Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asy=Aseksualni

Pochwica

Polecane posty

Gość Asy=Aseksualni

CZy ktoś z tego wyszedł-ja mam ten problem, postanowiłam w końcu iść do seksuologa. Napiszcie proszę o swoich doświadczeniach. CZy udało się "wyleczyć". Jeśli tak to jakimi metodami?

Gość co to to to
A co to jest???

Gość Asy=Aseksuali
Definicja wikipedii Pochwica to dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożnośc odbycia stosunku płciowego, gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca

Gość co to to to
Dzięki,słyszałam o tym,ale nie wiedziałam,że tak sie nazywa.Niestety nic nie poradze Ci,

Gość Asy=Aseksuali
:(

Gość Madziaaaax
Pochwica to dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego, gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca. ICD-10 Pochwica nieorganiczna Kod ICD-10F52.5 DSM IV Pochwica nie wynikająca z ogólnego stanu zdrowia Kod DSM IV306.51 Psychogenna pochwica, powodująca bolesność, jest zazwyczaj związana z reakcją obronną, wynikającą z niejasności nastawienia emocjonalnego do partnera, bądź z lęków seksualnych kobiety. Bywa także reakcją powstającą w okolicznościach nie sprzyjających współżyciu seksualnemu - związanych z zagrożeniem, narażeniem na wstyd itp. Powtarzające się skurcze pochwy, mimo chęci podjęcia współżycia i niezależne od okoliczności, bywają wyuczoną reakcją obronną uwarunkowaną wcześniejszymi traumatycznymi doświadczeniami. Pochwica jest uleczalna.

Gość kornelia_______
wiesz, mi też się wydawało, że to miałam po porodzie... miałam cesarkę, jak już mogłam współżyć, to w ogóle nie można było wejść we mnie. bolało i nie byłam mokra :( to były ciężkie 4 mieisące dl nas,... wiesz, kiedy mi przeszło? jak dostałam pierwszy po porodzie okres. od tego czasu jest już wszystko ok, a moje libido szaleje :) ściskam idź do lekarza koniecznie bo ja też się już chciałam wybrać, ale samo minęło(czyli to nie było to tylko hormony pewnie u mnie) 🌻 🌻