Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klamka78

Na poród taksówką czy wezwać karetkę?

Polecane posty

Gość klamka78

niestety nie mamy samochodu i tak się zastanawiam czym pojechać,doprawdy dopiero za 2 miesiace ale juz o tym mysle,jak myślicie?

Na karetkę to można i z godzinę czekać i się tylko denerwować...

ja bym wybrala taksowke bo za karetke sie chyba teraz slono placi, poza tym, chyba weszla ustawa ze karetke to tylko do smiertelnych przypadkow mozna wezwac nie wiem... cos mi sie tak o uszy obilo :P

na karetke to ja bym nie liczyla Ja z 6 cm rozwarciem jechalam do szpitala w innej miejscowosci bo lekarz powiedzial ze na karetke trzeba bedzie baaardzo dlugo czekac bo w tej chwili nie maja Ledwo zdazylam Moze popros jakiegos sasiada ktory z toba pojedzie ja chyba tak bym zrobila powodzenia

Tylko i wyłącznie taksówkę - na karetkę prawdopodobnie byś się nie doczekała przed urodzeniem dziecka, jeżeli nie byłoby przesłanek, że coś Ci zagraża. Chyba, że byś się położyła na ulicy i udała umierającą - o tak, to może wtedy przyjechaliby szybciej, bo jak usłyszał niegdyś mój małżonek wzywając pogotowie do mnie - najpierw zajmują się tymi z ulicy, a tych w mieszkaniach to w wolnych chwilach...

Gość klamka79
no to wezwę taksówke

Gość zuzzza
jesli masz wybrane miejsce na porod to taxowke, bo kareta odwiezie cie na jakis duzur nie pytajac, tylko wez cos zeby siedzien wodami nie zalac. a karetka to fakt, moze jechac godzine, chyba ze porzadnie nastraszysz dyzurke przy wezwaniu.

jak byl ąm w ciazy to z ciekawosci mój tata zadzwonił i zapytał czy karetke mozna wezwac to powiedzieli ze owszem ale ona zawiezie do tego najblizszego szpitala