Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanada

Kanada emigracja

Polecane posty

Gość kanada

Mam zamiar w najblizszym czasie wyemigrowac, szukam osob ktore mieszkaja juz w kanadzie i moga opisac jak sie tam zyje

Gość a co chcesz wiedziec

Gość kanada
jak tam sie zyje, ile co kosztuje, jak szukac mieszkania itd

Gość przede wszystkim...
jaki masz zawód ? Język opanowany ? Skąd pewność ,ze otrzymasz pobyt stały ?

Gość kanada
w emigracji punktowej otrzymam przynajmniej siedemdziesiat pare punktow, ma tez tam zapewniona prace, dlatego interesuje mnie jak sie zyje, jakie sa realia, zaplecze zdrowotne, ubezpieczenia, paliwo, wynajem, i i i i.

Gość unijny liberal
dziwie sie ze porzadny kraj na poziomie przyjmuje przykurzonych polaczkow w brudnych gaciach i ze smierdzacym dupskiem , ktorzy tylko plotkowac umia i brudzic tam gdzie stoja.

Gość 100 razy
unijny liberal-zapisz sie do PO.Pasujesz tam ze ...

Gość odpooowiadam
kraj sympatyczny, ludzie na ogol mili. jakakolwiek prace jest bardzo latwo znalezc ale musisz miec pozwolenie na prace i numerek sin. bez tegopozostaje praca na czarno. problemy wlasciwie sa takie same jak w polsce. na ogol zaczynasz parce za najnizsza stawke tj 7,75$ i dosc trudno sie za to utzrymac jesli chcesz wynajac mieszkanie. mieszkania bywaja rozne od 800 do 1400$ te mniejsze. zeby moc sie leczyc musisz miec praec. bez tego nie wyrobisz sobie health card. jesli chodzi o interniste to z nimi nie ma problemu. problemy zaczynaja sie przy specjalistach. np stomatolodzy sa horrrendalnie drodzy. paliwo jest bardzo drogie, baaardzo. a samochod jest koniecznoscia. oczywiscie zalezy gdzie bedziesz mieszkac. to tak ogolnie. jesli chcesz wiecej to odezwij sie do mnie na gg 1636411

Gość Julianne23
w morde.. 7.75$ gdzie jest taka niska stawka minimalna?? u mnie jest 8$.. zgaduje albo SK albo AL.. ludzie mili. pod warunkiem ze nie pracujesz z filipinczykami.. (jestes bialy, dlugo nie popracujesz bo juz ktos z ich rodziny czeka na to miejsce pracy).. pogoda nie jest zla, idzie przezyc .. ceny za wynajem od 400$ do 1300$..

Gość odpooowiadam
pomylilo mi sie. rzeczywiscie od lutego stawka wzrosla.

Gość kanada
Mamy prace, wiec sprawa ubezpieczenia zdrowotnego tez jest zalatwiona, interesuje mnie jaki jest system medyczny w kanadzie, przychodnie, prywatne gabinety, praktyki, jak sa wyposazone?Wynajmujac mieszkanie na co nalezy zwracac uwage, sa jakies kruczki w umowach? Ile kosztuje prad, gaz, podatek od nieruchomosci, co jest tak naprawde zawarte w czynszu? Za gg dziekuje, narazie kiepsko u mnie z czasem, wiec chetnie popisze.