Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolicie mieszkać w domu czy w

dom czy blok

Polecane posty

Gość ania777
Beza62 psa w prywatnym domu to się tylko na noc wypuszcza. Nie wpuści nikogo do domu? A jak przychodzi listonosz to go też nie wpuści?A nie daj Boże jakby jakieś dziecko np od sąsiadów weszło to by pogryzł.

\'\'Beza62 psa w prywatnym domu to się tylko na noc wypuszcza. Nie wpuści nikogo do domu? A jak przychodzi listonosz to go też nie wpuści?A nie daj Boże jakby jakieś dziecko np od sąsiadów weszło to by pogryzł.\'\' psa sie wypuszcza tylko na noc? chyba na wsi :/

U mnie jest odwrotnie. Ja psa trzymam cały dzień na dworze a wpuszczam go do domu na noc bo nie ma budy. On lubi szczekać więc w nocy by wszystkich budził. Poza tym boję się że w nocy ktoś może mu wyrządzić krzywdę. Dom ma ogrodzenie więc nikogo za ogrodzeniem nie pogryzie. ania777 - masz rację że gdyby ktoś sam wszedł na teren posesji to mogłoby być nieszczęście dlatego też na ogrodzeniach wiesza się tabliczki ostrzegawcze o groźnych psach. Dziecko może takiej informacji nie przeczytać i dlatego zdarzają się wypadki. W takiej sytuacji powinny być furtki zamykane tak aby dziecko i dorosły nie mogli sami ich otworzyć ( np. z domofonem). U mnie akurat furtka zamknięta jest na stałe bo kiedyś parę razy otworzył ją obcy pies, który przyszedł w zaloty do mojej suni i razem sobie randkowali na osiedlu. Parę razy to się powtórzyło bo się w niej zakochał więc zamknęliśmy furtkę i wchodzimy bramą wjazdową, której już małe dziecko nie otworzy. Skrzynkę na listy mamy na zewnątrz ogrodzenia a jak ktoś chce do nas przyjść do dzwoni dzwonkiem u furtki.

Gość ....../
---------------

Gość popatrz popatrz
do 37 lat mieszkalam w bloku-wiesz tobie chyba ciut daje sie we znaki te 37 lat "na bloku",a teraz "na domu"(nie wiadomo ile).Ja szczerze mowiac mieszkam w pieknej kamienicy(nie da sie porownac do kolchozu jakim sa bloki) nigdy "na bloku" nawet nie bylem a co dopiero tam mieszkac.Zdecydowanie wole wewnatrz niz na.No i pewnie z powodu tych 37 lat przemieszkanych przez ciebie "na bloku"mylisz nas z wlasna plcia-odnosnie tych plotek.Ponadto nie wiem jakich ty znasz mezczyzn,bo ja w moim mieszkaniu wszystko robie sam,lacznie z CO,pradem,plytkami.Wszystko.Ty tez tak umiesz?Czy tylko pierdoly potrafisz roznosic?