Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca sie

Co na poprawiny?

Polecane posty

Gość pytająca sie

Nigdy nie byłam na poprawinach i nie wiem, co ubrać. Chyba cos skromniejszego niż na wesele? Czy mała czarna, ale nie czarna :) tylko niebieska może być?

Gość zielony sweterek
na poprawiny ludzie ubierają się raczej na luzie:) dopuszczalne są jeansy

Gość
zielony sweterku nie wszyscy na poprawiny przychodzą w jeansach... u nas to normalny drugi dzień wesela i każdy jest ubrany elegancko chociaż może nie koniecznie tak jak w 1 dzień. na moim weselu 1 osoba była w 2 dzień w jeansach i powiem szczerze, że wyglądała głupio :( wszystko zależy jak jest w danym towarzystwie przyjęte. Do autorki - myślę, ze niebieska sukienka jak najbardziej się nadaje :)

Gość pytająca sie
Nigdy nie byłam na poprawinach, dlatego pytam. Dżinsy? Jakoś mi to nie pasuje. Dziękuję za opinie i proszę o dalsze

Gość w jeansach można sobie
chodzić na codzień, a nie na poprawiny. Znam wesela, gdzie w drugi dzień ludzie normalnie przychodzi ubrani w piękne suknie. Nikogo natomiast nie było w spodniach:) Uważam, że ten dzień jest równie ważny jak i pierwszy i nie wypada przychodzić byle jak ubranym.

Gość kasieńka2020
Witam Was! Ja też mam taki problem co na wesele i co na poprawiny. Na wesele mam taki plan : spodnie lniane beżowe, bluzka biała zapiana na guziki - luźniejsza, czerwone buty + jakieś dodatki srebrne. Wiecie w spódnicy raczej nie pójdę bo nie jestem szczupłą osobą, i też nie lubię. Możliwe, że jeszcze kupię inne spodnie lub bluzkę, ale narazie to taki styl by był. A na poprawiny- nie mam pojęcia. Czarna spódniczka i jakaś bluzeczka? Nie wiem, nie wiem...

Gość w lnianych spodnaich na wesele
a w dzinsach na poprawiny a po gazete do kiosku w tafcie i atlasach, to sie nazywa wyczucie stylu

Gość kasieńka2020
Słuchaj, Ty nosisz rozmiar 38, a ja okolo 44. Czy znajdę na siebie sukienkę. Pomyśl... kobieto. A po za tym jestem młoda. Mam około 15 lat. :) A co masz coś do takich spodni?

Gość do kasienka
lniane spodnie sa fajne ale na co dzien na wesele , nizaleznie od rozmiaru mozna znalezc cos bardziej wyjsciowego

Gość nago albo w bikini
proste, gustowne, modne ,sexy

powinnas sie dowiedziec ajkie beda te poprawiny i gdzie. U mojego brata byla sliczna pogoda wiec zrobil na podworku przed domem. Ja zalozylam japonki (po weselu mialam opuchniete nogi) dzinsy i obcisla bluzeczke reeboka. Kazdy kto przyszedl byl ubrany na luzie. Poprawiny zaczely sie o 13 malo snu, i naprawde nikt nie mial ochoty sie malowac i stroic. A panna mloda zalozyla krotki portki, stanik od stroju kompielowego i chodzila na boso po podworku. natomiast brat tylko portki koszykarskie i wsio. Byli sami swoji i bylo ok :D. Wiec trzeba wiedziec co i jak. Bo za kazdym razem jest inaczej.

Gość kasieńka2020
Wiesz napewno nie na podwórku :) Ja nie jestem stara, więc chyba mogę sobie pozwolić na taki strój? Państwo młodzi to nie zadne osoby "ą" i "ę". Sama się pytalam pani młodej czy mogę iść w spodniach i powiedziała, że jeśli mi wygodnie i jeśli chce to ok.

Gość kasieńka2020
Mówię o stroju na wesele oczywiście. A na poprawiny to się zobaczy jeszcze.

kazdy idzie w tym w czym sie najlepiej czuje. :D Ja tak uwazam.

Gość kasieńka2020
A w czym ty byłaś ubrana na wesele? Czy mój strój się nie nadaje?

Gość kasieńka2020
Jak najbardziej pasuje len - np spodnie lniane. Jest to dość eleganckie, najlepsze są te proste fasony. Do takich spodninp biała luźna bluzeczka albo inny dowolny top. Buty do takich spodni to sandałki , wyskowie złote buty lub czerwone półbuty. Do tego zestawu proponuje srebrne dodatki i fajną fryzurkę, oraz branzoletkę w kolorze butów i totebkę też w kolorze butów ( mam na myśli kolor czerwony). Co do makijażu to oczywiście podkreślone oczy oraz muśnięte szuminką usta. Do kościoła lub na ślub cywilny jest to dobry strój, zwłaszcza jeżeli nie lubicie spódnic, lub nie ma skuienek na Was. W tym zestawie będzie bardzo wygodnie się bawić na weselu oraz tańczyć. Pozdrawiam i polecam takie zestawienie, bo jest wygodne i ładne- DLA TAKIEJ KOBIETY JAK TY! Znalazłam - czy to pasuje?

Gość nie pasuje
taki zestaw pasuje do pracy a nie na wesele

Gość kasieńka2020
Czy takie coś nie pasuje jeśli się czuję wygodnie? Jeśli panna młoda powiedziała, żebym szła w spodniach na wesele? Sama na poprawiny ma spodnie i tunikę. Ja na wesela z tego co wiem to teraz chodzi się ubranym wygodnie i tak ,zeby te ubrania było można jeszcze wykorzustać. A nie kupić sukienkę o rozmiar za małą, byle by była, bo przeciez za wesele nie wypada iść w spodniach :]. A co do Ciebie to możesz tak chodzić do pracy, bo masz koło lat 30, a koło lat 15 :)

Gość zygzaki
Ale nikt nie powiedzial ze masz kupic sukienke rozmiar za mala. A spodnie lniane na wesle nie pasuja, zreszta chcesz sie ubrac na bialo a bialy jest zarezerowany dla panny mlodej chyba ze ona idzie w innym kolorze.

Gość zygzaki
A spodnie nie tylko sa lniane i jeansy sa tez spodnie takie z "lejacego" materialu.

Gość klikklak
co Wy ludzie chrzanicie. Spodnie nie pasuja dla 15to latki? ja rzeklabym, ze do dziewczyny w takim wieku bardziej nie pasuja strojne suknie wieczorowe - stara malutka. Kasienko, spokojnie mozesz isc w lnianych spodniach, nie zastanawiaj sie nawet. Bylam na wielu weselach, na zadnym nie widzialam dziewczyn w Twoim wieku w bardzo eleganckich sukniach. A poprawiny - zgadzam sie, ze kazde wygladaja inaczej. Wiec musisz dostosowac stroj do okolicznosci - miejsca i klimatu. Ale takze spodnie sa jak najbardziej okej.

Gość kasieńka2020
No nawet nie 15 lat. o 2 mniej... więc pasuję i to się liczy :)

Gość kasieńka2020
to jest kolor bezowy spodni!