Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebująca rady ..

czy tabletki działaja w pierwszym miesiącu ich przyjmowania?

Polecane posty

zaczęłąm brać tableki , dopiero 3 pigułka i nie mam pewności co do ich działania w pierwszymi miesiącu , bo slyszałam na ten temat róne opinie.Na ulotce , która wzięłam od ginekologa jest napisane ze zaczynaja działac juz po pierwszej tabletce , ale złyszłam tez ze na poczatku lepiej sie jeszcze zabezpieczac , lub nie konczyc w srodku , wiec jak to jest ?

Czesć :) Ja jest w połowie drugiego opakowania tabletek, biore yasminelle ;-) Powiem tak że z chwilą połknięcia pierwszej tabletki jesteś chroniona ;-) Ja zaufałam moim tabletkom i podczas pierwszego opakowania kochałam się z moim mężczyzą bez zadnych innych zabezpieczeń, i nawet zrobił to we mnie w środku, po skonczeniu tabletek tzn po pierwszym opakowaniu po 4 dniach dostałam okres, nie masz sie czego bać jesli bedziesz przyjmować je regularnie każdego dnia i o tej samej porze ;-)

hmm...ja biore cilest , mam nadzieje ze działaja w ten sam sposób :)

mozesz sie juz bezpiecznie kochac po 4 godzinach od zazycia pierszej tabletki z pierwszego opakownia. pod warunkiem ze w ciiagu tych 4 godzin nie wystapily wymioty biegunka i nie zazywalas zadnego antybiotyku.

no i wlasnie Serduszko nie z chwila polkniecia tylko po 4 godzinach.

dzieki :)

potrzebujaca, ja duzo pozniej przekonalam sie ze moge isc na calosc i teraz troche zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej , ale lepiej pozno niz wcale:P ;)

Gość OnA mŁoDa
Ja po prawie dwóch tygodniach stosowania tabletek kochałam się z chłopakiem,ale mieliśmy jeszcze prezerwatywe. To był mój pierwszy raz więc się bałam. Więc chyba mamusią nie zostanę,prawda??

OnA mŁoDa Ale co i tabletki i gumka tak? No i co dalej? Pekla gumka, ablo sie spoznilas z zazyciem tabletki? No bo nie rozumiem skad niby ta ciaza ma byc?

Gość OnA mŁoDa
Z tabletką spóźniłam się wczoraj o 40 minut,ale i taq ją wziełam,a kochaliśmy się w niedziele. Ale gumka nie pękła,a ja wtedy się nie spóźniłam. Pytam tylko teoretycznie... była gumka i tabletka.Ostrożności nigdy za wiele :P Pozdro :**

Gość Marta1983
ja brałam harmonet różnie nawet do godziny opóźnienia i w ciąże nie zaszłam... Ale pewne jest to że od 1 tabletki jesteś już zabezpieczona!!

no ja teraz juz mam pewność , pozaostaje mi czekac az mój facet wróci :)

Gość ja biore cilest
a to wszystkie tabletki działaja od pierwszego dnia ? bo wiem ze sa jakies dwufazowe , trójfazowe i jakos za bardzo sie w to nie wgłębiałam. Ja np. chcialam zapytać dziewczyn , które brały cilest , czy tez działaja od 1szego dnia ?