Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżamunia

Zwalczamy wrastające włoski i blizny po nich!

Polecane posty

Gość jolajog
Na wrastające włoski ja stosuje specjalny krem , jest dostępny w aptece, kosztuje coś ponad 30 zł - Keranorm, ale efekty są naprawdę niesamowite. problem mi znikł( a miałam naprawdę mocno włoski) No i nalezy pamiętać o dobrym nawilżeniu, mam z tej samej serii Nanobase, do nawilżania twarzy i ciała. Polecam bo naprawdę warto.

Na wrastanie polecam Ingrow Go firmy Skin Doctors, jedyny problem to cena- ok 70 zl, ale efekty rewelacyjne, juz po kilku dniach, zarówno na wrastanie jak i blizny, używam go już ponad rok i jestem zachwycona, a problem miłam dosyć konkretny bo od zawsze używam depilatora i wiem co to znaczy całe łydki i bikini w czerwonych kropkach...

ja mam problem z bikini:( po depilacji włosy zaczeły mi wrastać a kiedy je usunęłam za pomocą igły i pensety to zrobiły mi się podrażnienia ale wyleczyłam je maścią z witamina A jest super i kosztuje tylko 3 zł :) ale teraz zostały mi przebarwienia i małe blizny :( wstydzę się ubrać strój kapielowy i iść na basen:( ma ktoś podobny problem?? jak mogę sobie z tym poradzić? z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc

Dziewczyny ..... Od zawsze mialam problemy z wrastajacymi wloskami na nogach , a co za tym idzie blizny wszedzie !! Tylko ogolnilam nogi ( oczywiscie maszynka) i na drugi dzien wszedzie krostki czerwone zazwyczaj na udach a o bikini nie wspomne. Wstydzilam sie zawsze je pokazywac , nie lubialam lata , a gdy mialam jechac nad morze to kupowalam mase preparatow i modlilam sie zeby nic nie wyskoczylo , ale wyskakiwalo i kazdemu mowilam ze to niby alergia jakas. Stosowalam juz sudocrem , alantan , tribotyk , przemywalam nogi woda utleniona zeby nie doszlo do zakazenia i jeszcze wieloma masciami ale juz nie znam nawet nazwy. Niedawno przeczytalam o folisanie i postanowilam go kupic . Ale w mojej miejscowosci nie byl on dostepny wiec zrobilam go sama . Pol szklanki 2 aspiryny polopiryny pare kropel gliceryny i gotowe. Nic nie wrasta !! Nic ani jeden wlosek . Wkoncu mam ladne nogi . A co do bikini to stosuje krem do depilacji Nair . Mam bardzo czarne wlosy i mocne ale ten krem robi cuda. Po takim kremie wlosy nie sa tak ostre jak po maszynce i nie ma zadnych krostek . Wyprobujcie to

Gość _OLE_
Ja też niestety z tym walczyłam długo. W końcu dostałam w aptece jakąś maść na to która trochę pomogła, ale potem nie mogłam jej dostać, nie wiem, przestali produkować albo coś takiego, po prostu zniknęła i znowu zaczął się problem. Potem farmaceutka poleciła mi kilka kremów i wybrałam na próbę ten marki Skin Doctors, o który ktoś wcześniej wspominał. Generalnie wszystkie te kremy są drogie, ale co zrobić, stosuję dość krótko chodź widać, że pomaga, więc mam nadzieję, że im dalej tym będzie lepiej. Wybór środków jest spory, w zależności co na kogo działa i ile mamy na to pieniędzy ;-))) Dla osób z Łodzi polecam wizytę w CH Manufaktura, gdzie znajdziecie fajny sklepik kosmetyczny eko-kosmetyki Juventa wraz z apteką tej samej firmy - bardzo tanio i świetny wybór! Poza tym można porozmawiać z obsługą, która faktycznie potrafi doradzić, a do tego na miejscu wykonują darmowe badania skóry oraz drobne zabiegi kosmetyczne, warto skorzystać, czemu nie jeśli są za free ;-)))

Hej dziewczyny pomóżcie mam ogromny problem juz jakiś temu używałam depilatora i zrobiły mi sie straszne wrzody ponieważ włoski mi nie wyrastały a teraz to już kompletna klapa już dawno tego nie robię czyli nie używam depilatora ale po tym wszytskim pozostały mi okropne blizny na łydkach i nie mogę po prostu patrzeć na swoje nogi a teraz taka piękna pogoda wszystkie dziewczyny maja piękne i zadbane nogi a ja wstydzę się i nosze albo spodnie lub długie spodnice i już nie wiem co mam zrobić już nawet myślałam żeby iśc na jakiś zabieg do kliniki może coś poradzą na te blizny bo szczerze już nie wierze ze jakiekolwiek maści na to pomogą?Czy ktoś też ma taki problem???Pomóżcie prosze

Gość Piret21
Tak szczerze mówią c chyba nie ma doskonałego środka na zwalczenie problemu wrastajacych włosków.Ja zaczynalam od maszynki,jak doroslam przezucilam sie na wosk u kosmetyczki.Wrastanie mnie w końcu dopadło niestety xD Zaczelam od peelingow,tam gdzie robily sie stany zapalne smarowalam mascią Tormentiol ( ok 6 zł) Jak narazie uzywam tylko maszynki.Jak zaoszczedze to ide na laserek xD

Gość iskierka969
Tez mam problem blizn po wrastających włoskach. Dawko już nie używałam depilatora bo zaczęły mi wrastać włosy, bo depilator je urywał i myślałam ze dlatego wrastają, zaczęłam wyrywać trochę pęsetą i było jeszcze gorzej. i co raz gorzej bo wyciagała igłą, pęsetą, rozdrapywałam... masakraaa! Sudocrem stosowałam po goleniu maszynką ale i tak podrażniało to oja skóre. Częst wogóle nie goliłam (by skóra odpoczeła) bo i tak ich nie pokazuje nikomu z tymi bliznami. Tylko teraz mam chłopaka i on wypytuje czemu nie nosze krótkich spodenek i sukienek. A ja nie przyznaję sie do problemów z usuwaniem owłosienia tylko mówię ze mam grube wiec nie nosze takich ciuchów. Stosowałam na blizny Contractubex -trochę się wygładziłay ale przebarwienia nie zniknęły. Teraz farmaceutka poleciła mi "żel silikonowy na blizny firmy OCEANIC ale on tez wygładza tylko a plamy pozostają. Takie brązowe okropne:(( Dzamunia- ile kosztuje kuracja takimi kwasami?

Gość fewdfew
dziewczyny bo depilatora nie używamy ciągle- czyli za każdym razem gdy golimy nogi... Np. Ja robię tak że ogole dokladnie depilatorem a za kilka dni przejadę po nogach maszynką ( ściągasz żyletką skórkę i ułatwia to włosom wydostanie się plus bardzo dobre nawilżenie!) i dopóki nie mam twardych włoosów to gole maszynką a potem depilatorem i tak w kolko

Gość carmeloowa
Witam ;) Mam duży problem z okolicami bikini, czyli straszne blizny ;( Niedługo lato i boję się jak będę wyglądała w stroju kąpielowym. Przeczytałam, że jak nałoży się sok z cytryny to blizny będą ustępować. Czy to prawda? A i czy ten krem "Veeta do skóry normalnej (różowy)" jest dobry? Czekam na szybką odp! Pozdrawiam ;)

Gość youuuuuuuuuuuu.......
witam.tak.sobie.czytqm i powiem wam ze najlepiej nozki golic maszynka jednorazowa i wazne zeby ona byla nowa wtedy ostrza sa ostre przez co nie podrazniaja skory jesli chodzi o bikini potem mozna ja uzyc na nogi tam wloski sa miekkie. ja do golenia uzywam odzywki do wlosow bo zmiekcza wlosy wiadomo a po goleniu peeling nastepnie spitytus salicynowy zeby odkazic piwstale podraznienia po goleniu i na koniec na bikini cieniutka warstwa masci propolis a na nozki mleczko dla dzieci nivea. zero zaczerwienien wloski sie jeszcze wrastaja ale juz widze ze mniej niz wczesniej. taka moja metoda. dodam ze w zyciu nie uzywalam depilatora bo to logiczne ze w koncu beda podraznienia w koncu to wyrywanie wloskow z cebulka wiec czego sie spodziewac.

Gość aw24
Witam też mam ten problem nawet piling nie pomaga i kremy zapobiegające wrastaniu włosków .... tragedia nogi brzydkie bardzo przerzuciłam się miesiąc temu na remy vit i jest już lepiej tylko że to znacznie droższy interes ;(

Gość kkasooao
Ja tez miałam masakre na nogach po depilatorze i teraz depiluje się pastą cukrową i nie mam problemu z wrastaniem chociaż blizny mi jeszcze nie zniknęły ale opaliłam nogi i tak bardzo nie widać.

masz racje, że pasta cukrowa jest bardzo dobra na wrastające włoski. Dobrze jest stosować odpowiednie kosmetyki po depilacji, które nawilżą i delikatnie złuszczą skórę, dobrym rozwiązaniem jest stosowanie balsamu Bump eRaiser.

Gość gość
Jak wloskow dużo sie nie wrasta to warto wyrwać je peseta i posmarować trybiotykiem lub inna maścią z antybiotykiem pomaga:) ale gdy wlosow wrasta sie wiecej to jest problem bo piling napewno nie pomaga:(

Gość Paulinaaaa19
ja chodze na wosk i zdarzaja mi sie wrastajace wloski ale traktuje je gruboziarnistym peelingiem i widze spora roznice czasami nawet 3 razy w tyg

Gość gość
Ja po ostatniej depilacji bikini posmarowałam sobie te miejsce spirytusem salicylowym (nic nie szczypało) a potem profilaktycznie wtarłam maść ichtiolową. Było to w piątek i jak do dziś nic mnie ani nie swędzi ani nie wrasta.

Gość Bułazmasłem
od niedawna stosuję emulsję do zwalczania wrastających włosków o nazwie Tend Skin Liquid. Jest bardzo lekka i szybko się wchłania i równie szybko łagodzi zaczerwienienia i stan zapalny. Już wyleczyłam dotychczasowe krostki i teraz stosuję go zapobiegawczo, po każdej depilacji. Dokładnie opisany jest na vitalab.pl/415,tend-skin-liquid.html Naprawdę wart przetestowania!

Gość Monikaaaa2121
poczytaj o Bump eRaiser, mi pomógł balsam:) jest genialny, szybko się wchłania i włoski po nim wolniej odrastają!

Gość gość
Również mam ten problem. I przyznaję sie bez bicia,że penseta to zło i przez nią te ranki i przebarwienia :( jak szybko zaleczyć ranki? czy maść propolisowa będzie dobra? a na przebarwienia ,to podbno kwas migdałowy 40% u kosmetyczki,kilka zabiegów i po sprawie plus opalanie,to praktycznie nie będzie nic widać. Jeżeli koniecznie musicie założyć spódnicę czy sukienkę,to polecam rajstopy w spray sally hansen. Zakryje wszelkie niedoskonałości. Piszcie jak wasza walka i nie poddajcie się!

Gość gość
Na ból podczas depilacji polecam znieczulenie miejscowe skóry. Ja miałam podobnie podczas robienia tatuażu i wtedy w internecie natknełam się na stronę www.naporost.pl

Gość magdusia7799
A może tak EPIL XPRESS CARE LOTION PŁYN DO REDUKCJI WŁOSÓW, jesli ktoś zainteresowany to proszę napisać na mój email magdusia7799@wp.pl pozdrawiam

Gość gość
Temat juz stary, ale myśle ze problem nadal u wielu z was (nas) istnieje. Ja próbowałam naprawdę wszystkiego, a moja wewnętrzna strona łydek wygladała naprawdę okropnie, wpadł mi do głowy AFRONIS, ktory kiedyś poleciła mi Drrmatolog przy problemie z tradzikiem. I naprawdę zadziałał, w tej chwili, a żałuje ze nie mam zdjeć porównawczych moje nogi wyglądają jakby nigdy nie było takiego problemu. Kosztuje 10zł a mi uratował wakacyjny dylemat noszenia spodenek i sukienek, co prawda użyłam dwoch butelek, ale w miesiac nie ma juz śladu, naprawdę wam go polecam