Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona opiniami

coca cola light !

Polecane posty

pijecie?chyba za zdrowa nie jest?

nie jest zdecydowanie :O pal sześć cukier czy słodziki ale to ma w składzie np. kwas ortofosforowy (skądinąd podobno świetny środek do czyszczenia wc)

no tak! hmmmmmmmmmm ale dla odchudzajacych sie to WYBAWienie!

dla nikogo nie jest to \"wybawienie\" :O colę można wypić CZASEM ale nie 5 x w tygodniu toż to sama chemia, kofeina, sztuczne barwniki i aromaty nieważne że nie ma kcal skoro jej picie rozwala układ pokarmowy :O

masz racje:(pozostalo pic wode

wodę, herbatki rozmaite, soki itd wg mnie jest wiele lepszych napoi niż cola :)

Gość sweet_19
dziewczyny a ja slyszalaM ze COLA LIGHT jest prawie tak samo kaloryczna jak normalna COLA roznica to chyba tylko 2 kcal :o:o:o TO JEST CHWYT marketingowy ona nie ma wcale 1 kcal !:o lepiej pijcie wode :D

ale wiesz, malo jest DOBRYCH produktow bez kalorii, soki w duzej ilosci to tez niedobrze jest pic....w zasadzie woda jest bez kcal!ale smakowa juz ma kalorie, wiec............jesli cos jest dobre to zakazane!

nie róbmy paniki - jakieś kcal trzeba przyjmować żeby żyć :D naturalne soki można trochę rozcieńczyć mineralną żeby było więcej ale nie tak kalorycznie herbatek nie słodzić i już

canberra a szklanka ma 250 ml, wiec jesli sok fit (tymbark bodajże) ma 18 kcal w 100 ml to jak sie rozczienczy 50\50 z woda to jakies 20 kcal!:)

i to jest tez rozwiązanie na problem nadmiernego picia soków, które tez jest podobno niekorzystne :)

noo wlasnie:)heh

Gość wazelinna
cola na pewno nie jest dobra, a już zwłaszcza dla organizmu, który własnie jest odchudzany i sią rzeczy nie ma wiele treści w żołądku woda, herbatki różne, zioowe, owocowe, a poza tym rozcieńczone soki ja się nie odchudzam, ale normalne soki są dla mnie za słodkie, nie piję nigdy soku samego, zawsze z woda

Gość mam niechec do autorki
od konserwantów tez się tyje!!!!!!!!!! im mniej zdrowe jedzenie tym wieksz atendencja do tycia!

cola na pewno ma tyle kalorii ile podają gdyż inaczej mieliby sprawę w sądzię, ktoś przecież to bada, oni nie mogą kłamać. jest bardzo niezdrowa, ale piję codziennie. z resztą: jak ją piję to chudnę i tak więc na pewno jest niskokaloryczna.

A ja wam powiem ciekawostkę....mój syn jak miał grypę żołądkową,dostał zalecenie od Pani doktor,żeby pił wygazowaną colę i mu pomogło :)Jest bardzo dobra przy zatruciach :)

mi cola light pomaga jak mi jest niedobrze: łyk zimnej coli i jest gucio ;)

Gość Sarai
No co Wy :) coca cola light ma 0,24 kalorii na 100 ml :) nawet na wikipedii tak napisali :) niezdrowa jest, ale bez jaj nie odchudzasz sie przeciez jakos mega długo w zwiazku z czym moga umilic 3 tygodniową katorge odchudzania :)

Zdrowa czy nie zdrowa, ale na mnie tak działa że mi sie po niej strasznie chce czegoś słodkiego. Jak zresztą po wszystkim ze słodzikiem. Po prostu organizm czuje słodki smak, wytwarza te enzymy czy coś tam do rozkładania cukru, ale faktycznie go nie dostaje i potem człowieka ciągnie do pączka itd. Dlatego unikam jak zarazy (co prawda i tak nie przepadam). Zresztą sporo moich koleżanek tak ma i potem się dziwią że na żadnej diecie nie mogą wytrzymać :) Ale zasadniczo to sobie myślę że życie ogólnie jest bardzo niezdrowe a od czegoś umrzeć trzeba. Wszystko rzecz gustu: dla mnie to strasznie dziwne jest że ktoś może wody nie lubić :)

Gość r21t1
ja w czasie odchudzania i teraz rowniez pije cole laj i Lifta (ma 18 kalorii w 2 litrach!). i w niczym mi to nie zaszkodzilo. zrzucilam 25 kg.