Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwa.a.

LIBIDO!

Polecane posty

Gość malwa.a.

Biore regulon juz jakies 15 miesiecy. wszystko jest ok ale baaardzo spadlo moje libido, czasami to jak mmie juz partner dotyka to jestem taka zla;/ zmienic tabletki mam?

Gość taka sobie jedna z tłumu
Biore Rigevidon i mam ten sam problem . Libido spadło do zera ,mogę życ bez sexu ,nie potrzebny mi on zupełnie.Na dodatek zaczynam z tego powodu miec problemy w moim małżenstwie .Co robic?

Gość ........................... .
Zmiencie. Poważnie. Na 4 różne rodzaje, po jednych tylko nie miałam takich problemów. Także trzeba próbiwać. Najlepiej popoście o badania poziomu hormonów i wówczas może lepiej wam coś dobiora.

Ale ja czuję się swietnie nie przytylam poprawiła mi się cera ,troszeczkę urosly mi piersi .Wszystko jest ok ,tylko to pieprzone libido.

Gość malwika
ja mialam robione badanie krwi przed doborem tabletek. ale wydaje mi sie ze ginekolodzy przepisuja te tabletki od ktory dostaja kase, im wiecej recept na te tabletki tym wiecej im placa.. nie wiem moze takie jest moje odczucie

Gość malwa.a.
taka sobie jedna z tlumu - mam to samo tylko ze przytulam ale ja sie z tego nawet ciesze bo potrzebowalam kilku kilko. ale libido troszeczke rosnie podczas 7dniowej przerwy pod koniec okrsu

Gość malwa.a.
chyba zmienie.. tylko na jakei bo slyszalam ze te 3fazowe sa lepsze i nie obnizaaja libido

Ja już zmieniałam na innych było jeszcze gorzej tylam i żle się czułam a libido też do niczego .

Gość aluśia
Ja brałam Diane 35 i moje libido bylo tak wysokie jak nigdy dotąd. Robilismy to jak kroliki, wszedzie gdzie sie dalo! To byly czasy.... A wy zmiencie pigulki, bo spadek libido jest niezbyt fajny...

Gość malwa.a.
zmienie ale na jakie?

Gość masiala
ja zmienialam kika razy i treaz jest ok

Gość ulllkaaa
Na odpowiednie! Moze metodą prob i bledów. Ja w ogole nie potrzebowalam seksu jak bralam Cilest i Microgynon, a jak Diane, to kochalabym sie kilka razy dziennie...

Gość sluchajcieee
to co mam powiedziec gineokolog? ze mi libido spadlo i ze chce zmienic?

Gość bujakionka
Dziewczyny ja borykałam się z problemem spadku libido prez wiele lat, aż do momentu gdy zaczęłam brać yasminelle...wszystko cudownie się odmieniło :)

Gość malwa.a.
a jak juz zmienie to musze stare opakowanie skonczyc i po 7dniowej przerwie zaczac te nowe-zmienione tabletki?

Gość ja też ja też ja też
ta stronka powyżej to nie na temat Ja biorę tabletki Harmonet od 5,5 roku, po urodzeniu dwójki dzieci. Wszystko niby było OK, ale od dłuższego czasu jestem rozdrażniona i nie mam ochoty na seks. Po prostu cieszę się, jak mąż niczego ode mnie nie chce. Jak zaczyna nie dotykać i pieścić to czuję rozdrażnienie i jestem na niego zła, chciałabym, żeby mi dał spokój. A w czasie stosunku zamiast przyjemności odczuwam dyskomfort. Czy może to być wina tabletek? Mąż jest czuły, stara się jak może, ale ja po prostu nie lubię teraz seksu. Kiedyś było inaczej, to ja zwykle byłam bardziej "aktywną" stroną w naszym związku. Martwi mnie to. Czy powinnam zrezygnować z tabletek?

Gość malwa.a.
no to masz ten sam problem co my... ja postanowilam ze zmienie ale to dopiero we wrzesniu, jednak boje sie ze jak zmienie na inne to bede miala jakies plamienia, bole, bede senna, zmeczona itp. ale musze zmienic bo juz nie moge patzrec jak moj biedny chlopak prosi mnie o male bzykanko :( jest mu przykro ze ja wiecznie nie chce, ale rozumie ze to przez tabletki. mam nadzieje ze moj zwiazek sie nie rozpadnie przez te jeb**e tabletki ;(

No u mnie przez to w małżeństwie ciągłe spięcia, to ma wpływ na nasze całe życie. Myślałam, żeby na jakiś czas całkowicie odstawić tabletki i zobaczyć jak będę reagować, ale mój mąż nie chce, boi się że zajdę w ciążę, mamy 2 dzieci i na razie nie możemy sobie pozwolić na trzecie:( I sama nie wiem co robić:(.

Może pójdę do mojej lekarki i z nią na ten temat porozmawiam, obawiam się jednak, że ona powie, że tabletki nie mają z tym nic wspólnego, w końcu zależy jej, żebym chodziła do niej po recepty...

brałam pigułki 5lat i nie bylam swiadoma czy spadlo mi libido, ale od kiedy odstawilam mam ochote nawet kilka razy dziennie :) Wydaje mi sie, ze u niektorych kobiet nie pomoze zmiana tabletek, ale warto probowac. Po to są lekarze, żeby pomogli dobrac odpowiednie pigulki. ja przez te 5lat zmienialam 6razy metoda prob i bledow, w tym przez ostatni rok 4razy... niestety ostatnio juz zadne mi nie sluzyly i nie chodzilo tylko o libido

Gość podnoszeee