Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam........

....R a t u n k u ! ! !

Polecane posty

Gość błagam........

co mi sie stało? od rana miałam jakieś bóle kregosłupa lędźwiowego, właściwie dobrze czułam się jedynie w pozycji pionowej, a niestety, pracuję za biurkiem... brałam apapy co 2-3 godziny. Był to mój nadłuzej ciagnący sie dzień w pracy. po powrocie do domu skusiło mnie wejść na kafeterię i teraz chciałam się pozegnać, a sie okzuje, że ból jest tak potężny, że nie mogę wstać... co mi jest?

Gość rwa kulszowa
bez żartów - zadzwon na pogotowie niech przyjeżdżają, bo jak się pogłębi to przez 2 miesiące nie wstaniesz. Wiem, bo mój mąż już 2 razy z tym walczył

Gość do lekarza
marsz!!!

Gość błagam........
czyli co? aby sie doczołgac do łóżka a rano nadam się do pracy? błagam pocieszcie mnie

Gość błagam........
poważnie? pogotowie sie nie wkurzy?

musisz sie delikatnie zsunac na plasko polozyc,wziasc lek przeciwzapalny jakis,ale to tylko pomoc dorazna, rano do lekarza,jak bedzie bolalo,to zrobi blokade

Gość błagam........
ale ja mam w pracy taki okres akurat, że tylko szpital mnie tłumaczy, zwykłe L4 nie.... :(

czasami wystarczy nastawienie kregoslupa,ale lekarz musi najpierw zobaczyc co to jest

Gość rwa kulszowa
nie wkurzy. Zadzwon - powiedz ze podejrzewasz atak rwy kulszowej. Naprawdę dobrze Ci radzę, a o pracy to zapomnij na kilka tygodni. Zastanów się czy ostatnio czegoś nie dźwignełaś.

Gość błagam........
nie dźwigałam, ale z trudem wysiadałam z wysokiego, ciężarowego samochodu. moze być to? jeśli nie to tylko za dużo godzin przed kompem.... o matko, boje się!

mysle,ze to nie jest rwa kulszowa,bol w ok ledzwiowych moze swiadczyc o zwyrodnieniu kregoslupa lub wypadnieciu dysku czy masz w domu jakis lek przeciw zapalny?apap nie jest przeciwzapalnym moze ibuprom?

Gość błagam........
w torebce, pod ręką mam alev, ale nie pamietam czy przeciwzapalny?...

wejdz na srone www.dyskopatia.pl poczytaj i nie boj sie problemy z kregoslupem ma co 2gi czlowek

Gość błagam........
gdy wstałam rano to juz coś było nie tak, w pracy coraz gorzej, a najgorzej z godzinę temu

wiesz co,zadzwon na pogotowie,powiedz ze nie mozesz sie ruszyc prawdopodobnie wypadl ci dysk i uciska na nerw,strasznie boli powinni przyjechac i dac tobie zastrzyk -tzw blokade

Gość błagam........
dziękuję królewno, poczytam, zrobiłabym wszystko aby tylko nadawać sie jutro do pracy, pojutrze moge zachorowac a moze dobrym pomysłem będzie położyć się z gorącym termoforem pod plecami?

Gość błagam........
nie sama a co?

Gość błagam........
obawiam sie ze jak powiem lek pogotowia, ze cały dzień już bolało to ochrzani ze nie poszłam do rodzinnego...

mozesz sie polozyc,ale watpie,czy jutro dasz rade dojsc do pracy najlepiej wziasc lek przeciwzapalny /ibuprom,movalis,ketonal/oczywiscie jak nie ma przeciwwskazan,i usztywnic pas ledzwiowy a czy bol ciagnie do stóp?

jak chcesz jutro isc do pracy,to zadzw na pogotowie i pow,ze teraz cos strzelilo w kregoslupie ,byc moze to dysk,niech wezma blokade w razie co,nic sie nie martw

Gość błagam......
wzięłam ten alev, chociaż nie wiem jakie ma działanie i troche sie wstrzymam z zatelefonowaniem, nie, nie promieniuje nigdzie, jest to tylko to miejsce krzyżowe nad pośladkami

Gość błagam......
mocniej boli np. przy wyciągnięciu ręki i nie mogę patrzeć w dół, np.na piersi... płakac mi się chce!

Gość błagam......
tzn. nie moge patrzeć, bo strasznie wtedy boli kregosłup w tamtym miejscu :((

Gość janeczkablue
jezeli cie boli nie do wytrzymania to zadzwon na pogotowie. przeciez jak uznaja ze nie ma powodu to nie przyjada. powiedz ze teraz bol stal sie ostry i juz. to moze byc lumbago - czyli wypadl ci dysk. w ostecznosci nie idz do pracy tylko do lekarza. olej obowiazki. pewnie bedziesz teraz i tak na zwolnieniu. ale nie panikuj. zdiagnozuja co ci dolega i zrobisz sobie mniej bolesne wakacje

Gość janeczkablue
TYLKO MUSZISZ IM POWIEDZIEC CO BRALAS, I TO DOKLADNIE NAWET JESLI NIE ZAPYTAJA, ZEBY NIE PODALI CI CZEGOS CZEGO NIE MZONA

Gość błagam......
o jeny, ale ja w tym roku miałam wypadek i 3 m-ce na zwolnieniu już byłam :((