Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolicie mieszkać w domu czy w

dom czy blok

Polecane posty

Gość wolicie mieszkać w domu czy w

bloku? co wychodzi taniej?

Gość ciekawie sie dzieje
mówiac blok masz na mysli nowy budynek wielorodzinny, czy tzw wielkopłytowiec z lat siedemdziesiątych?

Gość zczs
mam powyrzej dziurek od nosa domu, wolałabym w bloku takim niskim góra 4 piętra ;)

Gość zczs
powyżej miało być

a ja mieszkam w bloku i wolala bym w domu. w bloku mieszkajac zostaje mi tylko balkon. a w domu mam plac moge sobie robic co chce nie ma ciszy nocnej, mam ogrodek moge sobie lazic nawet nago po placu, miec sowja wlansa hustawke itd.

Gość dom--
ale dom duzo kosztuje a ile wynosi czynsz w bloku ile płacicie?

Gość 37 lat mieszkałam w bloku
od miesiaca mieszkam na domku Jest róznica swoboda nie ma tej monotonni co na bloku . Pracy jest też znacznie wiecej boje się sezonu grzewczego Do kolzenki powyzej czemu masz dośc domu??

Gość utrzymanie domu kosztuje mnie
mniej niz duzego mieszkania, tam byly zlodziejskie oplaty za ogrzewanie, administracje itd

ja za m4 place za czynsz ok 350 zl do tego gaz woda i prad. masakra:O

często rata kredytu pokrywa kwote czynszu ja tak zrobiłam wziełam kredyt ,,sprzedałąm mieszkanie i teraz zamiast czynszu place kredyt .

a czym sie rózni nowy budynek od wielopłytowca to tylko mieszkanie .

Gość ja ponad 40 lat
mieszkalam w bloku , teraz - w domku. :) nigdy wiecej bloku .

ja mieszkalam w bloku... potem w domu.... teraz w kamiennicy...i znow szukam domu.... nie ma jak to wlasny domek...z ogrodkiem...miodzio normalnie samo zycie :)

Gość ale w bloku
nie martwisz się o węgiel, dach, elewację itp

Gość zczs
dom - dużo większe koszty, plac - kosić trawę, dbać o to, dach, rury srury - mam dość buuuuu niby więcej luzu, ale nie mieszka się na pustyni :)

37 lat mieszkałam w bloku no w sumie dobry pomysl tyle ze chyba placisz jeszcze za wegiel i oplaty domu teraz do tego. ale pewnie jak splacisz raty to bedzie dobrze.

heheh jejuu... ja 17 lat w bloku i mialam dosc ...tych szufladek... wiec podzielam zdanie ze.....domek

Gość Moniapa
no tak w bliku płaci się czynsz czyli puste pieniądze a za to jakie ogromne

Gość ja ponad 40 lat
cos za cos . ale wole sie martwic o olej - bo takie ogrzewanie mamy , o elewacje i inne sprawy . mamy swoj dom i robimy to dla siebie :)

Gość Moniapa
ja mieszkałam w bloku a potem w domu i nie wyobrażam sobie powrotu do szuflandii ale pieniędzy trzeba duuuzo często jest to inwestycja na dłuuugie zycie

Gość utrzymanie domu kosztuje mnie
no jak w domu ci sie nie podoba elewacja, to jak masz kazsse, to tynkujesz, a w bloku jestes zdany na czyjąs laske. Ja mialam w kamienicy taka zasyfiona elewacje i nic nie moglam z tym zrobic, wiec przenioslam sie do odmu, choc wiem,ze laduje kase we wlasne

Gość Ewella
a 350 to chyba nie tak wiele za m4 co? moja koleżanka płaci 500 za m5 ale małe

Coś wam powiem w bloku sie "umiera " Ci ludzie dziczeją Wegiek ,dach ,elwacja to daje motywacje jakis sens życia . Jaka wiedze posiadaja kobiety mieszkajace na domach temat o posadzkach ,gładziach ,ogrzeewaniu jest naporzadku dzienne i czesto same pala w piecach . Do tego znajomość ogrodnictwa aach szkoda mówić Na bloku nie można się rozwinać czlowiek ogranicza sie do tv.

Gość ja ponad 40 lat
no i sasiadow za sciana nie ma :) co za plus !! a w bloku , kazda awanture i rozmowe sie slyszy :( przynajmniej ja tak mialam :(

no ja tez mysle ze jednak dom przewaza i to sporo jak dla mnie. Jak kot s slusznie zauwazyl jak sie cos posuje to robie to dla siebie. A w blokach , psy szekajace, za siana wszystko slychac. brudna klata (trzeba czasem po kims posprzatac) :O zwlasza jak sie na parterze tak jak ja mieszka. A koszenie trawy to ruch, a w bloku siedzi sie na tylku jak w klatce bez ruchu.

no nie wiem czy tak fajnie w bloku... placxisz za liczniki ( w domu niekoniecznie..mozna na ryczalt) to co placisz za czynsz jakies ponad 500 zl to wydajesz raz w roku na wegiel + cos ponad na drzewo...... wlasny ogrodek zwraca koszty wielu warzyw...a latem...basen ...gril..ognisko...nic tego nie zastapi... mi teraz brakuje nawet zapachu trawy...ech........

Jasne ja mieszkam na blizniaku wiec jest róznie :) ale to ewentualnie jedna rodzina i tylko z jednej strony . Ogródek to jest to mozna wyjsc w dresie zrobic grilla ,poczytać W miescie trzeba sie przygotować ,żeby mieć kontakt z powietrzem :) Wyjsc na spacer itd. tu sie wycgodzi i juz jest śżwieże powietrze .

Gość hop do góryyy
mieszkam w domu. Nie chciałbym nigdy mieszkać w bloku. To tak jak takie klatki. jedyna przestrzeń to balkon :(. A poza tym, to po pracy straszne nudy, bo nie ma co robic, a tak to zawsze w ogrodzie jest praca, można posiedzieć we własnym ogródku z gazetą. Wiem, ze w bloku czułabym się uwięziona

Dom! Taki nieduzy z ogrodkiem, zebym miala sie gdzie opalac latem. A mieszkam w bloku i opalac sie chodze na laki :D