Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirsten_k

Grupa krwi

Polecane posty

Gość kirsten_k

czy w przypadku gdy matka ma grupe krwi 0 Rh+ a ojciec AB Rh- nie ma zadnego zagrozenia dla ciazy?

wszystko ok nie masz sie co martwic.gdyby bylo odwrotnie to juz gorzej

Gość 24456
Z tego co wiem to czynnik Rh dziedziczy się po ojcu. Czyli dziecko będzie miało "-" a Ty masz "+". Podczas porodu albo w innej sytuacji krew dziecka może "wymieszać" się z Twoją, czyli będziesz miała przeciwciała na Rh minus. Czyli może być konflikt serologiczny przy następnym dziecku, bo może dojść do aglutynacji jego krwi. Czy jakoś tak podobnie.

Gość 24456
Pomyliłam się, bo coś źle przeczytałam. Nie będzie konfliktu.

Gość kirsten_k
dzieki dziewczyny :)

Ja mam AB Rh - a moj misiek ma + ...ale lekarz powiedział ze nie ma sie co martwić...mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

Gość no właśnie tak jest
nie masz się czym przejmować, jeżeli kobieta ma Rh +, to mężczyzna może mieć zarówno Rh +, jak i Rh -, gorzej gdy kobieta ma Rh-, wtedy bez problemu przyjmuje Rh -, natomiast z Rh + jest różnie, czasem nic się nie dzieje, a czasem jeste problem. Znajoma urodziła dwoje zdrowych dzieci i nic się nie działo, za to w trakcie 3 ciąży pojawiły się problemy, pół ciąży przeleżała, ale dziecko jest zdrowe. ja mam Rh -, namawiam narzeczoego do zrobienia badania krwi, zeby wczesniej wiedziec. pozdrawiam .

No u mnie tatus dziecka ma Rh- ale jak narazie nie ma z tym problemu...jestem w 24 tygodniu ciąży...zobaczymy jak to bedzie przy porodzie...zeby tylko było oki:(

Gość kirsten_k
musztarda super link :D dzieki wielkie ;)

dokładnie tak...to samo powiedział mi lekarz prowadzący...ze teraz juz nie ma takiej czestości konfliktów...jestem dobrej mysli:)