Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolczkodanka

dziewczyny ktore karmia piersia lub karmily - pomozcie

Polecane posty

Gość kolczkodanka

mam problem, moj szkrab ma 2 miesiace, karmie piersia i mam problem - dziecko nie sygnalizuje mi kiedy jest glodne i kiedy syte... albo ja nie umiem odroznic. Maly ma kolki wiec bardzo czesto placze.od razu Po spaniu zazwyczaj dostawiam do piersi pomiedzy "posilkami" przerwa 2-4 godz). I problem pojawia sie gdy mala placzze ok 1-1,5 godz po jedzeniu... nie wiem juz czy to kolka czy glod... pielucha zmieniona, wszystko cacy... dostawiam do piersi - ssie, po jedzeniu wymiotuje... (gdy przerwy sa dluzsze mala nie wymiotuje)... albo gdy je dlugo pusci cycka na chwile wiec zabieram.. ona zaczyna ryczec to daje znowu... i ssie az sie nie porzyga... albo w trakcie zaczyna ryczec i ssie dalej i rzyga.. chyba dzidzia powinna juz nie chciec cycusia do buzi jakby nie byla glodna... doradzcie mi cos prosze Was bo juz nie mam sily:( napiszcie mi tez prosze po czym poznajecie ze placzace dziecko jest glodne a np nie boli go brzuszek? ja najpierw zaczynam mala kolysac ( jesli nie ma jeszcze pory jedzenia- nie minely 2,5 godz) potem daje smoka... czy glodnego malucha mozna ululac i uciszyc jego placz smokiem????? i jeszcze pytanie czy dajecie dziecku cycusia by sie napilo tylko??? w przerwach miedzy jedzeniem???

Gość Olka z przedszkolka
Moja córa ma 3-msc i karmię ją cycusiem!!!

moja ma 4 msc karmie ja piersia czasem nawet co godz szczegolnie jak sa upaly. jak jest najedzona to zwyczajnie bawi sie potem przy cycku lapie go i sie smieje wtedy wiem ze juz koniec jedzonka. obserwuj malenstwo.

daj jej smoczka moze ona po prostu chce plezec przy piersi i tylko ja possac taj jak smoczka? albo jest lakomczuszkiem? jak moja kiedys tak sie zachowywala to pediatra kazala ja karmic 10 min nie dluzej.........w odstepach 2 godz. jakos bylo...

Gość kolczkodanka
boze jak napisalas ze smieje sie przy piersi to tak mi sie smutno zrobilo:( moje dziecko caly czas ryczy - przy dostawianiu, przy odstawianiu - chyba ze usnie to nie ryczy... tak bym chciala by karmienie bylo dla mnie mile tymczasem nienawidze tego... mam dosc i jestem zalamana:( dziecko nie umie ssac, nie otwiera buzi, karmie z nakladki bo sama piersia to graniczy z cudem:( nie wiem kiedy chce jesc nie wiem kiedy chce przestac:( kurwa naprawde juz nie moge:(

Gość kWiAtEkmalutki
wymiotuje bo jest przepelniona, co tez nie bardzo dobrze wplywa na kolki.... postaraj dawac jej smoczka i pilnuj np porzadne jedzenie o 7 godzinie (przyjklad) i pozniej dopiero za ok 3 godziny, jak bedzie domagala sie wczesniej to daj smoka

Gość alabaster_ala
kolczkodanka: wiesz dziecko jest jak barometr, doskonale wczuwa się w twoje emocje - jeśli ty jesteś spięta ono także, jeśli ty jesteś nerwowa, on też, piszesz że tego nienawidzisz, a dzieciątko to wszystko czuje (twj strach, twoje nerwz, twoją niechęć)... odwróć sobie teraz te relacje i pomyśl jaki będzie twój maluszek, kiedy ty będziesz spokojna, radosna, cierpliwa. odpocznij trochę, zrelaksuj się i podejdź do malca ze spokojem i cierpliwością, zobaczysz że podziała. głowa do góry, na pewno się uda

Gość kolczkodanka
kwiatek malutki - dzieki za rade.. ale ona jesli jej przerwe jedzenie drze sie tak straszliwie:( alabaster dzieki, ale u mnie nie zaczelo sie to od tego ze bylam spieta i nerwowa i zle do tego nastawiona.. wrecz przeciwnie ale wierz mi po 2 msiesiacach meczarni nie da sie byc nastawionym pozytywnie i moj zal pojawil sie wlasnie teraz wiec chyba nie o moje nastawienie chodzi:(

Gość alabaster_ala
to może o to, że dzieciątko jest niedojedzone, wiesz moja koleżanka miała tak jak ty i okazało się, że ma niewartościowy pokarm, zaczęła dokarmiać bebiko i problem się skończył. ale wiesz co najlepiej to idź po prostu z maluszkiem do poradni laktacyjnej, tam udzielom ci naprawdę fachowej rady. może u ciebie być jeszcze jeden problem: może pokarm ci słabo leci i maleństwo denerwuje się, bo nie może się najeść, albo wymaga od niego za dużo wysiłku. ja naprawdę poszłabym na twoim miejscu do poradni, albo skontaktowała się z położną. trzymam kciuki