Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemyyyyy

Troche krwi w kupce......

Polecane posty

Gość problemyyyyy

Dziecko 5 miesiecy, skaza bialkowa, czerwone poliki, po Bebilonie Pepti zniknely. Dzis patrze, ze troche zaczerwienienia w kupce. W sumie nie wiem, czy to krew, czy tylko taka barwa. Macie doswiadczenia w tej kwestii???

Moje dziecko miało biegunkę i przy dwóch wypróżnieniach pojawiły się pasemka krwi w śluzowatej wydzielinie (srooy za opis, ale tak to wyglądało). Natychmiast wezwałam lekarza. Wprowadził dietę, Lecidofil i po kilku godiznach było OK. U nas był to rotawirus. Nie wiem co się dzieje u Twojego dziecka.

Gość problemyyyyy
Rotawirus???????????????? Maly nie ma biegunki, zachowuje sie normalnie...Gdzies czytalam, ze przy skazie bialkowej tak sie zdarza...potwierdzacie to?

Tak, tak powiedział lekarz. Co do skazy białkowej, to już nie pomogę, bo sie nie znam. 🖐️

Gość jesienna mama
Mój mały ma skazę, ma już 2 latka i 8 mcy. Ale nigdy nie miał takiego problemu z kupką. Przy skazie miał czasem grudki w kupce, to nietolerancja pokarmu. Zazwyczaj przy alergii dochodzi do biegunki, kolki, zaparć, ulewania czy np niechęci do pokarmu. Wszystko przeszłam. A to tylko objawy ze strony układu pokarmowego. A do lekarza jest wskazanie aby pójść, gdy : 1. Kupka jest czarna, wtedy znajduje się w niej krew 2.Kupka jest biała - co znaczy że nie ma w niej żółci 3. Kupka pojawia się częściej, jest wodnista, z domieszką śluzu czy krwi, czasem nawet ropy 4. Kupka nie pojawiła się dłużej niż przez 3 doby. Przeszłam już trochę z tą skazą, więc jak masz pytania, a bedę znała odpowiedź z doświadczenia, chętnie odpiszę:)

Gość emila zola
Proszę trochę więcej informacji o dzieciach ze skazą. Też mam takie i każda porada na pewno się przyda, bo robię co mogę i nic nie pomaga a lekarze też jakoś nie są kumaci w tej kwestii. jesienna mamo, dzięki za konkrety i proszę napisz coś jeszcze. Może jakieś dobre kremy na wysuszoną skórkę albo coś co ci pomaga w opiece nad dzieckiem?

Gość do autorki topiku
Takie niteczki krwi mogą się pojawić np.kiedy dziecko ma zaparcie,albo ciężko mu zrobić kupę.Wtedy może lekko uszkodzic się sluzówka odbytu i stąd krew.Ale to nic strasznego.Bez paniki.