Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ładoga

badanie czystości pochwy

Polecane posty

nie chodzi mi o cytologię, tylko o ilość bakterii kwasu mlekowego, sprawdzenie czy są tam jakieś grzybki czy szkodliwe bakterie... mam parę pytań :) 1. czy można wykonać to badanie w trakcie miesiączki? 2. jak długo trzeba czekać na wyniki badań? 3. czy nfz refunduje to badanie?

Gość małamyszka
ja miałm takie badanie w ciązy wiec nie wiem czy można w czasie miesiączki sądze ze nie raczej napewno nie a na wynniki nie zekałam długo bo 2 tyg a czy refunduje tego nie wiem ja nchodze do gina prywatnie

no tak... \"Badania nie wykonuje się w czasie krwawienia z dróg rodnych.\" kurczę :( a ja mam jutro wizytę :o ale dzięki za odpowiedzi, może nie będzie jutro okresu ;)

Gość żółte małe coś
a czy robi sie je tylko za skierowaniem? bo ja mam podejrzenia że coś nie tak, ale zanim się dostane do lekarza i z powrotem...?

Gość ja............
Ja badanie na posiew-bakterie mialam robione w 21 i 22 dnia cyklu.skierowanie jest potrzebne.bo na skierowaniu musi byc napisane jakich bakteri w badaniu ma sie szukac.a jest ich sporo.....pozdrawiam.

kurczę :o a w tym linku np. załączonym przez myszkę24 jest o bardzo ogólnym abdaniu, które wskazuje, czy jest się zdrowym, czy ma zapalenie czy grzybicę... mi o coś takiego chodziło - i skierowanie na to?? ciężko mi w to uwierzyć. może skierowanie jest na konkretne bakterie, a tak ogólnie to starcza po prostu pójść :)

Gość żółte małe coś
no wlaśnie, bo wiem, ze jest to 'ogólne'- badanie mikrobiologiczne i 'szczegółowe' na posiew, kiedy dłużej hodują bakterie i mówią co na nie działa.też bym chciała to ogólne bez skier. miała któraś?? :( :(