Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilne dla młodej

Może to głupie ale zapytam o posag....

Polecane posty

Gość pilne dla młodej

mam pytanie co powinna w posagu mieć panna młoda a co rodzice szykuja dla syna ? macie jakieś artykuły ?

Gość b. maggie
No cóż... w mojej rodzinie czasy posagów minęły dawno, teraz prezentem na nową drogę życia jest organizacja wesela. Przynajmniej ja nie oczekuję nic więcej od rodziców, bo koszt wesela i tak jest znaczny...

Gość lalka balbinka
mi tatko obiecal swinki 3, knura , krowe holenderska i jeszcze...

Gość lalka balbinka
ze wynajmie mi kogos do obornioka, bo by mi tipsy sie zdarly a przed slubem ma mi taka jedna z rzeszowa nalozyc, zlote

Gość lalka balbinka
obornika mialo byc, zreszta od gumoficy mi sie halluksy robia

Gość lalka balbinka
oj czepiasz sie, tata ma naprawde najwieksze gospodarstwo we wsi, i to nowoczesne, a mi ajkies tam wietnamskie nie sa potrzxebne A ty pewno zazdroscisz

Gość podsag to nie obowiazek
w dzisiajeszych czasach ja wiem, ze dostane od rodzicow sztucce i puchowe koldry , od babci spora sume pieniedzy( wg niej to wlasnie moj posag) i haftowana przez nia posciel, od chrzestnej haftowane obrusy. Tesciowa obiecala nam serwis porcelanowy. ale z tego co wiuem to jestesmy wyjatkiem wsrod mlodych, bo wiekszosc nie distaje posagu.

Gość pilne dla młodej
Ale Wy jesteście . Jak ktoś głupoty ma wypisaywać niech nie wchodzi.Nie mowię ,że mam dostać posag. Tylko ciekawi mnie jak to z ta tradycją. Bo słyszałam ,że tylko corka się należy a syna to takiego golca najlepiej oddać.