Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

podejmując

Polecane posty

Gość czy

staż, trzeba się normalnie wyrejestrować z urzędu pracy?

Gość czy
??

Gość czy
nikt nie wie? nie wierzę

Gość taaaaaaaaaak

Gość troche dziwne
jezeli sama zalatwiasz sobie staz, to musisz zglosic podpisanie umowy. Jesli dostaniesz sie na staz przez urzad pracy, to po podpisaniu umowy i tak musisz im wyslac lub zanisc pismo informujace o podjeciu zajecia zarobkowego, z reszta pracodawca rowniez im to zglasza.

Gość zdecydowanie tak

Gość czy
mam staż z urzędu pracy, czyli muszę się wyrejestrować, bo już status bezrobotnego mi nie przysługuje, bo dostanę te niecałe 490 zł tak?

Gość czy
tak?

Gość czy
pomóżcie

Gość a co wy wiecie
jesli jestes na stazu z urzedu pracy to dalej jestes osoba bezrobotna!!! Nie mozesz sie wyrejestrowac

Gość czy
no to jak to w końcu jest? :o Dostałam staż z urzędu pracy w samym urzędzie.

Gość troche dziwne
jezeli jest sie na stazu z UP to i tak sie zostanie niejako wyrejestrowanym z tego co mi wiadomo. Z reszta w UP wszystko Ci powiedza. :)

Gość czy
chodzi Ci o dział czy co? dział ewidencji i świadczeń

Poczytaj ustawe tym bardziej, że masz sie na niej opierac w pracy... Na staz moze byc skierowana tylko i wyłacznie osoba bezrobotna. Tak więc jesli juz podejmujesz staz to nie jest to zadne zatrudnienie!!! Dalej jestes osoba bezrobotna zarejestrowana w urzedzie pracy. I otzrymujesz stypendium za staz w wysokości zasiłku dla bezrobotnych dokładnie 538,30 zł Brutto.

Gość czy
dziękuję. ustawy na pewno poczytam, dopiero zaczynam więc nie wymagaj żebym wiedziała to wszystko od razu.

a swoja droga...współczuje, jeśli chodzi o wydział. Tzn zależy co chcesz w zyciu robic, natomiast jesli myslisz o tym aby po takim stazu podjac prace w urzedzie pracy. To nie w tym wydziale. Bo tam kompletnie nie mozna sie rozwinac. A poza tym to wydział, który z biegiem czasu pojdzie do likwidacji...

Gość czy
wątpię czy chciałabym tam pracować, ale jeszcze studiuję, pieniądze są mi potrzebne, a póki co pracy nie znalazłam więc wzięłam ten staż.

Gość czy
Kraków

a juz myślałam ze u mnie :P Ale tylko województwo się zgadza :)

Gość czy
a Ty w jakim jesteś dziale? kobitki z pośrednictwa chciałyby mnie wziąść do siebie jak tylko będzie mowa o stażu tam

ja zaczynałam w wydziale ewidencji równiez na stazu... przesiedziąłm rok i zadnej szansy na eteat nie było... pozniej przeszłam do wydziału posrednictwa własnie i tak juz mija 3 rok. Poza tym wydziały szkolen posrednictwa pracy beda sie cały cas rozwijac. Ewidencja pada... kwestia czasu.

Gość czy
No ja dzisiaj byłam 1 dzień i szczerze mówiąc to się nudziłam, zwłaszcza że część ludzi na urlopy poszła i szkolenia mają, kobiety nie miały czasu mi nic pokazać dokładniej, bo pełno ludzi. Jak załatwiałam staż to kobiety z pośrednictwa powiedziały, że będą trzymać rękę na pulsie i jakby co to biorą mnie do siebie. Póki co, siedzę w ewidencji.

jak tylko bedziesz miała ochote to idz do posrednictwa. W ewidencji jest masakra. Najwiecej gównianej roboty.

Gość czy
właśnie mam ochotę, bo początkowo tam miałam iść, ale rzekomo procedury się przedłużały no i tak jestem w ewidencji.