Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuwek

Wypowiedzenie umowy o prace

Polecane posty

Gość smuwek

Hej. Czy moglibyscie mi pomoc napsiac takowe? Ja angielski w mowie znam. Nieco niegramatycznie. Ale w pismie nic :( jak to napisac? Jak w Polsce? Ze z dniem xx wypowiadam umowe o prace? Zupelnie nie wiem. Jestem na okresie probnym, ale chce zostac jeszcze miesiac tutaj i koniec. Jak to napisac poprawnie? Moge liczyc na pomoc? Dzieki z gory! Mirek

wystarczy napisac: I would like to terminate my employement in (Nazwa firmy) with effect from (data kiedy chcesz odejsc), due to (powod). Jesli nie chcesz pisac powodu to tez przejdzie. z tego co wiem moj szwagier napisal wlasnie tak, z tym ze podal liste powodow (ogolnie zle warunki pracy) i przyjeli. pracodawca raczej nie ma innego wyjscia niz zaakceptowac twoja decyzje i cieszyc sie ze powiadamiasz go o tym z wyprzedzeniem. oczywiscie w liscie musza byc tez twoje dane i dane osoby do ktorej adresujesz podanie oraz data. powodzenia

Gość smuwek
Lubie to forum ;) Dziekuje. Nie chce podawac powodu odejscia. I tak sie pracodawca dowie, ze zmieniam prace. Potrzebne mi sa referencje, sadze ze moj nowy pracodawca sam sie skontaktuje z obecnym. W koncu podalem adres i numery telef. A czy to prawda, ze w UK referencje mi sie naleza? Chyba dobrze pracuje, nie mam problemow, szefowa mowi, ze Porzadnie... Wiec... :)

naleza to moze nie najlepsze slowo. powiedzmy ze jest to obowiazkiem pracodawcy. jesli nowy pracodawca zadzwoni do starego pracodawcy to ten musi cos o tobie powiedziec. co powie - zalezy tylko od niego i troche od twojej pracy. dlaczego - niektorzy wredni pracodawcy jak traca dobrego pracownika to na zlosc daja mu zle referencje. to tez skads znam. najwazniejsze zebys wierzyl w siebie i dobrze pracowal u nowego :)

Gość smuwek
Moj pracodawca dal kolezance referencje. Dziewczyna zaczela prace i w pierwszym jej dniu przyszla do niej policja. Wprost do nowego miejsca pracy. Dlaczego? Bo moja szefowa oswiadczyla, ze kolezanka ukradla z kasy 30 funtow! Jak policja powiedziala, ze rozpocznie dochodzenie, szefowa sie wycofala, ze ona wplaci te 30 f, bo nie chce problemow :-/ Non stop nas szykanuja tutaj, krzycza. Jak nie bedzie chciala dac referencji to ja zastrzele.

Gość smuwek
Po zastrzeleniu? Dostanę, od kolezanki/ kolegi z pracy :D Tez mozna, pytałem. Druga osobe do referencji podałem kolezanke, Polke :D