Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prostowłosa długowłosa

Czy któraś z Was miała/będzie miała loki na weselu?

Polecane posty

Mam pytanie - jak długo 'wytrzymają' loki na weselu? Moja fryzjerka powiedziała mi, że loki to bardzo ryzykowna fryzura, bo jak będzie wilgotno to 3 godziny i po lokach... A ja mam na drugi dzień zdjęcia w plenerze i bardzo mnie to martwi. Zawsze jak byłam na weselach to panny młode miały na drugi dzień z reguły 'zachowane' fryzuru z dnia ślubu... Sama już nie wiem, co zrobić. Wymieńcie się ze mną proszę radami/doświadczeniami.

No myślałam o twałej spiralnej, czyli takich falach, ale ślub już w sierpniu i wydaje mi się już trochę za późno na takie eksperymenty...

Ja miałam loki falowane. trzymały się 3 dni. Potem umyłam głowę, ale gdyby nie to, nadal by się trzymały, bo wcale nie zmieniły swojego wyglądu. :-)

ja miałam fale, trzymały sie też 3 dni do umycia glowy :) to po prosty zalezy od rodzaju włosów, czy sa podatne na układanie czy nie mam kolezanki ktorym nawet najlepiej utrwalone loki rozkręca sie po 30 min niezaleznie od pogody masz jakieś doświdczenia z wczęsniejszym czesami i kręceniem włosów?

No właśnie ja mam bardzo dziwne włosy... Choćbym nie wiem jak długo je prostowała prostownicą, żeby były głaciutkie i wyjde na deszcz, to zaraz się wywijają na wszystkie strony świata. Ale z drugiej strony, jak założę na noc papiloty, to rano też żadnych loków na głowie nie mam... Ale w salonie nigdy nie próbowałam, a na pewno profesjonalnie skręcone włosy przez fryzjerkę, a skręcane same w domu - to robi różnicę. Ogólnie jestem szatynką i mam grube i ciężkie włosy.

moje włosy tez się nie chcą wyprostować, ledwo zawieje wiaterek lub leka wilgoś w powietrzu i już mam miotłę żaden preparat do wygładzania jeszcze mi nie pomógł to sie chyba nazywa \"puszące\" się włosy uczesz sie u fryzjerki na próbę może? ale skoro juz Ci powiedziała, ze Ci sie nie utrzyma to radze zaufać, jeśli jest dobra to chyba wie co mówi :)

Gość
Haris Pilton ja mam identyczne włosy jak Ty :) \"puszące sie\" miałam loki ale upięte a nie rozpuszczone i nie miałam z nimi problemu 3 dni (w sumie gdyby nie to że nie chciałam mieć już takiego upięcia dłużej na głowie to mogło by zostać bo się super trzymało. Do autorki topiku - idź na czesanie próbne i pochodź w tej fryzurze kilka dni :) sama zobaczysz jaki będzie efekt

tylko porzucaj trochę głową, zeby było tak jak w tańcu na weselu ;) eeech ,puszące się włosy to zmora, kto nie miał to nie zrozumie, wiele osób na hasło,ze włosy się pusza od wilgoci mówi: ach tez bym chciała miec piękne loki a to nie zadne kurwa loki tylko miotła

Lekka trwała nie niszczy włosów. Poza tym można zrobić dodatkowo parówkę i maskę, która wzmocni strukturę włosa :)

Dziękuję dziewczyny za rady. Jesteście naprawdę kochane i pomocne ;) Pójdę do tej fryzjerki w pn, póki pogoda kiepska i zobacze jak się utrzymają loki na moich kłaczkach ;)

Gość
Haris masz rację żadne piękne loki :)

Gość ja brałam ślub w lutym
wq ciągu dnia pogoda była piękna, słonko świeciło, a wieczorkiem zaczął padać deszczy i a potem śnieżek. Pomimo tego, ze wychodziłam na zewnątrz odprowadzić gości moja fruzurka w ogóle tego nie odczuła. Na drugi dzień włosy miałam jak po wyjściu od fryzjera:)

A jak długo dziewczyny siedziałyście u fryzjera w wałkach w dzień ślubu, że Wasze loki tak długo się utrzymały? Dwie godziny starczą?

A jak długo dziewczyny siedziałyście u fryzjera w wałkach w dzień ślubu, że Wasze loki tak długo się utrzymały? Dwie godziny starczą?

Gość
pewnie że 2 godziny to całe moje czesanie czyli nałozenie wałków wysuszenie i czesanie trwało

Dzięki agital. Na mnie babka zarezerwowała czas od 9:30 do 12, czyli 2,5 godziny. Widać jestem trudnym przypadkiem hehehe ;)

Nie załamuj się swoimi własami, bo to nie ich wina i na pewno nie są dziwne :-) To wszystko \"wina\" lub \"zasługa środków/kosmetyków do włosów. Jak mówiłam, te, co mi fryzjerka robiła, zarówno na ślub jak i na próbę trzymały się po 3 dni, a loki/fale robione przeze mnie zazwyczaj zdychają po godzinie, jak się z domu wyjdzie. Po prostu, salony dysponuja profesjonalnymi kosmetykami i fryzura nie ma prawa się rozleciać. A domowa rozleci się mimo tony lakieru - i świadczy to wyłącznie o kiepskiej jakości \"zwykłych\" lakierów a nie o nietypowości czyichś włosów.