Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooodi

harmonet

Polecane posty

Gość nooodi

w pierwszym dniu okresu zaczełam brac harmonet a w 11 na 12 juz sie kochałam , czy to juz działało bo troche nas poniosło

Gość dzialalo od 1 tabletki
poczytj ulotke

Gość hmm...hmmm....
Tez biorę Harmonet i jest do każdego opakowania dołączone takie coś jak ULOTKA, w której jest WSZYSTKO napisane. Szczerze polecam lekturę i zainteresowanie się własnym zdrowiem i tym co się bierze, a nie bezmyślność:/

podczas 1 m-ca brania tabletek powinno sie stosowac dodatkowe zabezpieczenie (chociaz zaraz sie odezwa niektore, ktore twierdza, ze masz bezpieczenstwo od 1 tabletki). dokladnie na ulotce masz napisane, ze w 1 miesiacu nie ma pewnosci ale ja sie nie zabezpieczalam dodatkowo - podobnie jak wiekszosc z kefe i jakos sie udalo ;)

Gość nooodi
czytałam ale nie jestem doswiadczona wiec pytam tych bardziej doswiadczzonych dlatego bo troche teraz panikuje

Gość hmm...hmmm....
Nie jesteś doświadczona w czym? W czytaniu? Masz problem ze słowem pisanym? MADZ nie wiem skąd masz takie informacje, ale na ulotce każdych tabletek/brałam 4 rodzaje/ jest napisane jak wół DZIAŁAJĄ OD 1 TABLETKI ZAZYTEJ W 1 DNIU OKRESU. Poza tym rozmawiałam z lekrzem. I w ciązgu 4 lat brania wielokrotnie zaczynałam po przerwie i działają. Także polecam lekturę ulotki dołączonej do leku a nie czytanie farmazonów z kafeterii. Poza tym jest lekarz.

Gość nooodi
dzieki hmmm za pomoc , widzisz nie kazdy ma takie obeznanie jak ty , dlatego czasem dobrze zapytac taka doswiadczona babke jak ty, czyli jak rozumiem nie musze panikowac

Gość hmm...hmmm....
Nie nie musisz. I szczerze wierz w to co jest pisane w ulotkach i co mówią lekarze, a nie w co wyczytasz na forum.

Nie wiem skad biora sie takie osoby ktore twierdza ze pierwszy miesiac jest niepewny, TABLETKI DZIALAJA OD SAMEGO POCZATKU BRANIA, tak jest napisane na ulotce i to ulotka sie nalezy kierowac!

Gość nooodi
hmm naprawde mnie uspokoiłas bo ludzie własnie potrafia taki metlik zrobic w głowie ze juz chciałam biec po postinor

Gość hmm...hmmm....
Nie myśl o takich pierdołach. Tak samo nie martw się jeśli okres w przerwie dostaniesz 5, 6 czy 7 dnia. To jest normalne i masz całe 7 dni na to. Więc gdy przeczytasz, że 10 innych dostaje w 2 czy 3 dniu to nie wpadaj w panikę. Tabletki stymulują cykl. 1 dzien okresu to 1 dzien cyklu. Normalnie orgaznim po kolei przechodził, by wszystkie etapy, okres, przygotowania do owulacji, owulacje, spadek hormonów i znów okres. Przy tebletkach czegoś takiego NIE MA. Nie masz owulacji, nie masz dni płodnych. Okres w przerwie występuje na skutek spadku nagromadzonych przez 21 dni hormonów. Także w raz z zażycieme 1 tabletki po upływie ok 4-5 godz/czas wchłaniania/ jesteś zabezpieczona.

Gość nooodi
no własnie brałam tabletke o 19 a do stosunku doszło za kilka godz, wiec dzieki za pomoc bo naprawde mam juz takie nerwy:(

Gość Natee
Hey , mam pytanie , biore Harmonet , ale nie mam przy sobie ulotki a zapomnialam tabletki , minelo 24 godz , wziac dwie naraz i reszte normalnie z tym ze uwazac ... czy pominac zapomnianą tabletke? To trzeci tydzien.

No właśnie, ja zapomniałam tabletki (wziełam 16 godzin po), kochałam się dzień przed i dzień po, także....właśnie okres mi się spóźnia (na razie jeden dzień), ale moja 'nerwacja' sięga zenitu. Myślicie że cykl przez tą tabletkę mógł mi sie rozregulować? Zazwyczaj dostawałam okresu 1-2 dni po skończeniu opakowania, ale to dopiero od kilku miesięcy tak się 'ustawiło'. Wcześniej okres następował tak między 3-5 dniem od końca opakowania. Czy to mozliwe że ta 'wpadka' z tabletką spowodowała powrót do poprzedniego stanu? Czy nie powinnam wykluczać ciąży?