Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie mi kochani

jak oszczedzic kase ?

Polecane posty

zarazbaimy z mezem jakies 10 tys miesiecznie .Jednak nie oszczedzamy w tego nic , wszystko rozwalamy na bzdety.Teraz spodziewamy sie dziecka i chcemy zaoszczedzic .Znacie jakies sposoby ? NA rachunki i mieszkanie wydajemy ok 5000 zl . Jak oszczedzac? Dzieki za rady

Gość kupic jakas ladna skarbonke
i co miesiac wkladac do niej np. 500zł

Gość adqvcqev
jak mozna wydawac na rachunki 5 tys miesiecznie to co wy oplacacie?? 10 kredytow?? zainwestujcie w fundusze

dobry pomysl jakies inne sugestie ? jak wy oszczedzacie ?

wydajemy kase na komorki , benzyne , mieszkanie splacamy ,,,itd

Gość ahhahah
a 5000 przejadacie?

nie , walsnie wydajemy na bzdury , rozpierdziel\amy w knajpach i na zakupach bez sensu ... tak niedawno nie mialam w czego zyc a teraz nie wiem co sie dzeje z moimi pieniedzmi :O

Gość jak ktoś jest lekkoduchem
to potrafi przeżyć i rortrwonić jeszcze więcej pieniędzy, a później biadolą jak im ciężko:O

aaa nie do skarbonki, aaaaaa blagam jakbym miala 10tys, to przynajmniej polowę z tego wplacalabym na fundusze i gralabym za to na gieldzie, szybko by się pomnożyly, tylko trzeba inwestować z glową, jak nie umiecie to radzę znaleźć doradcę inwestycyjnego. Nie rozumiem jak mozna tak trwonic pieniadze.. Nie zal wam? Nie wolicie sobie zaoszczedzic i pojechac na Dominikanę albo na Kubę?

Gość chyba
od razu po wyplacie robicie przeglad kasy: czyli ile idzie na co, na jedzenie, odziez , rozrywke , zdrowie zostaje wam 5000 zl, 2500 przelewasz od razu na konto oszczednosciowe i od razu masz lzej :D z tej reszty planujesz ile na jedzenie; powiedzmy 1000 mysle, ze smierc glodowa wam nie zagrozi :P na odziez i kosmetyki kazde dostaje po 250 zl i kupuje to w swoim zakresie, 100 na chemie, no chyba, ze wypijacie plyn do mycia naczyn i proszek do prania, rozrywka kazde dostaje po 100 zl i ku.. ludzie jeszcze wam kaa zostaje :)