Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Clara3

Jak i gdzie bezpłatnie nauczyć się w Anglii angielskiego

Polecane posty

Mieszkam w niewielkim miasteczku w Anglii a mianowicie w Willingborough jestem tu juz od ponad pół roku siedze z dzieckiem w domu wykorzystując ten czas owocnie chciałabym podszkolić swój jezyk jednak nie wiem gdzie szukać darmowych kursów. Byłam w miejscowym colegu i tam niestety powiedziano mi że były ale obecnie nie ma darmowych kursów i nie wiedzą czy jeszcze kiedyś będą. Jeśli ktos jest w podobnej sytacji jak ja i wie gdzie jeszcze mozna zapisać się na jakies kursy proszę o pomoc.

a jest tam u Was college ?? jesli jest to moze bedziesz mogla zostawic dziecko na godzinke dwie i uczyc sie w tym collegu

No wlasnie do tej pory darmowe kursy byly w collegach, ale teraz trzeba za nie placic, choc podobno niewiele. Tylko ze poziom jest niski, bo to sa kursy raczej dla poczatkujacych i sredniozaawansowanych. Slyszalam tez, ze czasem przy polskich kosciolach sa kursy za darmo, ale glowy nie dam.

Gość marissa2345
ja się dzisiaj własnie zapisałam do college'u,zapłaciłam 30 funtów za pół roku. Tez siedze w domu z dzieckiem,pozdrawiam:)

Gość troche piegowata
Jak to mozliwe ze zaplacilas 30£ ? Ja ucze sie w college'u 15h/tydzien, semestr trwa tylko 3 miesiace (nigdy pol roku) ! i place 250 £, teraz podrozaly i od wrzesnia 320£

Cześć skoro płacicie tak różne kwoty za naukę to jeśli moge zapytac z jakich miast jesteście ? W Willinborough jest colleg ale niestety Pani w recepcji mnie poinformowała, że narazie nie wie nic o kursach bezpłatnych może pod koniec lipca cos się zmieni narazie to może będzie jakiś kurs 10 h za jedną godzine 6 funtów i to wszystko. Jeśli któraś z was chodzi już na zajęcia to mam pytanie w jaki sposób uczą i czy mozna się czegoś nauczyć ?

Pewnie ta, ktora placi 30£ zapisala sie na ESOL (kurs dla imigrantow, ktory do tej pory byl bezplatny, a teraz ma kosztowac symboliczna cene i jest dotowany przez rzad), a druga na normalny kurs w ramach collegu. W chyba kazdym collegu sa 2 typy kursow angielskiego i dlatego trzeba sie pytac o ESOL. Tylko ze jak juz sie jest bardziej zaawansowanym, to ESOL okazuje sie niewystarczajacy. Ale tak do poziomu sredniozaawansowanego jest idealny.

Dziewczyny ten kurs na który ja chodze jest dla imigrantów.To są niestety tylko 2 godziny raz w tygodniu,dlatego płace tylko 30 funtów za semestr.Pozdrawiam.

EMORADA dokladnie - mowie o Esol ale jak sie ma jezyk wiecej niz sredniozaawansowany to jest do dupy..ja wlasnie zrezygnowalam wole sie uczyc w domu, moje lekcje wygladaly tak ze przynosili nam gotowe artykuly z gazet czy drukowali ze stron internetowych.. gdzie ja jestem w polowie advanced ale jednak nie advanced :( czeski film i kilka poziomow w jednej klasie

ty mieszkasz w wellinborough czy willingborough?:P bylam tam:d hihi:P moj ojczulek tam mieszka:D ja wiem jeden sposob jak sie nauczyc bezplatnie - do ludzi wyjsc, do sklepu ipt wiem ze to pewnie glupie ale sama tak tez cwiczylam i duuuuzo takie cos dalo:)

Gość upupupup

Ja jestem w college\'u w klasie przygotowujacej do FCA. Jesli chodzi o oplaty to enamorada ma racje- ja tez placilam 250 na kursie 15 godzinnym ale od wrzesnia maja ceny sporo podskoczyc, jeszcze nie znamy dokladnych oplat. Martika---> sa rowniez wyzsze poziomy, np. akademicki. To poziom na ktorym ucza sie anglicy z ubogim slownictwem i obcokrajowcy z angielskim na poziomi zaawansowanym. Na celu ma on przygotowanie studenta do rozpoczecia nauki na angielskim uniwerku. fajna madchen---> to co piszesz nie jest glupie. Ze mna w klasie sa osoby ktore mowia doskonale po angielsku a nie sa w stanie napisac wypracowania- nauczyly sie jezyka mowionego w pracy, na \'ulicy\' ... Ja natomiast jestem dobra w gramatyce a mimo z mieszkam tu z przerwami od 5 lat to ngdy nie pracowalam i z jezykiem mowionym czy z rozumieniem mam jeszcze problemy

Gość julka z podworkaaaaa
hej ja ide od wrzesnia do collegu i 15 godz w tygodniu place za 3 miesiace 350 funtow ale sa tez takie gdzie trzeba zaplacic 450 jestem z londynu wiec moze drozej i faktycznie sa to kursy ktore przygotowuja na studia tutaj. pzdr