Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka898989

Ciąża

Polecane posty

Mam 18 lat, a okres zawsze miałam regularny, co 31 dni. Dziś jest 34 dzień, a okresu ani. Nie powinnam być w ciaży. Współżyłam 11 i 20 dnia cyklu miesiączkowego. w książce czytała, że skoro mój cykl trwa 31 dni to owulację powinnam mieć około 16 nia, więc nie wiem jakim cudem mogłabym być w ciążt. Może to przez stres nie mam okresu? Doradzcie

Gość bo ty
weź się lepiej za książki, na sex jesteś za młoda!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba się było nie lumpić, a teraz nie zawracać głowy innym!!!!! Zdzira!!!!

nie matrw sie jesli jestes na diecie to zdarza sie ze okres ise przesuwa, jesli niee to tez czasem moze zdarzyc sie ze sie spozni.. A za przeproszeniem pani badz panie anonimowy, ja wlasnie zaszlam w wiku 18 lat w ciaze, i jakosc mi nikt niemowil ze na sex bylam za mloda!! A dziewczyna sie martwi to sie pyta. I zadna zdzira, bo od kiedy sex to przeklenstwo!! Widze ze z toba jest cos nienormalnego, za duzo giertycha sie naogladalas!! wspolczuc

Gość bo ty
współczuć to można tobie, że tak szybko zmarnowałaś sobie młodość i wpakowałaś się w pieluchy!!!!!!! No cóż, widać ta jedna noc(pewnie z przypadkowym kolesiem, po niejednym piwku) zostanie przez ciebie niezapomniana. Warto było? Pewnie mi powiesz, że masz kochaniutkie dziecko, dla którego warto żyć i to prawda, ale czy Twoje dziecko jest szczęśliwe, czy potrafisz zapewnić mu wszystko czego pragnie? Wątpię.

oj kurcze- bo ty... czy ty masz jakies problemy emocjonalne? moze sama wpadlas, ze tak po dziewczynie jezdzisz... smutne sa te twoje wypowiedzi. a do autorki.... metoda kalendarzykowa nie nalezy do bezpiecznych :o moze pomysl o bezpieczniejszym zabezpieczeniu. jak masz 18 lat to powinnas o tym wiedziec. jak juz cos robisz to z glowa :D a na razie trzymaj ja do gory... jak nie masz pewnosci najlepiej idz do lekarza, albo chociaz zrob test w domu, powinno cie to uspokoic. no chyba, ze bedziesz mamusia ;) ale to nie koniec swiata... a jak jestes na diecie to moze to rozregulowac cykl.

Gość Nineq
możliwe, że masz zbyt restrykcyjną dietę i po prostu stracilas okres. tak sie zdarza, jeżeli nie jesz ponad 1000kcal. a do bo ty...->jest pelnoletnia. ma prawo robic co sie jej podoba. pyta o rade i ja otrzymuje. taki masz dzien ze wszystkich wyzywasz? to sie zwyzywaj w lusterku i ci ulzy.

bo ty... dziewczyno niewiem w jakim ty swiecie zyjesz!! widac ze cos z toba nie tak skoro myslisz, ze dzieci sie biora u mlodych osob z tego ze wypija pojda sie puszczac z jakimis kolesiami, a pozniej o qrwa jestem w ciazy i co teraz koniec z moimi wypadami.. mozy ty to przeszlas! Bo w moim przypadku jest inaczej: Po pierwsze to byla planowa ciaza, po drugie jestem juz prawie 3 lata po slubie z ojcem dziecka, moim terazniejszym mezem... I nie mowie ze zmarnowalam sobie mlodosc, bo ja nigdy niebylam wyskokowa dziewczyna, acha i niepilam i niepije, bo to mnie nie kreci. Spotykam sie z przyjaciolmi do tej pory i dziecko mi w tym nieprzeszkadza. A co do spraw materialny to gwarantujemy dziecku tyle ile mozemy.. wiadomo nie zarabiamy 10 tys. ale jakiesc 3-4 tys.wychodzimy w miesiacu i to nam calkowicie wystarczy Dodam ze niezawalilam szkoly, wlasnie skonczylam srednie (wiem, wiem z opoznieniem), i wlasnie chcem zaczac studia.. Wiec czy jest nam tak zle, raczej niee... wiec nie osadzaj kogosc kogo nieznasz!!

Gość w caze mozna zajsc
nawet przed samym okresem. ale nie martw sie w twoim wieku zdarzylo mi sie raz ze w jednym m-cu wcale nie mialam okresu. nie sypialam z nikim, nie odchudzalam sie, zupelnie nie wiem dlaczego tak bylo... dopiero po 10 dniach spozniania okresu mozna zaczac podejrzewac ciaze. narazie moze jeszcze sie pokaze okrtes. ;) a ta osoba co krytykuje to moze ma ze 35 lat i jeszcze z nikim nie spala bo nikt jej nie chce i dlatego sie wyrzywa. bo zazdrosci... :P

Gość bo ty
dziewne jak zrobiłaś średnie, skoro piszesz "CHCEM"? Matury pewnie nie zdałaś, chyba, że Giertychowską?

Gość Nineq
o rajuuuuuuuuu! facet/kobito-odstosunkuj sie od ludzi. nie masz argumentow to sie czepiasz literowek. daj im zyc swoim zyciem, widac sa szczesliwi, czego najwidoczniej nie mozesz przebolec biedactwo.

Gość bo ty
ja im nie zazdroszczę. Jestem mężatką, mam 32 lata, dwójkę małych rozrabiaków i kochanego męża. Ale nie rozumiem jak dzieci mogą mieć dzieci i twierdzić, że to była planowana ciąża! :P:P:P

Gość Nineq
18 lat to juz nie dziecko w swietle prawa. i ma prawo tak postepowac jak sobie zyczy.

Ja na twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy, przynajmniej byłabym PEWNA. Najgorsze co może byc to niepewność.

Gość nie bądz śmieszna
... , a czego można jej zazdrościć, że zamiast bawić się z przyjaciółmi, bawi dziecko i zmienia śmierdzące pieluchy? Popieram "bo ty", jak można w wieku 18 lat zapewnić dobre życie dziecku? Chyba, że jest na garnuszku rodziców, to inna sprawa.

Gość Nineq
uwierz mi, mam 19 lat i nie lubie wychodzic z domu, moje zycie towarzyskie zawiera sie w trojce wyprobowanych przyjaciol, ktorzy mnie nie zdradza. innych mam gdzies. moza mala mi tez tak miala? moze lubi dzieci i pieluchy jej nie przeszkadzaja? i uwierzmi, w wieku 18 lat mozna juz zarabiac i to calkiem calkiem.