Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w kuchni

przepis

Polecane posty

Gość zagubiona w kuchni

czy ktoś zna ciekawy przepis na obiad dla dwojga?

Gość ja znam
ale jak podam to skasujesz więc po co podawać

Gość Julek co ty masz
pierogi z jagodami, ewentualnie z grzybami:o

Gość ja znam
moze kurczak w sosie slodko-kwasnym? ale mam na mysli domowej roboty sos, a nie taki ze sloiczka

Gość zagubiona w kuchni
jeżeli nie podasz to się nie prekonasz. proszę o poważne wpisy bardzo mi zależy, chce zrobic dobre wrażenie

Gość Julek co ty masz
jak chcesz zrobic dobre wrazenie to sie rozbiez a nie za gotowanie sie bież

Gość zagubiona w kuchni
wielkie dzieki asiek, jezeli sie powiedzie na 100% sie pochwale, fajnie ze chociaz ty odpisałaś poważnie. sami ignorancj,i jajcarze i erotomani gawedziarze

Gość o jezuuuu
no dobra. to tak: sałata rzymska (2) listki mięty - garść szczypior (ale można się obejść bez niego i chyba nawet jest lepsza) 150 g sera feta (ja ją ścieram na tarce, na takie długie cienkie plastry) orzechy włoskie sosik: 1 część miodu 1 część soku z cytryny 3 części oleju z orzechów włoskich, może być z laskowych szczypta pieprzu cayenne miód plus sok z cytryny najpierw pomieszać, potem dodać olej i pieprz. mięta jest konieczna. No i toto wszystko pomieszać. Wino to jak dla mnie Amselkeller białe. I cool.

Gość zagubiona w kuchni
wielkie dzięki, za przepis- zapomniałam dodać- nie lubie fety. masz coś innego

Gość fan niskich lasek
weź sie Zofii Merle zapytaj, ona najlepiej gotuje

Gość zagubiona w kuchni
fanie niskich lasek odpuść sobie. mam poważny problem jak chcesz sie wygłupiac wejdz na małgorzatadydek.com

Gość coś innego to
ja robię z głowy jak leci i zawsze dobre wychodzi, mam obie ręce. to tyle.

Gość ja znam
kurczak slodko kwasny 4 piersi z kurczaka, ale dla 2 osob, to wiadomo, ze mniej 1 srednia cebula, 40dag ananasa z puszki 15dag warzyw do smazenia (mieszanka warzywa na patelnie) 2 lyzki sosu sojowego (jasnego lub ciemnego) 1 lyzka koncentratu pomidorowego 3 lyzki sosu pomidorowego 1 lyzka sherry ale ja zastepuje to winem 1/2 kostki rosolowej 1 lyzka maki kukurydzianej, ktora ja zastepuje normalna maka 3lyzki octu 1 lyzka miodu 1 cebula pokroic piersi z kurczaka na male podluzne kawalki, sok z ananasa wlac do oddzielnej miski, dodac sherry, ocet, miod i koncentrat i sos pomidorowy. jak juz dokladnie wymieszasz, to wrzuc w to pokrojone kawalki kurczaka, zeby przeszly. Na patelnie wlej okolo 3 lyzek oliwy, wrzuc grubo pokrojona sredniej wielkosc cebule i smaz okolo 5 minut mieszajac, pozniej wrzuc warzywa i niech to sie chwile gotuje, dodaj po jakims czasie pokrojonego ananasa. Na druga patelnie wyloz odcedzonego kurczaka, ale zaprawe zostaw w misce i jej nie wylewaj. jak juz kurczak sie ugotuje wrzuc warzywa wymieszane z ananasem i cebula, zamieszaj i chwile gotuj, a nastepnie do zaprawy dodaj lyzke maki i dobrze wymieszaj, nastepnie zalej to co masz na patelni ta zaprawa i gotuj, az bedzie odpowiednie do jedzenia. Podawac z ryzem lub z makaronem chinskim ;) Smacznego

Gość zagubiona w kuchni
WIELKIE DZIEKI, WŁASNIE SOBIE PRZYPOMNIAŁAM ZE MOJ FACET UWIELBIA KUKURYDZĘ, MOŻE KTOŚ ZNA COS CIEKAWEGO

Gość zagubiona w kuchni
WIELKIE DZIEKI, WŁASNIE SOBIE PRZYPOMNIAŁAM ZE MOJ FACET UWIELBIA KUKURYDZĘ, MOŻE KTOŚ ZNA COS CIEKAWEGO

Gość kukurydzę to zamów
w kfc, całkiem niezła z masłem i solą

Gość zagubiona w kuchni
BEZ ZŁOŚLIWOŚCI PROSZĘ, NIE MAM ŻADNYCH POMYSŁÓW CHCIAŁAM SIE PORADZIĆ ALE WIDZE ZE BEDZIE PROBLEM CHYBA ZMIENIE FORUM

Gość ja znam
wpisz w google dania z kukurydzy albo cos w tym stylu i wyskocza ci stronki z przepisami

Gość fan niskich lasek
popcorn z biedronki, smacznego

Gość zagubiona w kuchni
z biedronki? nie bede cie objadac. spadaj !