Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebna mi ta informacja

czy na studiach czyta sie lektury?

Polecane posty

Gość potrzebna mi ta informacja

Zwiazanych z jezykiem polskim, np. na polonistyce?

Gość a jak myslisz
:O

ogólnie to na studiach dużo się czyta.... bo się przecież studiuje... a co się czyta to zalezy od kierunku

Gość smieszne pytanie hehe
na polonistyce masz do czytania tyle, ze trudno to przeczytac, a czyta sie nie tylko na polonistyce, ja na historii mialam po 3-10 lektur do 1 egzaminu, oczywiscie plus podreczniki :O

Gość franek z budowy
na studiach przede wszystkim duzo piwa i wodki sie pije :D

na filologii ang. na literaturze też sporo się czyta :P Na polonistyce jest mnóstwo lektur do przeczytania.

Gość była studentka fp
Głównie się interpretuje i to na odwrót niż w szkole średniej. Bo np na zajęciach się dowiedziałam, że to Alina była zła, bo sprowokowała Ballladynę by ją zabiła. A np Roland był zdrajcą i tchórzem. Ale to mały szczegół. Lista lektur obowiązkowych i uzupełniających do egzaminu z kazdego przedmiotu jest tak długa (np 250 pozycji), że prędzej się zarżniesz niż przygotujesz się w pełni do jednego egzaminu. A najgorsze jest wogóle to, że przy całym zamiłowaniu do polonistyki i tak połowa pozycji nie zachwyca:)

>>franek z budowy>> tak masz rację to też no ale czasem jakieś książki wypada poczytać heh :) ale mi teraz juwenalia przypomniałeś.... jak ja lubię juwenalia heh :)