Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiki029

włosy spalone i wysuszone!!

Polecane posty

Czesć wam! mam do was pytanko nie wicie co jest dobre na wysuszone i matowe wlosy?? używam prostownicy a koncówki mam spalone co jest dobre zeby ożywić te wlosy. i jeszcze jedno znacie jeszcze jakies sposoby zeby prostowac wlosy tylko nie prosyownica!! prosze doradzcie mi!! z góry dziekuje!!

Na końcówki olejek rycynowy;) No i nafta kosmetyczna na całe włosy. A co do prostowania to są specjalne szampony, które prostują włosy. Nie pamiętam nazwy, ale popytaj w aptece...

aaa.. dzieki wielkie!! a na wypadanie wlosów?? jakie preparat??

Rany dziewczyno co ty wyprawiasz przedewszystkim używaj dobrej prostownic z wkładkami porcelanowymi,to raz,dwa rób sobie maski nawilżające i wygładzające włosy -dostępne w zakładach fryzjerskich a po trzecie zawsze kiedy prostujesz włosy używaj preparatu do prostowania który chroni wlosy.(np mleczka do prostowania które kupisz w każdej dobrej perfumeri)Ja wiem cos o tym bo codziennie prostuje włosy i mam je w naprawde dobrym stanie:)powodzenia

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu..
ja tez prostowalam kiedys wlosy codziennie...na poczatku bylo wszystko ok. wklepywalam odzywki,mleczka i inne specyfiki..wkoncu po jakims czasie budzac sie rano zdnajdywalam moje koncowki na poduszce... tazke wlosy beda ładne do czasu...;/

a wiecie jak sie ten preparat nazywa żęby prostować wlosy a ich nie spalac??

po co wy własciwie prosujecie włosy? Ja mam po umyciu lekko falowane, ale jak wyschna to mam poste, z tym, ze mam włosy nieciekawe....zczepiaja sie w kepki i z daleka jak dredy wygladają...rozczesuję je szczotką z naturalnego łosia i z dala trzymam się od suszarek, prostownic i tym podobnych cudów.....przy każdym myciu trzymam odzywkę 30 minut, a nie spłukuję od razu po nałożeniu i potem maseczkę równiez 30 minut (chociaz brzmi to kosmicznie-chodzenie z preparatami na głowie 1 godzinę, to jednak się juz przyzwyczaqiłam i zawsze jak pójdę do fryzjera to słyszę....\"Omatko ile pani ma włosów...jak pani to robi, niech mi panie troche odda\" Natura jest najleopszym przewodnikiem, nie zmieniajcie jej dzieła jesli macie włosy falowane to nie prostujcie, jesli macie wlosy niesforne to stosujcie dobre preparaty, a nie palie włosów suszarkami i prostownicami. pozdrawiam

ale mam pytanie jakiej ty ożywki i maseczki kupujesz?? i gdzie moge taka dostac?? prosze pomoz mi!!

słuchaj :) polecam Ci szampony Fructis z odżywkami...do włosów długich regenerujące i przywracające blask...umyj włosy szamponem spłucz, nałóż odzywkę i zawiń ręcznikiem zajmij się czymś :) a po 30 minutach spłucz i nałóż maseczkę zawiń ręcznikiem i po 30 minutach tez spłucz, zostaw włosy az same wyschną...jak będą jeszcze mokre nałóż na nie jedwab do włosów..wystarczy 1 kropla..rozcierasz w dłoniach i nakładasz na włosy i niech same schną....nie czesz ich jak są mokre, dopiero jak wyschną, najlepiej nastepnego dnia...zaopatrz się w szczotke z naturalnym włosiem (koszt ok.38 zł..kupisz w sklepach z akcesoriami fryzjerskimi) i codziennie wieczorem szczotkuj włosy i rób masaz głowy przed pójściem spac ta szczotką. Masaz głowy polega na tym, ze mocno przyciskasz ja do skóry głowy i robisz malutkie kółeczka...nie stresuj sie jesli na początku będą ci wypadac włosy..to sa martwe które i tak by wypadły..dzieki masazowi głowy pobudzisz cebulki i włosy same będą błyszczeć. nie polecam szczotek plastikowych, one niszcza strukture włosa, nawet te z kuleczkami na koncach..a szczotka z naturalnym włosiem zamyka łuski włosa i włosy błyszczą, poza tym włosie podczas szczotkowania rozprowadza na włosach naturalny łój, który chroni włosy. Ja myje włosy co 3 dni i wcale nie są tłuste trzeciego dnia. Maseczki polecam Henna vax do kupienia w aptece, poza tym jak pójdziesz do sklepu z akcesoriami fryzjerskimi to porozmawiaj z ekspedientka, powiedz z czym masz problem i ona Ci doradzi jaka maseczka bdzie najlepsza.Ja dziś si ę zaopatrzyłam w litrowy słój maseczki za 30 zł i to wcale nie badziew :) nie kupuj maseczek w hipermarketach, znajdz tani sklep z akcesoriami fryzjerskimi. I jeszcze łykaj codziennie tram w kapsułkah przez miesiąc, potem odstaw na miesiąc i znów łykaj przez miesiąc. Przerwa miesięczna jest potrzebna, bo możesz przedawkować witaminy. Jesli już nic nie pomoże to zlaecam wizytę u dermatologa, pij dużo wody niegazowanej i gwarantuję Ci, ze Twoje włosy odzyskaja blas :) może nie od razu to musi potrwac kilka miesięcy, ale naprawde warto. Pozdrawiam :)

Żeby stan włosów się poprawił należy najpierw obciąć to co spalone, a resztę odżywiać i NIE PROSTOWAĆ. Ty oczywiście zrobisz inaczej, choć nie wiem dlaczego pardziej podobają się kobietom rzadkie spalone, matowe i wysuszone prostownicą kłaki zamiast burzy włosów lśniących, niesfornych, puszystych i romantycznie pofalowanych, ale nic mi do tego. Pozdrawiam.

Moje włosy nie są spalone śą gładkie grube i sie świecąca po prostu jeżeli je prostujesz musisz o nie odpowiednio dbać i mieć naprawdę dobrą prostownice np.Remingtona(profesjonalna używana w zakładach fryzjerskich)droga ale warto.Ja naturalnie jak ich nie suszę mam piknę delikatne fale ale ich nie znoszę,i uwielbia gdy są proste po prostu lepiej sie w takich czuje i wcale ci sie nie dziwie ze też chcesz mieć proste.Także dbaj o nie odpowiednio.

dajcie spokój z radami-:nie prosuj włosów. niektórym ładnie się kręcą lub falują, ale inni mają naprawdę istną szopę. świetnie się wygląda z wywiniętym włosem na czole, który przypomina róg, albo z uformowaną, idealnie i naturalnie czapką z własnych włosów.

ej jesli dziewczyna spaliła sobie włosy prostownica...to chyba normalne, że jej radzimy, żeby skończyła z prostowaniem...mam koleżankę, która zawsze prostuje włosy, zawsze jej zazdrościłyśmy, bo wyglądały cudownie...do momentu, gdy wyjechałysmy na obóz i ona zapomniała prostownicy...wtedy pierwzy raz zobaczyłam ją bez prostowanych włosów...tragedia...daltego odradzam, na pewno jest to trudne, ja tez mogłabym moje prostować, ale tego nie robi, bo chce mieć zdrowe włosy, a nie siano na głowie

Gość EEEEEEE TAM
NIE PROSTUJCIE WLOSOW ZA CZESTO!!! A WOGOLE OSOBY PROSTUJACE WLOSY CODZIENNIE ,ZDECZKO PRZESADZAJA.....

Gość według mnieeeee
glinka malinka mądrze prawi, przestańcie prostować włosy i dbajcie o nie, jest jeszcze szampon wax za 18 złotych, kupiłam w aptece dziś, ciekawe jak działa