Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolicie mieszkać w domu czy w

dom czy blok

Polecane posty

Gość 37 lat mieszkałam w bloku
25 lat w miescie w bloku I jakie masz te opłaty co dwa miesiace? Ogrzewanie gazowe to chyba drogo kosztuje ?

Gość słuchajcie
na 30 bo inaczej mnie nie stać niestety

Gość to jest gogle
podajcie jakie macie kozyści mieszkania w bloku - juz nie mówie o połatach -no właśnie ile macie czynszu - i pomyślcie za co płacicie ?

Przeciez spłącic można zawsze wczesniej ja tez mam kredyt na 25 lat to tylko liczby 1`0 ,20, 30

Gość 25 lat w miescie w bloku
ja za śmieci płacę około 35-40 zł za 2 m-ce na 4-ro osobowa rodzine . a woda i prąd co dwa miesiące ! Przyłazi spisuje liczniki i albo płace do łapy na kwitek a jak akurat nie to mam 14 dni na zapłate ! A kredyt spłacam w PKOBP miałam na 20 lat zostało jeszcze 10 :)

Mieszkanie w bloku to tylko jak samotna starsza kobieta , Nie ma siły na remonty ,palenie w piecu itd

a ja mam kredyt na 25 lat zapłąciłam 1 ratę:)

Gość jesienna pani
Moje opłaty w domku 350 - 500 zł gaz - w sezonie grzewczym, poza sezonem ok 60 zł 100 zł prąd 80 zł woda i odprowadzenie ścieków 40 zł-wywóz śmieci takie wydatki mam co miesiąc, raz do roku kominiarz, spec od gazu -200 zl podatek -200 zł a poza tym dom to ciągłe naprawy, inwestycje, ciągle coś się przerabia, naprawia.... Ale nie zamieniłabym na mieszkanie w domu wielorodzinnym.... Spokój, cisza, sąsiedzi odgrodzeni żywopłotem - praca i odpoczynek... O grillu i innych atrakcjach nie wspomnę....

Mieszkanie w bloku ma jeszcze ten plus ,że można go zawsze sprzedac i kupić dom ;)

Od urodzenia do 28 lat mieszkałam w bloku. Okropni sąsiedzi, odgłosy spłuczek za scianą, stukanie z góry obcasami, zapachy smazonej kapusty i przypalonego oleju na klatce schodowej, odszczymurki okupujace podwórkową ławeczkę, latem smród gnijacych ziemniaków z piwnicy i przepełnionych smietników itd Od 8 lat mam dom. Płacę średnio miesięcznie za 200 m kw tyle co moi starzy za 1/4 tego w bloku. Mam 1000 m kw ogrodu, ciszę, spiew ptaków, latem zapach maciejki i wolnosć od władzy spółdzielni czy upodobań sąsiadów, kompletnie sprzecznych z moimi. Dom czy blok? Taki dylemat dla mnie nie istnieje

Gość do tych co mają kredyt
a odsetki na tak długi okres to wyniosa was dużo?

zgadzam się ,ze mieszkanie w bloku dla starszych ! moja mama tak mieszka ,chciałabym ja zabrać do siebie ale ona nie chce -mówi,że nie przesadza sie starych drzew!-ale ja i tak ja tu zabiore ...

oj odsetki ,odsetki sa prawie 70% od kwoty kredytu do tego ubiezpieczenie na zycie ,ubezpieczenie nieruchomośći .

ogrzewanie- mam piec centralnego na koks ale w przyszłym roku zakładam gazowe ...przycisne guzik i ciepło w tyłek ... A dlaczego wy płacicie za prąd co miesiąc a ja co dwa miesiące????

Mo żna płącic miesiecznie z konta można co dwa miesiace . 200 zł wystarcza wam na prad na dwa miesiace?

Gość Moniapa
o kurczę 70% nie żartuj

Ogrzewnie gazowe jest drogie taki pstryk w tylem kosztuje 500 zł miesiecznie .

albo i wiecęj niż 500 zł . WEjdz na jakis kalkulator kredytowy i pokaze ci odsetki od kredytu

od gazowego?? Chyba węgiel ,koks

sąsiedzi pala drzewem ,aler blado to jakoś widzę .

Gość jesienna pani
właśnie ja mam ogrzewanie gazowe - płacę 350 -500 zł miesięcznie, ale część domu ma temperaturę tylko 12-14 stopni, mieszkam przez większość roku sama, więć mogę w niektórych pomieszczeniach zmniejszyć temperaturę

Ogrzewam się od dwóch lat kominkiem z płaszczem wodnym. Spalamy ok 20 kubików drewna na sezon co daje ok 3 tys.zł Za gaz płacilismy 2x tyle.

węgiek ,koks jest w dalszym ciągu tańszy od gazu . Nie wiem jak jest z drzewem i kominkiem

ja całe życie mieszkałam w bkoku a niedługo przeprowadzam sie do domu i powiem wam że sie boje!!! nie znam sie na piecach, przeraża mnie wizja szamba (kanaliza MOŻE bedzie za kilka lat :( ), to że ciągle by sie przydało kupić coś nowego, że nie bedzie miał kto kosic trawy, zywopłotu ściąć, że coś sie popsuje i ja pokrywam wszelakie koszty itp.... :o

Gość to jest gogle
cena drewna czy innego opału do kominka jest identyczna jek węgiel :)

Gość Moniapa
wiecie co policzyłam sobi ewłaśńie że jak wezmę kredyt to spłacę drugie tyle odsetek to jest złodziejstwo

Gość jesienna pani
pf - ja sama koszę trawniki, ścinam żywopłoty - to naprawdę nic trudnego, z konieczności sama nauczyłam się malować, sama czyszczę rynny - kiedyś chciałam wynająć faceta do czyszczenia rynien - zrezygnowałam jak usłyszałam cenę

A ,co byś chciała mieć za darmo kredyt ? :) Ja te ma w salonie kominek 14 vat bede sie rozgrzewac zima :) daje cieplo na cały pokój i górne pokoje . Ja też sie boje sezonu grzewczego starsznie boje sie tego pieca wogóle boje sie ognia . A ,maz czasami pracuje po 12 h i bede musiała sam a palić :(