Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia--miko

dni płodne

Polecane posty

Gość kasia--miko

miesiączke miałam 2 czerca i znowu złapała mnie teraz 28 czerca a powinnam ją dostać 1 lipca chciałam sie dowiedziec kiedy będe miała dni płodne zeby starac sie o dziecko?prosze o odpowiedzi

Gość Tini
to zalezy jakie masz długie cykle, zazwyczaj dni plodne wypadaja w srodku cyklu, jesli masz 26 - to ok. 13 powinna byc owulacja, teoretycznie, ale mozesz sie juz starac nieco wczesniej albo kup testy owulacyjne, mierz tempke

Gość mloda_mama
Jak wyliczysz sobie dni płodne,czyli w połowie cyklu miesiączkowego 1(pierwszy dzień miesiączki) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14(owulacja) 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 czyli dni płodne licz 13-15 dzień licząc od miesiączki przy czym w 14 dniu jest owulacja czyli uwolnienie jajeczka, jak np masz okres co 26 dni to tym dniem będzie 12 itd A wiesz, że plemniki z hromosonem żeńskim są wolniejsze ale dłużej żyją, więc aby mieć córeczkę powinnaś się starać już w 12-13 dniu licząc od pierwszego dnia okresu, a plemniki z hromosonem męskim są szybsze ale żyją krócej, więc aby mieć chłopca musisz starać się dokładnie w dniu owulacji ( 14 dzień). Powodzenia życzę!

Gość kasia--miko
czyli jeśli miałam cykl 26 dniowy a ostatnią miesiączke 28 czerwca to kiedy wypadają moje dni płodne i owulka?

Gość śliwka suszona
KTÓREGO DNIA CYKLU MA MIEJSCE OWULACJA? Bez względu na długość cyklu owulacja zawsze wystąpi około 14 dni (10-16) przed końcem cyklu. NIE W POŁOWIE CYKLU. NIE W 14 DNIU CYKLU. TYLKO 14 DNI PRZED KOŃCEM CYKLU! FAZA PŁODNA trwa od 5 dni przed owulacją do 2 dni po niej czyli 7 dni cyklu. FAZA NIEPŁODNA to pozostałe dni cyklu. Długość cyklu w dniach Owulacja zazwyczaj występuje w dniu 26 10-14 dzień cyklu 27 11-15 dzień cyklu 28 12-16 dzień cyklu 29 13-17 dzień cyklu 30 14-18 dzień cyklu 31 15-19 dzień cyklu 32 16-20 dzień cyklu 33 17-21 dzień cyklu 34 18-22 dzień cyklu 35 19-23 dzień cyklu 36 20-24 dzień cyklu 37 21-25dzień cyklu 38 22-26 dzień cyklu 39 23-27dzień cyklu

Gość młoda_mama
Odpowiadam ok. 9-11 lipca, owulacje będziesz miała 10 lipca, ale możesz zacząć wcześniej, bo oprócz dnia owulacji liczą się dwa dni przed owulacją czyli 8-9 lipiec i dwa po czyli 11-12 lipiec. Miłego starania się o dzidziusia.

Gość ssaczekk
określanie dni płodnych to nie cyferki i obliczenia tylko obserwacja śluzu i pomiar temperatury a także badanie szyjki macicy. Każda z nas ma inny cykl i inny ogranizm tylko samoobserwacja pozwala go poznać a nie matematyka!