Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka24

PROSZĘ - ocencie tę suknie i pomóżcie

Polecane posty

Gość malutka24

Suknia wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/65fcaaeace1a65bc.html Będę szyć /może z kolorem ecri zamiast różu/ bardzo Was proszę o opinię i ocenę. Będę w ciaży szukam sukni która troszkę zamaskuje brzuszek - pani poradziła mi tę ale mam mało zdjęć - jeżeli ktoś z was widział tę sukienkę albo może podać namiary na jakieś zdjęcia byłoby super!! Co do koloru to może mi poradzicie - jestem niewysoką (160) blondynką (nie jasną) średnia karnacja, brązowe oczy. Zastanawiam sienad różem a ecri.

Gość Kicia_B
Suknia piękna. Nie wiem tylko czy nie obcišży Twojej sylwetki. Poziome cięcia i marszczenia sš raczej dla wysokich kobiet. Róż na zdjęciu jest piękny.

Gość
malutka wydaje mi się, że powinnas mieć nieco prostsza spódnicę, bo ta faktycznie moze cię \"skrócić\" a brzuszek jaki duży będzie? (który miesiac?)

Gość malutka24
Pierwszy dzień 7 miesiaca :( nic wcześniej nie dało rady.. myśleliśmy o ślubie w tygodniu ale to jakos dziwnie, taki nie slub...

Gość
no to przede wszystkim musisz się upewnić, ze w takim gorsecie to będzie wykonalne, bo to już będzie pokaźny brzuszek :( a nie myślałaś o niczym odcinanym pod biustem? W sumie najlepiej zapytać w salonie o suknie typowo ciążkowe

Gość malutka24
Własie w salonie mi pani poleciła taki typ sukni, żeby dół był szerkoki wtedy zleje siez brzuszkiem. pytałam o odcinae pod biustem nawet jedną sie strasznie zauroczyłam - gora koronka dól prosty odcinana pod biustem z możlwioscia przewiazania satynową taśmą - powiedziała mi, że w tym miesiącu mogę o takiej zapomnieć :(

Gość
Aha skoro tak mowiła :( ale przyznam, ze to troche dziwne. W 7 m-cu wiadomo, ze tego brzuszka sie całkiem nie ukryje i nie ściśnie gorsetem... No cóz ja tam sie nie znam tylko chcialam poradzić jakoś :)

Gość lornetka
no nie wiem czy w 7 miesiącu wciśniesz się w gorset, nawet jakby to trochę to dziwnie będzie wyglądać

Gość
najlepiej jednak jeszcze zasięgnij języka w innym salonie :) zeby mieć porównanie pozdrawiam :)

Gość malutka24
Agital szukałam sukien ciażowych ale nie podobają mi się za bardzo... no i naprawdę bardziej uwidacziają brzuszek niż takie z szerszym dołem a nie lejącym - opadającym i podkreślającym brzuszek. Olądałam u krawcowej zdjęcia i naprawdę te dziewczyny, które miały spódnicę szerszą, na kole, za jakimiś marszczeniami, upięciami - bardziej maskowaly rzuch.

Gość
No wlasnie lornetko... a moze ta Pani w salonie to nie bardzo doradziła?

Gość 1111111111111
suknia ze zdjęcia zupełnie nie nadaje się na ciążę,wg mnie będziesz wyglądała komicznie,6 mies ciąży to już spory brzuch i sylwetka typowo ciążowa ,dlaczego na siłę chcesz maskować brzuszek? i tak wszyscy pewnie wiedzą,że jesteś w ciąży,kup lepiej suknię która będzie pasowała dop Twojego stanu a nie na siłę ukrywała go,

Gość malutka24
Tylko, że mi sie bardzo ta suknia podoba... Zaczynam łapać doła z tego wszystkiego :( nie wiem co mam robić skoro naprawdę ta suknia się nie nadaje na ciaze to nie wiem :(

Gość
malutka niestety tak czasami bywa i nie wszystko co się nam podoba mozemy w danym momencie założyć. Najlepiej zrób jeszcze rozeznanie gdzie indziej i znajdziesz na pewno wymarzona suknie dla siebie. Glowa do góry!!!!! A może ta jednak sie nada? Chociaż myśle, ze to może być problem.

Gość malutka24
Hmm znalazłam też inną sukienkę, podobną ale jest prostsza i ma tylko z przodu lekkie marszczenie-podpięcie. Niestety mierzyłam ja w salonie pani mi powiedziała, że można potem wszyć w spódniczkę gumki na brzuch a gorset jest regulowany... nie wiem. Przydalyby sie zdjecia tylko jak je zrobić ubierała i ściagała mi suknię jak tu wyciągnąć aparat :o Dziś jadę do tego sklepu ;)

Gość
poproś żeby ta Pani Ci zdjecie zrobila :) moja mi robiła jak miałam przymiarkę :)

Gość nie pozwalaja robic zdjec
Nie wiem jak w zwyklych salonikach ale w firmowych nie pozwolą niestety.

Gość
ja byłam w firmowym salonie Classy i jakoś pozwolili no ale cóż w Paryżu nie kupowałam to się nie znam...

a czemu nie pozwolą??? to chyba powinien być miły gest ze storny sprzedawcy w stronę niezdecydowanego klienta

Gość nie pozwalaja robic zdjec
ponieważ dobrzewiedzą, że polecimy z ym zdjęciem do krawcowej gdzie uszyją za połowę mniej o ile nie więcej. Raz jedna pani mi pozwoliła gdy zapytałam czy mogę zrobić zdjęcia, inna powiedziała że nie mogę - no i co tu wtedy powiedzieć..

Gość
Przeciez każdy firmowy salon ma zdjecia na stronie internetowej i jak ktoś chce odszyć to i tak to zrobi

ja bym powiedziała, ze musze sobie obejrzec na fotce bo inaczej nie zdecyduje sie na kupno :p zawsze tak robie - pstrykam sobie fotki komórką w przymierzalni

Gość malutka24
A jak najlepiej zapytać, podjesć panią w salonie? Tak poprostu czy mogę zrobić zdjęcie ? Akurat ta suknie jest tylko taka jak na zdjęciu - troche mało widać i tyło wogóle nie ma :/

powiedz po prosty, ze najleiej jestes w stanie ocenic siebie w jakims stroju widząc siebie na fotografii, a ponieważ zakup sukni slubnej jest dla Ciebie rzecz jasna bardzo istotnym zakupem, to chcesz fotkę

Gość jusiek
do założycielki topiku suknia śliczna,ale nie dla niskiej osóbki i jeszcze z brzuszkiem+ gorset. ODPADA

Suknia jest przepiękna (widziałam ją na żywo) ale naprawde na wysoką osobe.Moja koleżanka ma prawie 178 wz i efekt był super.Ona dla Ciebie nie będzie dobra. 1.na niski wzrost 2.zbyt suknia jest ozdobiona a przy wysokiej ciązy nie będzie to efektowanie wyglądać. Najlepiej posprawdzaj w innych salonach,idź z mamą czy siostrą by miła pani ,,nie wcisneła Tobie co popadnie\".A może uszyjesz sobie u krawcowej którąś z tych sukienek dla ciężarnych? one są ładne

Gość malutka24
Dziś będę w salonie mam nadzieję, że będę mogła przymierzyć. Mierzyłam podobną skienkę i niewyglądałam nisko, tyle że tylko z przodu były te drapowania (?) a po bokach i z tyłu kolorowa częsć była już spuszczona. O rany ale tlumaczę :/ pewnie nic nie zrozumiecie :( P.S. Czy oową suknię da się przerobić na poźiejszy brzuszek czy tak tylko wcisła mi babka kit żeby sprzedać??