Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koffanie

prosze! pilne. za niedlugo mam okres!!!piszcie!!!PROSZE

Polecane posty

Gość koffanie

witam Mam pytanko dotyczące tampaxsów. Mam 14 lat i niedawno je zakupiłam w rossmanie "tampaxy mini". mam bardzo nieregularnie okres, zdarza sie ze przerwa jest nawet 2 - 3 miesiące. oto moje pytanka 1. tampon wprowadzony ma być tak, żeby nie było go widać na zewnątrz? 2. Czy nie ma możliwości że tampon wpadnie mi do środka razem ze sznureczkiem tak ze bnie bede go w ogole wiedziec? :/ 3. Jesli sznureczek sie urwie to co mam robic? prosic mame zeby mi pomogla? a w ogóle zdarzyła wam sie taka sytuacja zeby sznureczek sie urwał? 4. Jeśli mam czyste ręce przy wprowadzaniu tamponu to nie ma opcji na te infekcjie PPS czy jakos tak? 5. CZy mogę używać tylko tamponów nie wymieniając ich z podpaskami? dziewczyny wyżej piszą ze odradzają, gdyz krew krzepnie w środku i jest problem.. ITP... 6. co sie stanie jesli pryz urwaniu sznureczka bede probowala wyciagac tampon penseta i troche waty sie odczezepi i wpadnie do środka? dziewczyny prosze o odowiedz bo zbliza sie moja miesiaczka a nie wiem paru tych rzeczy.

1. tak, włóż go głęboko, w opakowaniu jest na pewno rysunek 2. nie ma takiej możliwości 3. jeszcze nigdy mi się nie urwał a nawet jak sie to stanie to pochwa nie jest aż taka głęboko, na pewno sięgniesz 4. nic ci nie będzie, pps wg ulotki to zdarza sie raz na milion 5. lepiej nie, przynajmniej na noc załóż podpaske 6. wyciagaj ręka (jesteś pewnie dziewicą więc moze ci być trudniej) ale nie sadze żeby się sznurek urwał

\"4. nic ci nie będzie, pps wg ulotki to zdarza sie raz na milion\" to się zdarza znacznie częsciej (no chyba ze ktoś świecie wierzy ulotkom) i nie ma tyle wspólnego z ręka co z samym tamponem w Twoim ciele, ja akurat jestem taka \"uczulona\" na tampony :P dlatego zakładam je tylko gdy idę na imprezę itp.

Gość to jest sekta
po cholere klonujesz topiki?

Po prostu robiło mi sie słabo i mialam podwyzszona temperaturę

acha i jeszcze jedno - to jest TSS (Toxic Shock Syndrome) a nie PPS, dobra juz nikogo nie straszę ;)

Gość Marta1983
masz 14 lat i jest to okres dojzewania jednak tak długie odstępy pomiędzy miesiączkami nienajlepiej świadczą dlatego idź do ginekologa. Powiedz o tym mamie.