Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NEGRITTKA

Pytanie dotyczace tycia w ciazy...

Polecane posty

Gość NEGRITTKA

Witam, Jestem osoba, ktorej i bez ciazy trudno utrzymac szczupka sylwetke, dlatego zastanawiam sie jak to bedzie, jakbym byla w ciazy...Czy jezeli przez cala ciaze bede jadla okreslona ilosc kalorii, powiedzmy 2000kcal, to i tak przybedzie mi tluszczu? Chodzi mi o kg w postaci tluszczu, nie o wage samego dziecka. Bede wdzieczna za odpowiedz.

Gość bebe_30
Wydake mi sie,ze nie do konca. Waga w ciazy zalezy od tego jak duze bedzie dziecko,ile wod plodowych bedziesz miala, czy woda bedzie sie zatrzymywac w organizmie. Do tego zalezy, jak Twoj organizm bedzie magazynowal zapasy na karmienie. Zalezy tez jak bedziesz sie czula w ciazy-i jak bedziesz sobie radzila z uczuciem glodu, ktore czasami jest koszmarnie trudne do opanowania. Ja osobiscie jem tyle co przed ciaza,cwicze 2 razy w tygodniu,a waga rosnie mi w zastraszajacym tempie. Sama nie moge znalezc przyczyny, choc staram sie pilnowac z jedzeniem.

Gość jusiek
tycie w ciązy jest indywidualną sprawą każdej kobiety zatrzymanie się wody w organizmie i inne rzeczy ktore wymieniała przedmówczyni. Ja przytyłam około 16,ale urodziłam prawie 5 kilowego chłopca

Gość absik
ja przytyłam 9 kg (tylko) wszyscy jęczeli, że za mało...Synuś ważył 3 kg, teraz ma 11 lat i zdrowszego i większego cwaniaka i rozrabiaki nie znałam.