Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuch 10001

Od czego może się spóźniać okres?

Polecane posty

Gość Martuch 10001

Halo dziewczyny. Mam takie pytanie.Okres spóźnia mi się już 11 dni.I dokładnie sama nie wiem od czego.Ciąża jest wykluczona. Otatnio na wieczorkach z dziewczynami wystąpiło trochę alkoholu,czy to od tego?;> Poradźcie mi coś?

Gość żółte małe coś
różne mogą być przyczyny, spokojnie :) i alkohol i jeżeli miałaś jakieś stresy ostatnio, twój ogólny stan zdrowia, czy nie jesteś za bardzo zmęczona, dieta... ciężko powiedzieć, ale 11 dni to nie rekord, nawet jak zwykle ma się regularne. Nie denerwuj sie tylko, bo to dalej opóźni.Zrob sobie miły spokojny wieczór, kąpiel (gorąca tez pomoze), wyśpij sie. Będzie dobrze! :) pozdrawiam

Gość Od źle ustawionego zegarka
w cipce

Nadmierny stres, nagła utrata kilogramów, przemęczenie organizmu. Alkohol też się może do tego przyczynić, ale nie w za dużym stopniu. Tak jak koleżanka wyżej napisała, miły wieczór dla siebie powinien jakoś pomóc. :)

Gość Być może też coś tam Ci się
rozregulowało, w sensie - hormony i dlatego cykl się przedłuża. Myśle jednak, że jeśli zdarza się to po raz pierwszy to nie trzeba się tym martwić, chociaż samo czekanie na pojawienie się @ jest denerwujące. Poczekaj do przyszłego miesiąca, jak sytuacja się powtórzy to najwyżej zrób badania krwi na hormony i się wszystko okaże. POZDRÓWKI :D

Na opóźnienie miesiączki mają przede wszystkim wydarzenia (stres, choroba, przyjmowanie antybiotyków itd.), które mają miejsce w pierwszej fazie cyklu. Wpływają one na opóźnienie owulacji. Natomiast druga faza cyklu - od owulacji do miesiączki jest stała i z reguły trwa 12-14 dni (oczywiście zależy to indywidualnie od organizmu). Tak więc stres na 2 dni przed miesiączką nie będzie miał wpływu na jej opóźnienie, ale np. stres zaraz po miesiączce - jak najbardziej.

Gość fallon
może od odchudzania się ,stresu

czy jest możliwość że przy zażywaniu chromu i bio CLA może sie opóźnić okres a jeżeli tak to czy po odstawieniu tych tabletek okres sie ukaże w niedługim czasie. Jak myślicie?

Gość lollllllllly
ech widze, ze nie jestem sama...:/ tlumacze to sobie mega stresami, upalami,przeprowadzkami....i czekam cierpliwie:( i ciaze tez wykluczam...

Gość aneta1291
2 tygodnie spóźnia mi się okres, robiłam sobie 2 razy test i nic mi nie wyszło, nie odchudzam się wręcz przeciwnie jem normalnie, poradźcie coś