Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaaa

Co to moze byc.... ????

Polecane posty

Gość onaaaaaaaaaa

20 czerwca dostalam okres.. trwal on 4 dni .. i zaraz po tym okresie zaczela mnie swedziec i piec pochwa.. i mialam brazowe uplawy.. uzywalam wtedy clotrimazolum bo ponic grzybica... i wczoraj dostalam okres.. .aa powinnam dostac dopiero za okolo 15 dni ... co to moze znaczyc.. ?

Gość ze musisz isc do ginekologa
i to szybko

Gość onaaaaaaaaaa
ale co to moze byc.. dlaczego tak sie stalo.. ? ehh. boje sie i do gin tez zabardzo nie chce... bo byla by to moja piwerwsza wizyta dlatrgo nie chce nrazie..

Gość trudno coś doradzić
kiedy nie wiadomo nawet ile masz lat

Gość onaaaaaaaaaa
mam 16 lat... okres mam od 5lat.. i zawsze mialam reguralnie miesiaczki..

Gość trudno coś doradzić
w tym wieku to normalne, że dostałaś okres trochę wczesniej

Gość onaaaaaaaaaa
Ale nigdy tak nie mialam ... dlatego szczerze mowiac troche sie przestraszylam ..

Powiedziałaś mamie? Uważam, że zamiast pytac sie tutaj, nikt diagnozy nie postawi na odległośc, powinnaś iść do ginekologa.

Gość onaaaaaaaaaa
Tak mowilam wczoraj mamie.. i mowil ze czasem moze sie tak zdarzyc... aa do gin nie chce isc.. eh

Gość trudno coś doradzić
nie masz się czym martwić, często tak bywa.Przyczyną może być zmiana klimatu lub stress a także przemęczenie lub ciężka praca fizyczna. Gdybys znów tak miała w najbliższym czasie to koniecznie udaj się do lekarza. Grzybicę lecz antybiotykiem przepisanym przez lekarza. Przypuszczam,że ten lek o którym piszesz sama kupiłaś w aptece. Źle leczona grzybica powraca.

Gość trudno coś doradzić
a skąd właściwie wiesz,że to była grzybica? Przy tej chorobie nie ma brązowych upławów.

Gość onaaaaaaaaaa
Eh no oby nic powaznego to nie bylo mam taka nadzieje.. a do gin nie chce isc bo hmm wstydze sie.. poprostu jestem jeszcze mloda i wstydliwe to dla mnie jest.. aa clotrimazolum to jest przeciw grzybicy..

no wiadomo, że przeciw grzybicy. ale skąd wiesz, że to grzybica? Jezu wybacz ale nie mogę jak ktoś się leczy sam. Szczególnie że jesteś młoda i na twoim miejscu i miejscu twojej mamy nie ryzykowałabym problemów w przyszłości.

Gość onaaaaaaaaaa
bo nic innego to raczej nie moglo byc.. to byly takie hmm koloru zgnitej zieleni uplawy

Gość dramat średniowiecze.
hehehehe nic innego nie mogło to być. Dziewczyno opanuj się. To medycynę skończyłaś, że wiesz.

Gość onaaaaaaaaaa
Jezu przeciez nie mowie ze jestem najmadrzejsza.. ;/ na tym forum mi sami tak pisali... i mama tez tak mwoila.. ze radczej grzybica..

Gość jakakka
Panna, a ty ze wsi jesteś czy z małego miasteczka, bo mentalność masz właśnie panny z Koziej Wólki. I kiedy masz zamiar iśc do tego ginekologa?? Jak w ciąży już będziesz?????

Jeśli miałaś takie upławy o jakich mówisz, to osobiście raczej wątpię w grzybicę. Przy grzybkach upławy są białe mleczne, serkowate. Również namawiam na lekarza. Przekonasz się że wizyta nie jest taka straszna, a nieleczone lub źle leczone infekcje mogą byc naprawdę dramatyczne w skutkach..

Gość dramat średniowiecze.
raczej, hmmm no to raczej. Pomyśl nad komplikacjami w przyszłości. Jak się radzisz na forum. Nie płacz tylko jak się okaże że coś jest nie tak, bo mama (litości jak tak można zaniedbywać dziecko, pewnie sama do ginekologa nie chcodzi), albo ludzie na forum stwierdzili, że to raczej grzybica. Wiesz, że istnieje ginekolog dziecięcy?

Gość onaaaaaaaaaa
jestem ze wsi .. i co .. ;/ ehh.. sama nie wiem co robic.. i wogole.. ten okres..

Gość onaaaaaaaaaa
nie ma u mnie ginekologa dzieciecego.. ;/

Gość trudno coś doradzić
dziewczyno !!! To nie grzybica !!! Przy grzybicy nie ma upławów ale jest wydzielina z pochwy koloru białego i o konsystencji sera. Przy tym jest okropne swędzenie. Nie słyszałam,żeby to dało się wyleczyć maścią. Może grzybicę na stopach to tak, ale nie tę w pochwie. Zielone upławy mogą świadczyć o całkiem innej chorobie, a wierz mi że tych przenoszonych droga płciową jest całe mnóstwo, jak chociażby choroby weneryczne. To,że jesteś młoda nie świadczy wcale o tym,że nie mogłaś zarazić się. Mogło to się stać na basenie lub w ubikacji szkolnej.Idź natychmiast do lekarza. Normalna zdrowa kobieta, w twoim wieku nie powinna mieć żadnych upławów, a już tymbardziej zielonych lub brązowych.

Gość onaaaaaaaaaa
ale takie uplawy czego sa znakiem .. ? hmm wie ktos.. ? i ten okres wczesniejszy..

okres wcześniejszy w twoim wieku jest w miarę normalny, ale upławy moga być objawem wielu różnych chorób, koleżanka wyżej napisała.

Gość onaaaaaaaaaa
Ehh ale to juz minelo.. juz nie mam takich uplawow...

Gość trudno coś doradzić
przyznaj sie w końcu czy Ty miałaś takie objawy o jakich ja napisałam?