Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drodzy kafeteriusze

CO BYSCIE ZROBILI NA MOIM MIEJSCU?

Polecane posty

Gość drodzy kafeteriusze

Juz od dluzszego czasu planowalam wyjazd zarobkowy do Grecji bo mam tam siostre, ktora pomogla by znalezc prace ale raczej na 100% bedzie to praca fizyczna Juz kupiłam sobie 500 euro na wyjazd i ogolne takie przygotowania do wyjazu zaczełam ale dostalam oferte pracy w zawodzie ( jestem po studiach) tylko ze za 1000 zlotych brutto z jednej strony to sie troche ciesze ale z drugiej ciagnie mnie za granice nie wiem moze dlatego ze bylam tylko na Słowacji i mało swiata widziałam w Polsce nic mnie nie trzyma nie mam nawet chlopaka i planowalam cos zarobic bo nie mam tu zadnych oszczednosci itp

Gość matko boska...
Co ta Kafeteria z Wami robi? Czy tu już nie potrafisz podjąć decyzji samodzielnie?

Gość upppppppppp
Jedz i nawet się nie zastanawiaj ,tu w Polsce niczego się nie dorobisz . Jedz ! szerokiej drogi życzę !

Zastanów się, co będzie dla Ciebie lepsze... czy zamirzasz wrócić do Polski itp. Jeśli tak, wyjazd na dłużej niż kilka miesięcy i praca fizyczna oraz brak doświadczenia w zawodzie, mogą spowodować, iż po powrocie będzie ciężko znaleźć Ci jakąś pracę...

ja bym pojechała:) szczególnie, że też tam mam siostrę:)i to już jakieś 3 lata tam siedzi..ale jestem dopiero przed 1 rokiem studiów..zarobisz sobie póki jeszcze się opłaca bo jak euro wprowadzą to nie będzie sensu..powodzenia:)

nie jedź !! Zostań i pracuj na moją emeryturę!!! :p a tak poważnie.. Myślę, że powinnaś zostać. Do grecji na prace zarobkową możesz pojechać zawsze, a tu w polsce to chyba okazja.. zrobisz jak zechcesz, ale ja jako patriotka bym została:) (znasz grecki?)

Gość drodzy kafeteriusze
ja decyzje jakos podejme sama ale mam metlik w glowie jeszcze rodzice mowia zeby moze troche popracowac w Polsce nabyc doswiadczenia zawodowego a pozniej wyjechac ale sami nieraz narzekaja na swoje prace i pensje ale chyba wtedy to bedzie tylko takie przeciaganie wyjazdu bo i tak bede o nim myslała

Gość drodzy kafeteriusze
znam podstawy greckiego czyli wszystko to co jest w książeczce rozmowki polsko -greckie :-)

sama wiesz czego chcesz . Kafeteria to nie rozwiązanie :)

mur i betonica, patriotką można również zostać za granicą.Ja też tak myślałam jak byłam małolatką o tym patriotyźmie.A teraz wiem,że to było złe myślenie. Ignacja, też dobrze mówi. Po studiach i 1000 to KPINY ,ale to w tym kraju normalne,niestety. Powiem więcej ,znam dziewczynę ,samotną ,bardzo młodą z dzieckiem rocznym.Właśnie wyjechała do Niemiec ,sama.Nie ma tam nikogo,a tu żadnych perspektyw.

Jedź, w Polsce na razie nie ma przyszłości. Sama widzisz 1000 zł miesięcznie i co z tego odłożysz nic.Może kiedys czasy się zmienią, ale na razie jest......nie będę kończyć. Ja też mieszkam za granicą i nie żałuję tego, jednak mam pracę w swoim zawodzie i to jest duży plus. Wiem jedno, na pewno są tu lepsze możliwości niż w Polsce.