Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poozioomka

czy wstydzicie sie nagości?

Polecane posty

czy wstydzicie sie rozbierać przed obcymi osobami(lekarz,prysznice itp.) bo ja mam z tym kłopot-w życiu może dwie osoby widziały mnie golutką,nidługo wybieram sie pierwszy raz do ginekologa i chyba spale sie ze wstydu- ajak to jest u was?

Gość Zocha co ty
z czasem ci przejdzie

Gość Nika_Wero_
ja się nie wstydzę, pomimo że nawet nie mam figury jak modelka cholerna. Nie jestem zboczona, ale ja lubię nagość. Nie miałam z tym problemu. Pamiętam, jak pierwszy raz rozebraliśmy się z moim chłopakiem - on strasznie się wstydzil, pomimo że byliśmy razem już 8 miesięcy. Ja nie miałam takich oporów. Do tej pory lubię nagie ciała. A co do ginekologa - ile masz lat? Ja byłam pierwszy raz mając 19 i postanowiłam sobie, że nie będę myślała o moim ciele. Potraktuję to jak wizytę u dentysty. Nie było to łatwe oczywiście. Ale cały czas myślałam sobie - to jest przecież lekarz, uczył się aby mi pomóc, a nie oceniać czy podniecać się. Ginekolodzy, to bardzo sympatyczni ludzie, weseli. Wiedzą ile stresu kosztuje dziewczyny taka wizyta. Trzymam kciuki za Ciebie!! :) 🌻

Gość no to problem
zdecydowanie sie nie wstydze :)

Gość Nika_Wero_
zawsze możesz wybrać ginekologa kobietę, ale ja i tak wolę facetów. Naprawdę są lepsi. Często kobieta traktuje Cię jak kolejny przypadek i odzywa się niemiło... a facet zawsze dba o kobietę :) 🌻 naprawdę facet jest lepszy :) poważnie

Gość no to problem
przeciez ginekolog to lekarz jak kazdy inny. dla niego jestes kolejna pacjentka. Nie ma sie czego wstydzic, to normalne, ze kobiety chodza do niego i beda chodzic.

Gość Nika_Wero_
dokładnie tak jak napisała ---> no to problem :) zgadzam się :)

Mam 18 może super laską nie jestem ale nie jest ze mna najgorzej A co do wizytyu gina to sie troche obawiam bo dosć że sie trzeba rozebrać- to ta pozycja...no i w jaki sposób bedzie mnie badał- jestem dziewicą i boje sie badania przez odbyt

Gość Nika_Wero_
o jakim Ty odbycie Poziomka piszesz??? albo ja jestem jakaś uwsteczniona, albo nie wiem co. Na tyle lat co ja chodzę do ginekologa, to w życiu nie słyszałam o żadnym badaniu przez odbyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! fakt Twego dziewictwa w niczym nie przeszkadza i z pewnością nie poczujesz bólu. A co do pozycji... to masz rację - jest wprost wymarzona!! :( tego akurat też nie lubię, ale cóż poradzić... Bądź dzielna :) 🌻

Gość Nika_Wero_
aha :) dzięki za info Kuraiko. Naprawdę nie wiedziałam nawet o tym. Bardzo mnie to zaskoczyło. 🌻

Gość Nika_Wero_
dziewczyny piszące na tym topiku, mam do Was pytanie... być może nie zechcecie odpowiedzieć, ale warto pytać :) jaki jest/był powód Waszej pierwszej wizyty u gina? osobiście odpowiem - zapalenie pochwy. NIE WOLNO SIKAĆ NA DWORZE PODCZAS WIATRU!!! to odpowiedź lekarza. Bakterie z mojego własnego moczu to spowodowały. Nie mogłam usiąść na dupie!! tak bolało... :(

Gość Nika_Wero_
Kuraiko ---> to sporo przeszłaś w związku z tym guzkiem... współczuję... brzmi to strasznie. Zdróka życzę!!! i badania popieram :) każdemu wydaje się, że jak go nic nie boli, to jest całkiem zdrowy. Ale z głową i dupą to zawsze warto pójśc :) serio. Nie propaguję hipochondrii, ale zdrowy rozsądek 🌻

jakoś nie mogę pogodzić sie z myślą że ktoś obcy będzie mi wkładał paluchy w ty...mam jeszcze pytanie czy takie badanie może być bolesne?

pewnie może... ale ja nie pamiętam bólu:) stres go wymiótł.

Gość ewa....26
Nie, bólu nie ma w ogóle. Czujesz ucisk tylko, ale nawet nie to że jest nieprzyjemny, po prostu czujesz go. Badanie trwa naprawdę chwilę, jakieś 3 minuty (bylam u wielu ginekologów i może najdłuższe trwało z góra 7 minut, gdy mialam USG przez pochwę). Hmm... Nie zgodzę się też z tym, że faceci sa lepsi. Na to nie ma reguły. Ja byłam u ginów obu płci i trafiałam na super sympatyczne babeczki. NA PEWNO idź prywatnie!!!!! Jak pójdziesz państwowo - wizyta może być dla Ciebie srednio przyjemna (mogą, ale nie muszą, potraktować cię jak przedmiot). Prawda jest taka, że jak dasz kasę, to traktują cię jak królową. Ubierz np. spódnicę i majtki. Jak zawsze ubierałam dłuuugą koszulę męską :D . Zdejmujesz majteczki za parawanem i idziesz na fotelik zupelnie ubrana własciwie. Siadasz sobie, pani mówi że masz połozyc nogi na podpórkach a sama zakłada rękawiczki (nawet nie patrzy na ciebie gdy idziesz albo gdy siadasz, tylko zajmuje się swoimi rzeczami). No i oczywiście moment rozłożenia nóg jest najgorszy. Ja robię tak - siadam, kładę plecy, zakładam nogi ale wciąż zakrywam się koszulką między nogami (tzn długa jest to spada sama) . I tak leżę zasłonięta i podnoszę ją dopiero jak lekarz podchodzi.