi sa dobre ale mowisz ze tego jak najmniej juz sama nie wiem...

Ja myję twarz płatkami owsianymi a jak mam makijaż(raczej rzadko) to najpierw mleczkiem. Wszystkie żele jakie miałam(ostatni Pure Zone L\'oreala), owszem, świetnie czyściły twarz, ale strasznie się błyszczała i była tłusta;/ 1-2 razy na tydzień robię sobie parówkę i myję twarz mydłem siarkowym. I nie używam kremów. I jest poprawa;)

Radzę Ci jednak wypróbować różne metody, bo każda skóra jest inna i potrzebuje innej pielęgnacji.

bardzo Ci dziekuje Katrinne naprawde mi pomoglas:) a tymi platkami to jak myjesz? platki z woda i myjesz? ja wlasnie uzywam(juz prawie mi sie konczy) Pure Zone L'oreala i rewelacji nie widze, kupilam bo Natalia Vodianova to reklamowala;) a po parowce to wyciskasz wagry, pryszcze czy po prostu robisz ja i koniec?

ja tez myje twarz platkami owsianymi i robie tak platki zalewam goraca woda no moze nie taka az goraca:) i one w niej siedza tak 5-10min a potem wylewam nadmiar wody(tej wody to nie za duzo bo po co cenne skladniki maja do zlewu isc) i masuje-myje sobie tym twarz, mozna zamiast wody uzyc mleka i mozna dodac cynamon(dobry na pryszcze)czy sok z cytryny:) mam nadzieje ze pomoze;) ja tez mam 16 lat, z wygladu swojej cery jestem zadowolona. dzisiaj juz nie dam rady nic wiecej napisac(oczy mi sie same zamykaja) ale jutro jeszcze napisze co stosuje do jej pielegnacji, kiedys mialam z cera wieksze problemy teraz jest o niebo lepiej :D pozdrawiam:).

Ja robię te płatki podobnie jak Błękitna Laguna;) A po parówce(ok.5 min. a do wody dodaje sól) myję twarz mydłem siarkowym. I tyle;)

dziekuje wam Błękitna Laguna i Katrinne Laguna czekam na kolejne rady:)

oczywiscie rady wszystkich innych sa mi tez bardzo potrzebne, piszcie...

a wiec jak mowilam twarz myje platkami owsianymi nastepnie zaparzam herbate ziolowa bratek i tym przemywam twarz jak tonikiem potem nakladam krem babydream dla dzieci ale mi odpowiada(na kafeterii jest temat o tym kremie wiec sobie poczytaj) dwa razy w tygodniu stosuje peeling grubo ziarnisty kupilam w niemczech taka najtansza firma tam a mi odpowiada:P i stosuje (tez 2 razy w tygodniu) maseczke gleboko oczyszczajaca rozne firmy uzywalam nie widac szczegolnej roznicy, kluczem do sukcesu jest zaprzestanie wyciskania pryszczy, wagrow przez to mamy tylko blizny i cera odrazu traci urok. na pojedyncze krosty zastosuj jakas masc zaraz Ci dam linka.

Ziaja ma super produkty-zobacz sobie w necie i popatrz jeszcze po tonikach firmy Soraya, ale Ziaja jest naprawdę ok i caly czas nowe wypuszcza... Jest chyba seria NUNO, ale inne też są od 15rż. ps.aha Ziaja jest oprocz tego tak tania, że aż dziwne, że te toniki i mleczka sa tak dobre. Popatrz też na żele myjące - te polskie wcale nie są gorsze nż jakieś Garniery a kosztują 2/3 tego.

aha - ja mówię o tonikach, mleczkach i żelach do mycia buzi, ale może kremy też ma dobre ta firma...

dzieki laguna i lulu lula :D a niektore produkty nuno to sobie zamowilam w necie bo u mnie w miasteczku nie znalazlam;) czekam na inne propozycje piszcie o kosmetykach naturalnych i tych mniej natu.:) i o zabiegach tez piszcie

Sprostowanie, napisalam zebys do tych platkow dodala cytryny i cynamonu, ja nigdy wczesniej tak nie robilam, napisalam to bo przeczytalam takie cos na tym forum. zawsze uzywalam samych platkow. ale dzisiaj dodalam cynamonu:( malo tego uzylam tych platkow jako maseczke i potrzymalam dluzej na skorze(w soboty tak robie) cynamon sprawil ze moja skora jest cala podrazniona i jestem cala(czerwona to chyba malo powiedziane) PURPUROWA. jak mialam ta maseczke na twarzy i troche pieklo to mysle sobie: to chyba dziala... NIE DODAWAJ CYNAMONU!!!!!!!!!!