Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana edzia

endometrioza laparoskopia- pomocy!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość spanikowana edzia

lekarka podejrzewa u mnie endometriozę, nie ma 100% pewności i mówi ze badanie laparoskopem moze ja dac! czy to prawda??? dodam ze mam b. bolesne miesiaczki, bol przy stosunku itp. Czy laparoskop moze wykryc endometrioze?? I czy naprawde jest sie bezplodnym??

Gość Mała 00
TAK aby zdiagnozowac endometrioze musisz przejsc operacje albo laparoskopie lub laparotomie .Wynik histopatologiczny wykaże czy to napewno endo. Endo to poważna choroba nielaczona lub żle leczona prowadzi do bezpłodnosci . Sama choruję od 2 lat.

Gość Mała 00
Gazeta.pl : Forum : ENDOMETRIOZA - NIE JESTEŚ SAMA

Gość Mała 00
www.Gazeta.pl : Forum : ENDOMETRIOZA - NIE JESTEŚ SAMA

Gość spanikowana edzia
mała 00 - dzieki wielkie :)) a czym sie leczy endometrioze?? tylko hormonami?? i czy sa w ogole szanse ze jak zaczne leczyc to nie bede bezplodna?

Gość Mała 00
Oczywiscie że możesz miec dzieci ,wszystko zależy od stopnia zaawansowania choroby . Ja byłam ostatnio na Zoladexie -bardzo dobry na endo ale cholernie drogi ( 360 zl za jeden zastrzyk ) . Teraz jestem na tabletkach hormonalnych Rigevidon ( 5 miesiąc ) wszystko jest ok .endo jest pod kontrolą nie rozwija si ę. W tej chorobie ważne jest aby miec dobrego lekarza . Jak cos potrzebujesz to pytaj .

Gość Mała 00
Na endo lepsze niż hormony są analogi ,niestety wszystkie mają stasznie wysoką cenę .

Gość spanikowana edzia
myslalam, ze endo to torbiele, jakies zrosty, cysty - a ja nie mam nic takiego - przynajmniej badania nic nie wykazuja, ani usg. lekarka mowila mi, ze to beda zwykle tabletki anty. wiec moze nie beda jakies drogie bardzo... tak sie strasznie boje...

Gość Mała 00
To dobrze że nie masz nic takiego to znacz że masz pewnie I st. choroby . Ważne jest aby to zdiagnozowac i odpowiednio leczyc .

Gość Mała 00
A tabsy są tanie ja za swój Rigevidon płacę 7 zł.

Gość spanikowana edzia
wiec moze od razu poprosilabym o tabletki???? na pewno nie zaszkodza w tym wypadku... a nie musialabym przechodzic przez koszmar laparoskopii... czy moze lepeiej ja jednak zrobic???

Gość Mała 00
Myslę żę warto zrobic laparoskopie ,wtedy będziesz wiedziała co Ci jest . A tak będziesz leczona na endometrioze a może wcale jej nie masz. Najpierw trzeba zdjagnozowac a potem leczyc .Twoja lekarka ma rację co do laparoskopi .