Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daab

Czy powinienem się jeszce martwić ??

Polecane posty

Gość Daab

Witam :) Jakiś czas temu pisałem o pewnym problemie jaki mieliśmy z dziewczyną. A mianowicie opóźniony okres. Spóźniał się długo i robiliśmy chyba z 4 testy ciążowe (Amil czy jakoś tak a reaszta to bobo test) po 7,10,17 (na noc) i 20 (wynik odzcytany po 3 min. jeśli to ma znaczenie bo na odwrocie pisze żęby odczytać po 3-5min.) wszystkie negatywne. w 25 dniu dostała okresu. Początkowo słaby ale w drugim dniu obfity i stosunkowo bolesny. w ten wtorek się zakończył i dziś była u gina. Powiedział że podejżewa coś z jajnikami i że to niedobór jakiegoś hormonu. Jeszcze się z nią nie widziałem więc wiem tyle. Cała sprawa polega na tym że gdzieś w moim łepku ciągle jest myśl "A co jeśli to ciąża??? wszystko ładnie spokojnie niby koniec a tu **** problem!!!" Wiem że bezsensowna... ale nie moge się jej pozbyć..to takie podświadome. Nie chce stresować dziewczyny i prosić ją o kolejny test, więc piszę tu o radę. Dodatkowo jeśli wiecie może co to za dolegliwość to piszczie będę wdzięczny za kazdą odpowiedź i pozdrawiam :)

Gość może miec kłopoty hormonalne
jeśli lekarz podejrzewa coś z jajnikami, to znaczy że estrogenów ma za mało, stąd opóźnienie w miesiączkowaniu, niech zacznie sie leczyć i nie męcz jej kolejnymi testami, nie jest w ciąży

Gość Daab
Dziękuje za odpowiedź. Właśnie robie wszystko żęby już jej nie stresować :( ale do gina troche na siłę poszła ale wydaje mi się że wie że trzeba. Bała się bardzo bo nie lubi takich spotkań, i z tego stresu zapomniała sama o jaki hormon chodzi...

Gość może miec kłopoty hormonalne
lekarz jej juz zlecił jakies badania?

Gość Daab
Tak dostała 3 skierowania.

Gość to z tych badań na pewno
wyjdzie co jej jest, a ciążą się nie stresujcie, przynajmniej w tym cyklu, uważajcie tylko lepiej, bo przy takich zaburzeniach potem kota można dostac po niepewnej sytuacji, skoro miesiączki sie przesuwają i są nieregularne ;)

Gość Daab
Właśnie były regularne i teraz ak sie przesuneło. I jak mam rozumieć "przynajmniej w tym cyklu" ?? :P

Gość mala brunetka
bo kto wie co zmalujecie w nastepnym :P:P:P

Gość Daab
No to co mnie straszysz :) bo ja troszku rozumiałem to jako "wyjdzie przy następnej miesiączce" :) Ale teraz to tylko z guma i za kazdym razem patrzymy czy czasem nie pękła gdzieś. A pozatym to skoro już chodzi do gina to badania robi tez po to by móc brać tabletki anty.