Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolicie mieszkać w domu czy w

dom czy blok

Polecane posty

no tak 350 moze i nie duzo no a do tego woda ok50 , gaz 60, swiatlo ok 50 i juz jest 500:O a mam pytanie w takim domku przeciatnym to za 350 zl co moge oplacic? tzn jakie w ogole sie oplaty uiszcza w domu?

Gość to jest gogle
dom - zawsze dom blok- jak dobrze , ze juz mam dom :)

Gość zczs
no tak trawa - ruch :) tylko to trzeba a na spacer kiedy chcesz :) jestem potwornie zmęczona domem sąsiedzi też bywają różni

Gość 37 lat mieszkałam w bloku
Opłaty typu prad ,gaz (gazu czesto nie maja na domach ) I ogrzewanie i tu jest szeroki wybór wegiel ,koks ,gaz ,olejowe

Gość 25 lat w miescie w bloku
NIGDY WIECEJ!!-nigdy pijackich awantur za sciana,hałasów na klatce ,biegania do piwnicy z czwartego piętra:O :O -o włamaniach do nich nie wspomnę...o czynszu tez nie...8 lat mieszkam w swoim domu -kosztowało nas to sporo kasy-kredyt i nerwów ale warto !!!!!!!!!!! teraz doceniam to przy porannej kawie ,która piję w szlafroku na swoim własnym tarasie słuchając ptaków bo mieszkam w pobliżu lasu🖐️

sasiedzi bywaja rozni ale co ciebie o wtdy obchodzi, stawiasz ladny plotek i juz sie nimi nie przejmujesz:D wlasnie w domach jest luz wychodzisz jak chcesz ubrana i tak wszyscy sasiedzi roba. A w bloku najpierw sie odpicujesz zeby z psem wyjsc:D

No ,ale ciągle nie piszesz czemu jestes zmeczona domem>?>>>>> MOże Ty po prostu nie lubisz nic robic? My kupilismy dom do remontu pracuje tu po 8-12 h dziennie . I to mnie tez przerasta ,ale wiem ,że to sie w końcu skończy i tylko mogle sie ,zeby kasy starczyło .

w domu oplaty za prad ,gaz (jesli ma sie kuchenke na gaz) wode i to wsio.... co rok podatek za ziemie,grunt... aha no i scieki jesli podlaczony pod kanalizacje a jak nie to co pol roku szambonurek hihihi..... napewno mniej niz oplaty w bloku

w bloku wszyscy tacy sztucznie uprzejmi. a w domu jak sa jacys sasiedzi w poblizu fajni to sie zaprasza na grilla. a tych z bloku to raczej sie nie da namowic na grilla pod blokiem.

właśnie zaponialam woda ,kanalizacjia szambonurek :)i koniniarz jescxze

no przy domu jest duzo roboty , ale to daje satysfakcje ze sie samemu cos pozytecznego kolo domu zrobilo np piekny ogrodek ktory wszyscy pozniej podziwiaja. :)

I na domach te chłopy są inni bardziej pracowici a w blokach stoja pod klatkami i wszystkich obgaduja dziczeja na storość co taki stary chłop może robić na bloku ?

Gość blokowisko to konieczność
jak nie stać na nic innego

moje opłaty w domu to: prąd-160-180zł - woda-170zł - to opłaty co dwa miesiące telefon 180zł co miesiąc raz na rok 120 zł podatek od gruntu ogrzewanie pare ton koksu na zimę ok 2 tyś

Gość cos
BLOK- zawsze mozna z kims pogadac jak ma sie fajnych sasiadów, zawsze jest duzo ruchu cos sie dzieje i wiesz ze jak by cos sie stalo to zawsze mozna zadzwonic po pomoc do dzwi obok nic cie nie obchodzi palcisz i masz (woda ogrzewania prad gaz itd) ja sie popsuje cos na klatce lub blok do remontu to tylko do spoldzielni wystarczy zadzwonic. :) ale: calymi dniami wysluchujesz darcia bachorow i przeklinania mlodzierzy na lawce (z 20 ich sie zbiera) z kazda duperela latasz po schodach a to piwnica a to smietnik nie masz gdzie prania powiesic jedyna przestrzen to balkon nie ma sie gdzie opolac latem a ni zrobic grilla (chyba ze masz dzialke pod miastem :( DOM- masz swój ogród przestrzen robisz co chcesz (grill ognicho:) kłótnie:( ... itd) nie trzeba sie malowac zeby wyjsc z workiem na smietnik:) zapraszasz ile osob chesz robisz impreze i nikt nie obgaduje cie pozniej przez tydzien :) ale: musisz o wszystkim mylec o butli zeby byl gaz o ogrzewaniu o sciekach (nie znam sie na tym akurat) o naprawianiu dachy elewacji o koszeniu itd itd,... :( dziekuje ze dotarliscie do konca mego wywodu;)

25 lat w miescie w bloku ale to za prad to za jaki okres? co miesiac? hehe no telefon to sobie mozna odliczyc:D

Własnie ile płacicie za wode i prad miesiecznie ?

cos ----> napisalas w minusach domu ze \"musisz o wszystkim mylec o butli zeby byl gaz o ogrzewaniu o sciekach ..\" no ale w bloku to tez trzeba myslec o tym zeby zaplacic za gaz i za wode:)

37 lat mieszkałam w bloku pytasz o blok czy o dom?

dom jakie macie opłaty za wode i prad miesiecznie

za prad placilam w tamtym roku ok 39 zl ale jak przysedl koniec to mi wyrowananie przyszlo 200zl do zaplaty:O

ja napisalam jak jest w bloku. tez jestem ciekawa tych oplat w domu. a za szambonurka sie placi? ile? albo za wywoz smieci? ile?

Gość słuchajcie
a jak to jest z tymi kredytami czy ktoś wie w jakim banku najkorzystniej jest wziąć kredyt np na 30 lat???

OPLATY co 2 miesiące są za wodę i prąd! A o ścieki się nie martwię bo nie musze -przecież mam kanalizę a nie szambo !:D a w przyszłym roku już będziemy mieli ogrzewanie gazowe - teraz tez nie martwię sie o jakies butle go gaz ziemny tu był chyba od zawsze!

Ja dostaałam rochunek na 170 zł prognozawany ,ale wszystko mam na pard i boje sie ,że mnie braknie a teraz te remonty wiertarki itp.

Gość cos
no ale w odmu tez sie za to placi a tak to mam zlecenie w banku i placi mi automatycznie co mies i o nic ise nie martwie

Gość mieszkam w domu
120 miesięcznie za energię a wodę nie wiem wstyd ale nie wiem nie ja płacę a męż anie ma teraz w domu