Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Miiiii

kwas migdałowy- jak oceniacie efekty?

Polecane posty

jak oceniacie efekty stosowania kwasu migdalowego? ja uzywam glyko a i niezbyt widze efekty, tak jak i po tym kwasie. moze oczekuje zbyt wiele, moze za malo czasu minęło, a moze przez to ze widze siebie na codzien to nie widze różnicy... wiec chcialam sie zapytac jak wy oceniacie dzialanie kwasu?

Gość upppppppppppppppppppppp
up up up

Gość kwaskowa
kwas migdalowy jest podobno dobry na blizny i przebarwienia, np. potradzikowe, leczy tez tradzik, a lepszy jest od innych kwasow, gdyz moze byc stosowany latem i mozna sie po nim opalac, bez obawy przed przebarwieniami, bo ma miejsce w przypadku innych kwasow

Gość degass
Hola hola kobiety! Ja właśnie jestem po zabiegu u dermatologa tymże właśnie kwasem i mam zabrobione opalanie się przez conajmniej 4 dni, nie mogę także stosować podkładu, makijaż musi być ultra oszczędny przez 3 dni, a twarz mam smarować delikatnym kremem do skóry wrażliwej. To jest zabieg mocno ingerujący w skórę i lepiej być ostrożnym.

Gość kajka21
a kto z Was robil kilka takich zabiegow i widzi roznice??

Gość gość
Mam do Ciebie pytanie jako do eksperta. Czy polecasz stosowanie kwasu migdałowego z Ecospa? Ten sklep pod wieloma względami mi odpowiada, stąd też ten wybór, a chciałabym zacząć stosowanie kwasów.

Gość gość
Serio pytasz kogos, kto zrobił wpis 3 lata temu?? Chyba, ze chcesz cos zareklamowac ;) Bardzo dobre opinie mają kremy z kwasami Bandi. Są 3 rozne, więc idzie dobrac do potrzeb skóry.

Gość gość
Krem to z kwasem migdałowym o nie to samo co kwas migdalowy nakładany w gabinecie kosmetycznym. Miałam serię zabiegow z kwasem migdałowym, a jako uzupełnienie zabiegu krem z kwasem używałam na noc. Zniknęły mi wszystkie pryszcze i twarz jak jakby bardziej nawilżona. Polecam.

Gość gość
Dziewczyny, po ilu zabiegach zobaczyłyście poprawę?

Gość gość
Po ilu zabiegach widziałyście poprawę cery?

Gość gość
Żadna nie używała?

Gość gość
kwas migdałowy jest bardzo delikatny i nie daje jakichś drastycznych zmian w wyglądzie skóry ale jest ona zdecydowanie gładsza i bardziej promienna :) ja wykonuję zabiegi kwasami i też inne zabiegi w gabinecie Dermedika w Krakowie, mogę szczerze polecić to miejsce, jak nie wiesz jaki zabieg wykonać to ci dopasują odpowiedni do typu cery i pory roku

Gość AleksandraKosmetolog
Po zabiegu z użyciem kwasów, należy bezwzględnie przestrzegać zaleceń poza biegowych. Do najważniejszych z nich należą: unikanie nadmiernej ekspozycji na słońce przez min. 4 tygodnie od zabiegu, stosowanie kremów z filtrami UV oraz kosmetyków nawilżających, unikanie kremów z zawartością kwasów przez co najmniej 2 tygodnie od zabiegu. Nie należy również samemu zdzierać lub zdrapywać łuszczących się skórek.

Gość gość
Do Aleksandrykosmetolog. Tez jestem kosmetologiem i mogę Ci powiedzieć, że są firmy, które wręcz zalecają stosowanie kremow z kwasami przed i po zabiegach z kwasami np. Purles.

Gość gość
Mnie znajoma kosmetyczka mówiła, że jest to jeden z delikatniejszych kwasów. Ja sama go nakładam w domu ( firmy Norel Dr Wilsz) raz w tygodniu, na około 6 minut. Ten kwas na pewno nie przyniesie Ci drastycznych zmian, typu zmiana owalu twarzy ;-). Natomiast zawsze jak sobie go nakładam, to nawet mój mąż zauważa, że akurat go stosowałam danego dnia. :) Skóra na buzi jest jaśniejsza, pory zwężone ( Mam bardzo rozszerzone pory na twarzy :/ . Ponieważ z natury mam problematyczną cerę, wolę nie ryzykować i nie używać tego kwasu latem