Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domiska

Poradżcie. Czy pod żel można użyć Primer mimo, że tego nie wymaga?

Polecane posty

Gość domiska

Mam, żel Gabriell jednofazowy, który nie wymaga primera, ale odchodzi mi na naturalnym paznokciu. Czy uzycie primera może temu zapobiec?

primer to inaczej odtłuszczacz. nakłada się go tylko na naturalną płytkę paznokcia (jezeli masz tips to uważaj aby primer nie dotknął plastiku) i poczekaj aż wyschnie dokładnie wtedy nakładaj zel lub akryl. tutaj przyczyną może być źle opracowany zel/akryl lub złe przygotowanie płytki, nie odpylenie paznokci

Gość angeliqa
ja uzywam tipsów i jednofazowego zelu Gabriell. Jestem zadowolona, ale zawsze nakładam primer. Troszke zedki mi sie wydaje ten zel zwlaszcza latem. Czekam na nową dostawe z SunFlower a bo podobno jest dobry i gesciejszy. Pamietaj zeby przemyś cleanerem albo spirytusem płytkę i wytrzec wacikiem przed nałozeniem niewielkiej ilości primera. Moze ten pył powoduje odpadanie zelu. Wane zeby łapek zbyt czesto nie moczyc w wodzie - kąpiele odpadaja ...

Gość kolorowa kura
Pierwszy raz słysze od zawodowej stylistki że primer to odtłuszczacz, primer to wytrawiacz a cleaner to odtłuszczacz. Zazwyczaj mylą to początkujące osoby ale zawodowe stylistki żeby tego nie wiedziały to aż śmiać się chce. A co do primera pod żel z Gabrielle jednofazowy to też używam primera i lepiej się trzymaja więc bez obawy możesz nałożyć.

przy żelowaniu naturalnej plytki zaleca sie używanie primera i zgadzam się z przedmówczynią - cleaner to odtłuszczacz a primer to WYTRAWIACZ...