Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troskliwa mamaa

Jak nauczyc korzystania z nocniczka?

Polecane posty

Gość troskliwa mamaa

Witam :) Dziękuję ze weszłyście na ten topik, by pomóc mi rozwiązać mój problem. :) Otóż mam dwuletniego szkraba i chciałabym, aby dziecko zaczęło samodzielnie korzystać z nocniczka. Do tej pory starałam się wysadzać dość często, kupiłam grający nocniczek, co jest niesamowitą frajdą dla maluszka, niestety, dziecko dalej samodzielnie nie woła. Wydaje mi się ze rozumie po co jest nocnik i ze nie jestem zadowolona, gdy zrobi kupkę do pampeersa, ale córka nie traktuje tewgo na serio. Np. zawoła kupkę, albo sisi i ucieka przed nocnikiem, jakby uważala, ze samo zawołanie starcza :O ostatnio nie zakladam jej pieluszek w ciągu dnia, jedynie gdy wychodzimyi na noc. ostatnio zrobila kupke na balkonie, na podłogę :O mimo ze pare centymetrów obok stał nocniczek :O tracę nadzieję, że zacznie sama załatwiać się na nocnik, zadne moje tłumaczenia do niej nie trafiają, mimo ze staram się mówić proso i "czytelnie" dla niej. :( jak inne mamy poradziły sobie z tym problemem? ile zajęła wam nauka nocniczkowania? pozdrawiam i czewkam na odpowiedzi :)

Gość założycielka topicu
upupupupupupup

Gość to już 83745620427652
topik na ten temat Poszukaj dokładnie a znajdziesz wiele sprawdzonych sposobów.