Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaijaLena

Differin

Polecane posty

Gość MaijaLena

Od dziś zaczynam kurację Differinem, trochę się boję bo dużo o nim poczytałam i niektóre wypowiedzi mnie przeraziły. Dermatolog oprócz Differinu przepisała mi jeszcze witaminę PP, podobno jest bardzo dobra oraz Aknemycin, który stosuję już od miesiąca. Na mojej twarzy jest raczej mało pryszczy, pojawiają się sporadycznie, ale za tu dużo zaskórników i mam nadzieję, że uda mi się je choć trochę usunąć Differinem. Mam jeszcze pytanie: jakich kremów nawilżających używacie razem z Differinem? Słyszałam, że bardzo wysusza skórę, wiec chyba jakiś trzeba. Czy ktoś używa kremu nawilżającego z serii Gernier?

Hej. Differin jest lekiem, ktory zluszcza skore i \"wyciaga\" z niej zaskorniki- prawdopodobnie dlatego lekarz Ci to przepisal. Najpierw wyglad skory Ci sie pogorszy, bo wszystkie zanieczyszczenia z niej wyjda, ale nie zniechecaj sie, po jakims czasie wszystko sie unormuje i zgodnie z planem bedziesz miala czysta buzie:) Pozniej mozesz smarowac sie lekiem co jakies 3 dni zapobiegawczo. Bo zapewne teraz masz do codziennego uzytku...Krem nawilzajacy mozesz stosowac, na pewno nie zaszkodzi. Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do wymarzonej gladkiej skory:)

Kochana-ja wyleczyłam tradzik: Moje lekarstwa byly takie: Differin na noc, acnemat na dzień i po południu axneroxidL. Wyleczyłam tradzik. Ale wraz z pojawieniem się słonca dostałam podskórniaki-okropnie bolą. Pani dermatolog znów na noc przepisała mi differin,a na dzień skinoren. Twarz jest teraz masakryczna-wszysko mi wyłazi i piecze. Już nie mam siły,ale wiem,ze rezultaty beda swietne jak za pierwszym razem->skóra taka gładziutka. achhhhhh

Mam tylko jedno pytanie-czy moge myc normalnie twarz żelem z garnier czysta skóra??

Nie znam dokladnie opisu dzialania leku, tylko tyle ile wspomnialam wczesniej, nie stosuje tez tego zelu o ktorym mowisz, ale mysle, ze najwazniesze znaczenie ma tu ewentualne scieranie naskorka. Jesli jest to preparat nie zawirajacy drobinek peelingujacych, to smialo, przeciez buzie umyc czyms musisz, raczej nie nalozymy leku na lek... A ja i tak widze, ze efekty beda wymierne- bo Ty w to wiezrysz i jestes pelna optymizmu:)

Gość MaijaLena
Dzieki kochane :)

Gość Iza121
hej. ja jeszcze nie wyleczyłam trądziku :( a stosowałam już i Differin. Acnemycin, Acnemycin Plus, Acnosan, Davercin, no i oczywiście antybiotyki... teraz stosuje AcneMat i Acneroxid (mam nadzieję że pomogą) Differin rzeczywiscie złuszcza skórę dość śilnie. i wyglada się okropnie ale warto naprawde stan mojej skory sie baaardzo poprawił. ale nie na zawsze znow mam problemy...

Gość maaaaaaandarynkaa
odradzam stosowanie tego leku, na poczatku nawet nie bylo tak zle, ale po jakims czasie stosowania zaczely robic sie wielkie podskorne pryszcze, probujac z nimi walczyc zmasakrowalam sobie twarz... wiec jesli masz problem z zaskornikami to je sobie olej, nie wyciskaj, nie ruszaj, rob czasami jakis peeling delikatny i odstaw leki , ja tak zrobilam i nie mam juz zaskornikow i pryszczy, zostaly tylko male blizny po tym differinie (a raczej po tych syfach co sie po nim robily)