Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelum

2 mies.dziecko w rękach rodziców alkoholików!Do jakiej instytucji zgłoszenie?

Polecane posty

Gość lelum

Znam przypadek gdzie dwoje 20-sto latków wychowuje 2 miesięczne dziecko. Zabierają je na imprezy gdzie wszyscy są mocno pod wpływem alkoholu, muzyka na full, dziecko płacze a ojcu jest to powodem do śmiechu. Matka mimo karmienia piersią jest nie lepsza pije pali i Bóg wie co oboje jeszcze przyjmują. Wiem, że ten chłopak jest po alkoholu nieobliczalny, bije matkę swojego ojca nawet przy ludziach, więc co może zrobić takiemu maleństwu jak przeszkodzi mu jego płacz. Powiedzcie gdzie anonimowo najlepiej to zgłosić.

Gość lelum
nikt sie tym nie interesuje???

Gość a po co ci
Ja myslę, że na pololicję albo do prokuratury. Najprędzej na policję. Daj znać jak coś zadziałasz!

Gość a po co ci
Aż mi się płakać chce przez to teraz! Qurqwa mać, jak można tak traktować maleństwo? Przeciez ono się pewnie boi tego huku, tylu ludzi, boedactwo maleńkie. :( :( Biedny maluszek!

Gość pisz anonim
napisz anonim i to taki spory,konkretny.Napisz na końcu listu Do wiadomośći: Opieka społeczna, komenda policji prokuratura rejonowa zrób ksero i odeślij do każdej instytucji.Wierz mi to działa!!bo jak widzi policja i opieka że wie prokuratura to działają.Możesz wysłać jeszce do terytorialnej instytucji zajmujacej się alkoholikami.Powodzenia.Pisz co słychać w tej sprawie i działaj!!!! Nie będziesz miał sobie nic do zarzucenia gdy dowiesz się z lokalnej telewizji że pijani rodzice zakatowali swe maleństwo.To oni robią żle a nie Ty!!!działaj...i nie odkładaj tego na potem...to dziecko Ciebie potrzebuje

Gość ja powiem moze tak
pierwszym krokiem jest zgloszenie dzielnicowemu i opiece spolecznej, ja sama nie chcialam zglosic tego imiennie (sasiedzi 3dzieci, wieczne libacje, powroty nad ranem, wyganianie dzieci na klatke schodowa gdzie siedzialy godiznami) wiec jak zadzwonilam to zastrzeglam dzielnicowemu ze jak cos sie wypre wszytskiego. w opiece spolecznej nie chcieli moich danych, powiedzialam tylko ze jestem sasiadka z bloku. w ciagu 2 dni dotarla do sasiadow i policja i opieka, sasiedzi mieli kilka nalotow - opieka spoleczna w dzien, policja wieczorami i noca, zagrozili im ze wystapia o ograniczenie praw rodzicielskich no i sie uspokoilo. teraz imprezy tylko w sylwestra i przy okazji imienin matki i ojca. wszedzie chodza razem z dziecmi, nie zostawiaja ich samych sobie i ciesze sie ze jednak zglosilam sprawe bo jakby cos sie stalo mialabym wyrzuty sumienia.

Gość kto wam takich bzdur naopowiad
Jak to nie można zawiadomić anonimowo? Można anonimowo zadzwonić na policją, prokuraturę, do opieki społecznej, a oni muszą to zgłoszenie przyjąć. Podejrzewam, że to dziecko i tak zostanie im odebrane. Najpierw zadzwoń na policję.

zadzwon na policje a oni sie juz tym zajmą. Popieram Cie ja bym to samo zrobiła na Twoim miejscu-URATUJESZ TO BIEDNE NIEWINNE DZIECKO

Gość bebe_30
ta sytuacje mozesz zglosic pracownikowi socjalnemu w miejskim osrodku opieki spolecznej w twoim miejscu zamieszkania.

Najpierw policja i opieka społeczna. Jezu jak mi szkoda takich maleńkich istot od urodzenia naznaczonych \"upośledzonymi\" rodzicami (o ile można ich tak nazwać :O ) :( Podziwiam Cię bo nie wszyscy by zareagowali :)