Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzień pieluch

Pieluchy tetrowe a flanelowe?

Polecane posty

Gość dzień pieluch

Po co są pieluchy flanelowe? Nie widzialam nigdy takich i nie wiem po co są? Lepsze są od tetrowych?

flanelowe sa napewno lepsze jezeli potrzebne jest podwojne pieluchowanie.nie zwijaja sie tak i lepiej sie utrzymuja

My flanelowych uzywamy np. do podlozenia pod buzie w lozeczku, albo do przykrycia jak jest cieplo w nocy. Raczej nigdy nie uzywalismy jako zwykla pieluche...pod pupe:0

Gość dzień pieluch
ja zamierzam pieluch materialowych używać tylko pomocniczo. Do przewijania chce kupowac jednorazowe. A wiec czy do podkladania czy wycierania dziecka, itp. - lepsze tetrowe czy flanelowe czy moze nie ma roznicy i lepiej nie cudować i kupic tansze?

ja bym kupila kilka tych i kilka tych.do wycierania buzki polecam tetrowe ale do podlozenia pod dziecko albo przykrycia ,lub przy podwojnym pieluchowaniu po nalozeniu na pampersa jest lepsza flanelowa.

Zresztą chyba widzisz różnice w dotyku...flanelowa o wiele milsza w dotyku i taką właśnie wolałabym osobiście podkładać dziecku pod buzie lub kłaść na przewijaku po kąpieli.tetra i owszem,na ulewanie i wycieranie buzi.

Ja bym wolała flanelowe nawet do wycierania buźki bo są mięciutkie, a tetra troszkę szoruje przy dłuższym użyciu, niestety nie mogłam znaleść takich, potem mi się udało pare dostać